Libyen ska stoppa flyktingströmmen

Italien som drabbats hårt av migrantströmmarna från Libyen, har skrivit avtal med flera stamledare i landets södra delar om att hindra migranter från att ta sig över gränsen.

Ett sextiotal ledare i södra Libyen ska samarbeta för att stärka landets gräns mot övriga Afrika. Med denna överenskommelse vill man också stärka EU:s yttre gräns i syfte att minska migrationen rejält. Hur stabilt detta avtal är återstår förstås att se och vi ska komma ihåg att Libyen just nu, är ett allt annat än stabilt land.

I Italien undersöker åklagare om människosmugglarna samarbetar med räddningsorganisationerna.

SR

8 thoughts on “Libyen ska stoppa flyktingströmmen

  1. Flyktingströmmen från Nord Afrika över Libyen och sedan bårtfärden över Medelhavet med drunkningar, har US och EU skapat.
    När Gahdaffi hade makten i Libyen fick han ett visst arvode från EU för att förhindra illegal invandring till Europa över Medelhavet, och de kunde inte heller så lätt komma in i Libyen illegalt.
    Gahdaffi skötte uppgiften helt excellent till kraven som EU ställde.
    Sedan fick US och Nato för sig att de skulle störta Gahdaffi, sannolikt för att komma över oljan i Libyen med någon proxy regering, men allt blev till en katastrof.
    När Gahdaffi var på väg att fly landet i en konvoj blev hans bil bombad med en missil från ett europeiskt Nato plan, sedan blev han brutalt mördad av lakejer, till US och Nato militären.
    Tidigare var Libyen som en mur för illegala flyktingar att ta sig till Europa, men efter Gahdaffis avrättning föll landet samman och det blev fritt fram för Nord Afrikaner att från Libyen ta sig över till Europa.
    Smugglarna i Libyen tjänade stora pengar på smugglingen och en smugglare uttalade eftersom Europa krossade Gahdaffi och landet har han inget samvetskval att skicka afrikaner till Europa.
    Afrikanerna tog gärna risken när de hade pengarna med färden över Medelhavet därför i Europa väntade en livstids arbetsfri inkomst som flykting.
    De länder som är mest attraktiva är de som betalar de mest generösa bidrag, och dit tillhör Sverige.

    • Den här asylinvandringen har bedrivits som en röstimport, utan att politikerna förstått problemen som kommer.
      Det har inte funnits något långsiktigt tänkande.

  2. Varför agerar inte EU? De har haft tillräckligt med tid att lösa migrantströmmen till EU. Öppna ett läger i Nordafrika och låt de som anser sig ha skäl att söka asyl, söka därifrån. Samma regelverk för alla. Registrering och id-koll plus finger- eller DNA-test kan göras i lägret. Och läkarundersökning!

    Just nu tjänar en hel del libyska flyktingsmugglare multum som det blir svårt att helt täppa till. Det finns säkert många turkar som tjänat mycket pengar på smugglingen.

  3. Vi får hoppas de kan mota bort alla Europeiska ”hjälp-båtar” också!!! För dom gör banne mig inte saken bättre!!! 😠😠😠

  4. Inte en dag för tidigt! Men som vanligt med politiker världen över, är det mest prat och lite handling. De vaknar i regel inte förrän katastrofen är ett faktum.

Kommentera