Sverige ansökte om en miljard kronor – får 200 miljoner av EU för flyktingmottagande

INVANDRING. EU-kommissionen har gett Sverige ett förhands-besked om knappt 200 miljoner kronor i ”nödmedel”. Pengarna är avsedda för de extraordinära kostnader som Migrationsverket fortfarande har för asylsökande som kom hösten 2015.

Migrationsverket ansökte ursprungligen om en miljard kronor i stöd.

Biståndet på 200 miljoner kronor från EU ska enligt Migrationsverket täcka en del av kostnaderna för tillfälliga boenden för asylsökanden under våren 2017.

Sverige har tidigare fått 326 miljoner kronor i nödmedel av EU på grund av det stora antalet människor som sökt asyl här. Pengarna kom från EU:s asyl-, migrations- och integrationsfond (AMIF).

På uppdrag av regeringen skickade Migrationsverket i maj förra året in en ny ansökan om drygt en miljard kronor i bistånd från samma fond.

-Pettersson säger att det är fantastiskt. 200 miljoner! Det räcker i ett år till 200 av de 35.369 ensamkommande barn som sökte asyl 2015. Totalt sökte 163.000 människor asyl 2015 och nu ställer EU upp med 200 miljoner.

Sedan kan man naturligtvis undra varför regeringen Löfven söker pengar. Invandringen var ju en vinst…

Dagens Juridik

14 thoughts on “Sverige ansökte om en miljard kronor – får 200 miljoner av EU för flyktingmottagande

  1. Då är det bråttom att skicka hem så många som möjligt så att de 200 miljonerna räcker. Jag har ingen lust att bidra med något mer – har du??

  2. lika förvånade varje morgon då man
    fluktar in nyheterna…att inte Korthuset
    Sverige redan har rasat samman!
    …det kommer komma, som en blixt
    från klar himmel för 87:an…inte för
    oss, vi SD:are kommer snart att få
    jobb som Begravningsentreprenörer

  3. Det är bra det: Då kanske politikerna inser att de måste utvisa några de värsta parasiterna.

  4. Lite perspektiv;
    Pensionsfonden för EU;s 30 000 byråkrater ligger på runt 578 miljarder kronor, http://www.sydsvenskan.se/2016-10-01/britterna-kraver-5-000-flaskor-av-eu vilket är något lägre än Sveriges statsbudget för 2017. . http://www.regeringen.se/artiklar/2016/09/statens-budget-2017-i-siffror/
    30 000 Eu byråkrater motsvarar ungefär befolkningen i Bollnäs kommun. En Eu-byråkrat kan gå i förtidspension vid 50 års ålder http://granskning.eu/2015/09/03/eurokrater-far-fortidspension/ .

    200 miljoner motsvarar ungefär en tretusendedel av deras egna pensionsfonder, (eller de svenska kostnaderna för 200 afghanska fakebarn, som ovan nämnts). I Sverige vill regeringen ha möjlighet att totalplundra svenska folkets pensionsfonder (men antagligen utan att röra sina egna). https://petterssonsblogg.se/2015/10/27/regeringen-vill-ha-mojlighet-att-plundra-pensionsfonderna/.Vilket ju även gjorts tidigare i omgångar.
    ”I Sverige använder sig politikerna av pensionärernas oskyddade pensionsfonder – för andra ändamål än de från början var avsedda för – medan de själva sitter väl skyddade med egna pensionssystem, betalade av skattebetalarna, där pengarna tas direkt ur budgeten” http://www.bankrattsforeningen.org.se/ledaren4/ledaren872.html .

    De (hönshjärneparasiterna) borde i första hand ta ur sina ”egna” tillgångar för att finansiera sina egna galenskaper. Det kunde ju samtidigt ge en tydlig signal om att de verkligen står för ”allas lika värde”.Kanske även bekräfta deras ”gemensamma värdegrund”, som ingen tycks kunna definiera, (liksom den nya ”Svenska modellen”,- vilket väl mest tycks innebära landsförräderi & total galenskap!).

  5. Kommer ni ihåg Sandviken? Staden som tjänade 500 miljoner på sina 4200 invandrar av vilka hälften var arbetslösa!
    Varför skall Sverige då söka bidrag? Det kom ca 150 000 invandrare förra året. Om Sverige tjänar lika mycket per individ som Sandviken, blir det en vinst på 30 miljarder!
    Eller är det kanske någon som ljugit?

    https://petterssonsblogg.se/2014/06/16/sandvikenrapporten/

  6. Nu får det fan vara nog!!!! Dags att avsluta projektet skrota svensk välfärd med hjälp av det invandrande asylturistpatrasket!

    Vem ihelvet var det som stod och påstod att invandringen var lönsam ? Jo just det Reinfeldt och Löfven och deras pajasregeringar!

    Dags med riksrätt för de båda herrarna i första hand och därefter för var och en av de som upprepat mantrat invandringen är lönsam!

    Vid lönsamhet behövs varken bidrag eller lån! Därför måste alla inblandade som förespråkat den lönsamma asylturistparasit invandringen försättas i personlig konkurs för att betala av de upplupna skulderna för de invällande horderna av asylturistparasiter som förbrukat de svenska skattebetalarnas inbetalda välfärd!

    Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning nu!

  7. Trodde invandringen skulle vara lönsam? Låna pengar säger mig något annat. 200 miljoner är ju inte mkt med tanke på vad detta kalas kostar.
    Orimligt att fortsätta ge folk permanent uppehållstillstånd och dela ut orimligt höga bidrag osv.
    Sveriges välfärd får bekosta detta och folk bara accepterarar detta. Sanslöst!!

  8. Ja det glömde man bort att redovisa, vinsten kan komma för ett visst antal individer efter 10-15 år. Det kan jämföras, med att vaska guld i sandlådor, mycket jobb och usel utdelning. Hur många miljarder kostar EU per år för Sverige?

  9. Tänk att den rika välfärdsstaten Sverige måste begära nödhjälp.

    Sandvikenrapporten var alltså Fake News…

  10. Tänk vilken nytta dessa pengar kunde haft, om de i stället använts till forskning och utveckling!

Kommentera