”Malmös prisparadis” skattefuskade för miljoner

BROTTSLIGHET. Lågprisbutiken Lucu Food döms att betala 5,4 miljoner kronor för falska fakturor. Vd:n är också misstänkt för grovt skattebrott.

Mataffären Lucu Food ligger vid Sallerupsvägen och kallar sig för ”Malmös prisparadis”. Men butikens låga priser på grönsaker, tvättmedel och polska konserver bygger till stor del på skattefusk.

Lucu har nyligen expanderat sina butikslokaler, som ligger på Johanneslust, nära Inre ringvägen. Affären lockar kunder från hela Malmöregionen med sin extrema lågprislinje och kaotiska blandning av svenska standardvaror, fyra olika diskar med salami och exotiska inslag som ”konserverad lax i ketchup” och ”sursoppa baconsmak”.

Både Skatteverket, förvaltningsrätten och nu kammarrätten konstaterar att Lucu Food har fuskat och måste betala tillbaka. Domstolarna underkänner avdrag på drygt 10 miljoner kronor. Det motsvarar ungefär 5 procent av matbutikens omsättning under de två aktuella åren. Dessutom måste matbutiken betala straffavgift för att de lämnat oriktiga uppgifter till Skatteverket. Enligt Skatteverket innebär domen att Lucu Food måste betala tillbaka 5,4 miljoner kronor till staten. Lucu Foods ägare och vd Sudad Sudad är även misstänkt för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Läs mer på Sydsvenskan

Här är befattningshavarna i butiken och fundera även på vad revisor Appelgren sysslat med.

-Pettersson säger att det är bara en butik av tusentals i landet…

Vi har tidigare skrivit om att åtta av tio butiker i Malmö skattefuskar.

Sveriges samhällskontrakt och välfärdsmodell är hotade av flera olika krafter. Det skriver forskaren Mårten Blix på SvD Debatt och pekar på två huvudorsaker:

• En hög invandring av människor med låg utbildning kombinerat med lägstalöner som är bland de högsta i världen gör att finansieringen av välfärden, som är helt beroende av att folk arbetar, hotas.
• Digitaliseringen och automatiseringen av arbete gör det allt svårare att anställa människor när skatten är hög.

Blix huvudlösning för att vända utvecklingen är att tillåta låga löner för att fler ska komma in på arbetsmarknaden.
”Annars kommer arbetslöshet och laglöshet i utanförskapsområdena bli en allt mer explosiv mix som kan få kravallerna från Husby 2014 att te sig jämförelsevis milda”, skriver Mårten Blix.

-Pettersson menar att Mårten Blix är ute och cyklar. Låga löner är ingen lösning för folk som inte kan eller vill arbeta.

Mina förslag är:

  • Totalstopp för asylinvandring, men tillåt arbetskraftsinvandring när arbete och bostad är ordnat redan och det inte finns folk i landet som kan ta jobbet.
  • Skicka tillbaka så många asylsökande som möjligt.
  • Sänk bidragen för invandrare, bidragen ska vara för att överleva på, inte att leva på. Givetvis går det att ha olika regler för gamla och nya svenskar på samma sätt som du inte kan teckna en försäkring när det redan brinner i huset. De som inte varit med och byggt upp vårt land kunna ska inte kunna utnyttja försäkringspremierna.
  • Inga permanenta uppehållstillstånd förrän man kan grundläggande svenska och svensk samhällskunskap samt deklarerar och skattar för en rimlig inkomst.
  • Utländska medborgare som döms för grova brott ska utvisas.
  • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
  • De som ljuger om ålder, identitet, bakgrund ska nekas asyl, och har de fått asyl och nya uppgifter kommer fram ska uppehållstillståndet återkallas.
  • Utländska medborgare som inte är självförsörjande ska inte fritt få välja bostadsort.
  • I Sverige gäller svensk lag. Vi ska snabbt och effektivt tala om vilka grundläggande spelregler som gäller i vårt land.
  • OSV. alltså bara sunt förnuft och inget flum…

Några exempel på hot mot samhällskontraktet:

Den syrisk-ortodoxe gudsmannen Halef Halef dömd till 3,5 års fängelse för systemhotande brottslighet

Torghandlare krävs på över en miljon

Åtta av tio butiker i Malmö skattefuskar

Notan efter Abu Ali – 10 miljoner kronor

Sagan om Södertälje

Använd gärna sökrutan till att leta mer. Det finns tusentals exempel…

När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

30 thoughts on “”Malmös prisparadis” skattefuskade för miljoner

  1. Mycket bra skrivet, men enligt min mening för lite fokus på det verkliga problemet: Att skatten är för hög! 100-tals bolag går i konkurs varje månad i Sverige idag. Marginalerna är för små, konkurrensen är hög. Vd:n i fråga är en långt mycket trevligare person är många andra i hans position. Jag har tidigare arbetat med driftrelaterade arbeten i butiken (för förvaltarens räkning) och har träffat honom personligen flera gånger. Det här är ingen glidare som kör feta bilar, flashar med dyra guldklockor och leker kung. Det här är en människa som har jobbat upp sitt företag från grunden och slitit som ett djur, kanske 50-60timmar per vecka för att sedan se 55% av intäkterna ryka iväg till staten. År in och år ut. Höja priserna går inte heller, då åker kunderna till en annan plats. Så är det för alla andra företagare också. Vissa fuskar för att dom kan, vissa måste för att kunna överleva. Jag säger inte att det är rätt eller fel, utan jag förstår varför folk gör det. Sänk istället skatten för företagande. Ingångslönerna för personalen ska ju definitivt inte sänkas. Humanare krav från staten leder till mindre fusk, mindre konkurser, tryggare tillvaro och en sund konkurrens mot storbolag och koncerner. Om fusket minskar så kommer automatiskt mer skatteintäkter in, då lönar det kanske sig inte att fuska? Kanske till och med skatteintäkterna ökar?

  2. He just tried what other do for decades. Lucu food provides foord for starving population, I met many native Swedes. He is not so bad for he gave a job to few with grave problems- health issues. I met him twice in the shop. He is simple person with Robin Hood dreams.
    I do attack verbal here many but with reasons. I cannot attack him for he does not deserve it.

    http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/sveriges-storsta-bolag-nolltaxerar

  3. De lever exakt som de alltid har gjort i sitt hemland, fuska inga regler finns eftersom de aldrig lär sig vad gäller i vårt land utom när det gäller vilka bidrag de kan utnyttja.
    Men se det tror inte våra lättlurade politiker, ja nomenklaturan vill säga. De andra pålästa politikerna är ju rasister, enligt samma nomenklatura, och lyssnas inte till.
    Det går precis som våra infantila politiker gör, så de som röstat på dem kan inte klaga utan skäms för att inte avslöjas. Det mina vänner är ett större problem än förlorade skatteintäkter, eftersom det ej går att lösa förrän alla väljare inser fakta och röstar därefter.

  4. Ett stort fel i Mårten Blix resonemang är att många av de som lockats till Sverige inte vill arbeta för låga löner. De har kommit för att bli rika, helst snabbt och enkelt.

  5. Jag undrar vad som händer den dagen då alla Svenskar som fått nog & på given signal säger upp sig ftån sina arbetsplatser och 30 dagar senare vill plocka ut sin A-kassa? Vi kanske skulle börja där & verkligen ge etablissemanget en spark i rätt riktning!

  6. Om bidragen är nästan lika höga eller högre än minimilönerna, varför skall man då besvära sig med att gå till ett jobb?
    Kanske för bara ett par hundralappar i månaden?
    Nej, då är det bättre att stanna hemma!

  7. https://3.bp.blogspot.com/-cJELTdmboUQ/V0GRrHDuftI/AAAAAAAAOZM/3Vj4_GKcJsgPxd52cU01Y-y7GeinP1GbwCLcB/s1600/L%25C3%25B6nsam%2BOisin.png

    Delcitat

    ”Senaste årets stora diskussionsämne har varit flyktingpolitiken. Inte särskilt överraskande eller märkligt med tanke på hur situationen på olika håll i världen, och framför allt i Mellanöstern, lett till att flyktingströmmarna till Sverige ökat markant.”

    Det där är en sanning med modifikation. Det stämmer att situationen i Syrien har skapat ett par miljoner nya flyktingar, men det är inte hela förklaringen till rekordvolymerna som kommer till Sverige. Det kommer oerhört många fler för att söka asyl i Sverige än i exempelvis våra grannländer, vilket beror på att vi har haft oerhört generösa regler kring permanenta uppehållstillstånd och anhöriginvandring, något som dessutom är väl känt i världen.

    Att invandringspolitiken har blivit ett stort diskussionsämne går inte heller att direkt härleda till krisen i Syrien, utan beror snarare på att flödet till Sverige i höstas inte längre gick att hantera rent praktiskt, samtidigt som ämnet i sig så smått har börjat bli mindre tabubelagt. Att en viss öppenhet nu kan skymtas beror i sin tur på framväxten av alternativa medier och Sverigedemokraternas parlamentariska framgångar. Så kommer vi då till det här med ärlighet, där Lernfelts formuleringar visar att hon inte riktigt ser det som en dygd:

    ”I dagsläget har debatten dock allt mer kommit att handla om de kostnader som mottagandet av människor som flyr för sina liv innebär för det offentliga Sverige.”

    Nej, det är sannerligen inte alla asylsökande som har flytt för sina liv. Vi har till exempel fått en allt större ström av yngre afghanska män, där det är uppenbart att de helt enkelt söker en mer lovande framtid, i sig ingenting konstigt, men inte samma sak som att ”fly för sitt liv”.

    Malin Lernfelt kommer sedan till sitt egentliga ärende.

    ”Visserligen är det korrekt att diverse samhällsvinster inte är ett hållbart argument till varför vi ska erbjuda skydd åt människor på flykt. Men det är lika orimligt att använda kostnadsskäl för att försöka påvisa att stängda gränser och begränsad asylrätt är den väg Sverige borde slå in på. Och det är tveklöst dit de flesta av de debattörer som gång på gång slår på stora kostnadstrumman vill komma.”

    Hon vill säga att personer som debatterar asylinvandringens kostnader egentligen har andra skäl till att motsätta sig den, och att kostnaderna blir en form av svepskäl, men hon har då helt missat bakgrunden till varför många invandringskritiker drar upp siffrorna. Det beror nämligen på att massinvandringsvurmare med jämna mellanrum försöker motivera ett stort inflöde med att det skulle vara ekonomiskt lönsamt. Eftersom det inte stämmer, måste de då ljuga och förvrida för att få ihop resonemanget, vilket självklart retar professionella ekonomer som Tino Sanandaji. Egentligen borde asylvurmarna helt låta bli det ekonomiska området, eftersom de uppenbarligen inte behärskar det, men kanske känner de att upprepade mantran om ”människosyn” och ”främlingsfientlighet” har förlorat sin kraft, liksom argument som rör sig kring Zlatan och pizza.

    Slut delcitat
    (Publicerat söndag 22 maj 2016)

    Källa:

    http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2016_05_22_archive.html

    • Jo Oswald Cantarell har rätt invandringen är lönsam för de flesta bidragsturister som väller in för Bert Karlsson och liknande men för övriga skattebetalare är det en jätteförlust.

      • En fullkomlig stolle som skrev ledarinlägget i HN.Jag hoppas aldrig centerpartiet kommer till makten. Och den där stollen igen som trodde att man kunde blanda syrier, somalier, afghaner m.m och bilda en egen vad han kallar Somalitown. Fy fan va dumt! Han fattar inte att dom kineser som har bildat Chinatown i olika länder är arbetssamma människor, likväl som dom svenskar som immigrerade till USA och bildade sina samhällen. Det var inte för att kunna utöva brottslighet utan dom var där för att arbeta hårt. Men ok bilda ett Somalitown i Stockholm så inom ett halvår så har dom skjutit ihjäl varann. Självsanering. Tänk att inte siste stollen är född än. Han ingår säkert i centerpartiets styrelse i Halland.

  8. Det parallella samhället fungerar alldeles utmärkt.

    Det vita samhället betalar snällt skatt medan det svarta inte bara smiter undan skatter utan även suger bidrag och förmåner ur det vita.

    Mycket av Loco Foods inkomster kommer från bidrag, dvs skattepengar. Och vem skor sig på välfärden?? Skattesmitning !!

    Men detta skriver media inget om, ”vinster i välfärden”…. SKATTEFRIA vinster.

  9. Haha, april april, våra nysvenskar kommer aldrig att betala en krona i skatt, Sahlinskan får väl ut och predika hur härligt det är att betala skatt. Hon kanske får några följare i Absurdistan om hon kan vaska fram några riktade bidrag.

    • Men va fan är det med den svenska polisen? Den här dåren tillåts spöa fem poliser.Dom har både vapen,pepparspray o.s.v och dom får stryk. Tänk om amerikansk polis hade sett detta!! När man ser detta så börjar jag mer och mer se att polisen är en stor orsak till det svenska förfallet. Är dom så jävla fega,ja det är dom.Dom kan inte ens försvara en kollega(Peter Springare).Är detta svenska polis då är inte framtiden ljus.

    • DOMHAR FLYTT FÖR SINA LIV!!!
      KLING O KLANG VILL LÄSA SAGA OCH HA EN DIALOG MEN TYDLIGEN ÄR DOM RASISTER. HÄR VITTRAR DO 6 SIFFRIGT SKADESTÅND

  10. Det vi som svenska konsumenter kan göra är att ALDRIG handla något i dessa affärer.
    Besök dem aldrig överhuvudtaget !

  11. Vad hör skattemyndigheten där?
    Lucu Food är bara ett av många företag i det svenska parallellsamhället. Politikerna blundar med båda ögonen och är oförmögna att åtgärda eller vill inte!
    Ynkligt

Kommentera