Inga fler aprilskämt i media

Flera svenska medier väljer att sluta med en mångårig tradition, nämligen att publicera aprilskämt.

Den nyetablerade rädslan för Fake News uppges som orsak.

”Att hitta på saker för att roa människor är inte oproblematiskt för en nyhetsredaktion som baserar sin verksamhet på människors förtroende”, säger man från medias sida, vilket i sig är ett högklassiskt aprilskämt.

Länk

17 thoughts on “Inga fler aprilskämt i media

  1. Ändå roligt att så många gick på mitt skämt om att Pettersson och Avpixlad skulle vara ”trovärdiga”.

  2. kan i dag avslöja att det finns långtgående planer på att Dan Eliasson ska avgå…

  3. Röfven borde stå i tv med fullt av mikrofoner framför sig. ”Idag har vi i regeringen beslutat att utvisa alla invällare som har vällt in sedan 1975. Därefter släcker vi ljuset på Rosenbad och låser dörren. Vi utvisar sålunda oss själva också. Lycka till med att styra landet utan oss experter.”

  4. Eftersom pressen levererar aprilskämt mest varje dag, kan det ju vara bra att veta att 1:a april levererar de bara sanningar.

  5. Man får inte skämta, skratta och vara glad i Sverabia, för att inte kränka islam.
    Svenska journalister får gärna fira April Fools’ Day och tänka på Mark Twains ord:
    ”The first of April is the day we remember what we are the other 364 days of the year”.
    Fast tidningarna och deras skämt till journalister är minst sagt fools, de är äckligt bindgalna, servila lögnare år efter år – så länge husbonden håller dem i kopplet och matar dem.

  6. Kan det betyda att 1:a april blir den enda dag på året, då media endast levererar sanningar?

  7. De behöver inte anstränga sig, sedan flera år tillbaka har jag flera dagar i veckan tänkt ”Denna artikeln känns som ett Aprilskämt” men tyvärr så har dessa artiklar bara beskrivit verkligheten.

  8. I händelse av allvarlig kris undrar jag vem som ska informera allmänheten.
    Pressen har blivit ett skämt , politikerna ljuger för det mesta,
    VEM ska informera trovärdigt?

  9. Media är ett enda stort aprilskämt så det största aprilskämt de skulle skulle kunna ge sig på är att skriva sanningen.

  10. Svårt att hitta på något mer skruvat än verkligheten i dagens Sverige. Varje dag är ett skämt där media ljuger och mörkar.

  11. Tycker det räcker med alla dom aprilskämt som dom sprider alla andra dagar på året , för ibland kan man förledas att tro att det är första april sju dagar i veckan . Men det är ju bra för då slipper man ju se efter i kalendern om det är första april när dom skriver att regeringen kommer att avgå .

Kommentera