Utredningsverksamheten måste prioriteras och omfördelas

INSÄNDARE. Malmö 30-3-2017

Till Klas Friberg, tillförordnad polischef i region Syd

Angående din artikel i sydsvenskan under Aktuella frågor så undrar jag om du är blind eller bara allmänt feg?

Anledningen till frågan är dina fyra punkter i artikeln där du skriver om kartläggningen av 200 individer i Malmö som ingår i kriminella nätverk.

Där beskriver du fyra saker som polisen tydligen har konstaterat. Jag efterlyser den femte saken som dom flesta som bor i Malmö har konstaterat och det är att så gott som samtliga som har blivit skjutna i Malmö har utländsk härkomst och troligtvis så är det likadant med gärningsmännen och därför kan man nog utan att vara för vågad utgå ifrån att majoriteten av dom 200 i nätverket också är av utländsk härkomst.
Eller hur ligger det till med det, Klas Friberg?

Nattens skörd av grov kriminalitet i Malmö innefattar bl a en skadad man i bostadsområdet Lindeborg som man misstänker är skjuten och en upphittad handgranat utanför ett växlingskontor på Södra Förstadsgatan. Jag är övertygad om att dom inblandade i dessa båda fallen tillhör gruppen ”svenskar med annan bakgrund”.

Förutom Forex så drivs varenda s k växlingskontor i staden av just ”svenskar med annan bakgrund” så där kan man lugnt utgå ifrån att det har att göra med en mångkulturell uppgörelse.

Om det nu är så att ni inom polisen inte ens kan konstatera det faktum att den grova kriminaliteten i staden i huvudsak utförs av ”svenskar med annan bakgrund” så är det fan i mig inte förvånande att ni har en massa ouppklarade brott på ert samvete.

Nu tror jag inte att det är på det sättet utan som vanligt är det frågan om att den obehagliga och obekväma sanningen när det gäller den utbredda grova kriminaliteten inte får nämnas. Och detta i synnerhet när det gäller sydsvenskan där man idag återigen hänger ut f d högste chefen för fastighetskontoret och gatukontoret Klas Johansson för hans oerhörda brott som bestog av att han lade handen på en kvinnlig praktikants lår under en efterfest i stadshuset. Däremot så undviker sydsvenskan konsekvent att i dom flesta fall att namnge grova kriminella element av utländsk härkomst när dessa t om är dömda till långa fängelsestraff när det gäller t ex skjutningar.
I sydsvenskans värld så är tydligen en handpåläggning på ett kvinnligt lår ett grövre brott än att skjuta en person ett flertal gånger i bröstet.

Just därför så finns det kanske en förmildrande omständighet när du inte i ditt inlägg nämner ett ord om överrepresentationen när det gäller ”svenskar med annan bakgrund” när det är frågan om dom 200 kartlagda individerna som ingår i nätverket. För hade du nämnt något om detta så hade du garanterat inte blivit publicerad.

Sandor Herold, invandrare av den tamare sorten

9 thoughts on “Utredningsverksamheten måste prioriteras och omfördelas

  1. Clas Friberg är en ytterst feg filur en, som vi har alldeles för många av i detta arma ”land”. Inom detta område måste Sverige vara en ledande nation på jorden.

  2. Återigen, man kan aldrig lösa problemen om man inte får nämna vad som orsakar dem.

  3. Det är uppenbart, att inom poliskåren utgör Peter Springare ett lysande undantag. En man som utan att vackla beskriver verkligheten under villen han pch hans kollegor arbetar. För detta,klandras han märkligt nog av en del. Vill de imte veta vad som utspelas i vårt land? Tror de att problemen försvinner om man inte talar om dem?
    Klas Friberg framstår däremot närmast som en ynkrygg, som inte törs kalla en spade för spade

  4. Om det nu bara är 200 så vore väl den enklaste att ge dem en skyttekurs.
    Lär dom sig bara träffa lite bättre så spar sjukvården massor med pengar och till jul är alla ihjälskjutna.

Kommentera