Utan invandring stannar Sverige ljuger SVT

INVANDRING. Det är de utrikesfödda som fått de nya jobben i Sverige. Det visar den sammanställning av statistik som SVT Nyheter har gjort. Och utan det inflödet av arbetskraft skulle den svenska ekonomin få stora problem. Den svenska ekonomin har blivit en jobbmaskin. Totalt har sysselsättningen ökat med 244.000 personer de senaste nio åren – och hela jobbökningen har gått till de utrikesfödda.

Det visar SCB:s Arbetskraftsundersökning mellan åren 2008 och 2016.

För inrikesfödda har det inte skett någon ökning alls av sysselsättningen. Till stor del beror detta på att det var de inrikesfödda som drabbades hårdast efter finanskrisen.

Om vi antar att SVT siffror 244.000 är riktiga så blir det 27.000 om året. Inte så mycket på en arbetsmarknad som består av knappt fem miljoner personer.

Räknar vi sedan bort de som jobbar i asylindustrin, på socialkontoren, bygger bostäder åt asylinvandrare, i kriminalvården, inom skolan och vården så hamnar vi på ett rejält minus. Om dessa personer i stället hade arbetat med något annat hade Sverige varit ett bättre land. SVT berättar heller inte hur många av de 244.000 jobben som är anställningar med lönebidrag eller om jobben gått till européer eller asylinvandrare.

-Pettersson har sett att Stockholms och Södermanlands Landsting skrutit över alla invandrare som är anställda och påstått att utan invandrare så stannar vården.

Jag har skrivit till båda och frågat hur stor andel av patienterna som är invandrare och då kan eller vill de inte svara och påstår att de inte för statistik över detta, men tydligen för de statistik över de anställdas bakgrund eller också ljuger de. Det borde vara tjänstefel att inte föra statistik över människors bakgrund, hur ska vården annars kunna arbeta förebyggande med exempelvis D-vitaminbrist? 

Det borde ju rimligtvis vara så att om det 20 procent av de anställda som har invandrarbakgrund så måste patientandelen var mindre annars har vi knappast gjort någon vinst…men det är troligen samma anledning till att inte föra statistik i sjukvården som det är att kriminalvården är förbjudna att föra statistik över etnicitet.

När det gäller tolkar så har jag ingen aning men kan se vart det lutar …tolkkostnader femdubblade på tio år

Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen. Törs politikerna erkänna det?

40 thoughts on “Utan invandring stannar Sverige ljuger SVT

  1. Falska nyheter, en av aktörerna är ju utan tvekan SVT vilket är ett hån mot oss som betalar genom avgifter. Vilket mer liknar en skatt eftersom det räcker att du har en TV oavsett du ser på skräpet från SVT eller inte.

  2. Öppna dörren till Samhall och lyssna hur många som inte talar Svenska eller bryter. Typ 99%, hur lönsamt är det?

  3. LO har motsatt sig arbetskraftsinvandring för att de skulle ta våra jobb. Vad man kan säga är att det är fan så mycket bättre än bidragsinvandringen som ”flyktingarna” står för och tar våra pengar.

  4. Litar inte på statistiken eller ordvalet.
    För rör det sig om 244.000 verkliga jobb eller är det bara en fråga om sysselsättning bland dem själva med skattefinansierade löner?

  5. Utan invandring skulle 20.000 svenska kvinnor och barn fortfarande vara ovåldtagna varje år, tusentals bilar, skolor och bostäder obrunna!
    Utan invandring skulle Sverige också ha råd att ge svenska pensionärer en rimlig pension som dom inte svälter ihjäl av, vi skulle ha 5-600 miljarder kronor extra att spendera på välfärd och återbyggande av landet.
    Trivseln och säkerheten i skolor, hyreshus, gator och torg skulle öka med 100%, våra egna bostäder skulle även framledes vara våra egna!
    Jag skulle kunna skriva en hel bok om enbart fördelar med utebliven invandring och en ännu tjockare bok om massinvandringens mycket negativa följder!
    JR

  6. Så konstigt är det inte alls. Utväljer man de 244.000 svartalferna (i motsats till de 144.000, som enligt bibeln är förutbesrämda in i himlen p g a sitt goda leverne. Tvärtemot dessa som släpps in här. De är snarare från helvetet) att satsa på, så är det naturligtvis de som får jobb, och inga andra. Konstigare är det inte. Svartarierna har ju förtur överallt, i alla sammanhang, på alla sätt. Nya, som gamla. Så så klart ökar sysselsättningen bland dem, och inte oss. Hade de gjort det bland oss skulle samma resultat ha nåtts, om inte bättre.

  7. Följande saker minskar, går på knäna, eller stannar om vansinnesinvandringen stoppas: Otryggheten, Kriminaliteten, Invandringkostnaderna, Kriminalvården, Bostadsbristen, Svälten av våra åldriga landsuppbyggare, köerna i sjukvården, kostnaden för arbetslösa invandrare, polisbristen mm.
    Det är alltså tvärtom Sverige börjar leva igen !!!!!!

    • De jobbar mot en ekonomisk kollaps så att Svenska folket ska kunna rånas på det lilla de äger och har! Ett tips leta upp Fritjof Persson på YT och lyssna på vad han har att säga. Mycket intressant och upplysande om Svensk ekonomi. Vi har med ca 8-10 års mellanrum en ekonomisk kris vi är snart där igen, sist var 2008….

  8. En utrikesfödd kan vara en högutbildad tysk likväl som en outbildad somalier. Vem som tillför samhället mest får vi väl gissa oss till eftersom SVT inte berättar hela sanningen

  9. Utan invandring hade vårt land garanterat gått mycket bättre än i dag.
    För att inte tala om hur mycket bättre Sverige skulle kunna ha gått i framtiden!

  10. Fake News! Vidare kan nam fraaga sig om det är etiskt försvarbart att ta hit sjukvaardsutbildad personal fraan ett land som är i krig. Saadana länder behöver ha kvar sin sjukvaardspersonal.

    • Varför stannar de inte och hjälper till? Hur etiska är de själva?

      Det skulle finnas en särskild klausul i asylregleringarna som säger att länder inte får dräneras på de personer som är en grund för att ett samhälle ska överleva.

      Varför flyr aldrig/sällan poliser?
      När kommer politikerna att hävda att vi ska ta in fler för att vi behöver fler poliser? Och vilka länder ska då dräneras på mer av sin begränsade tillgångar (vilket utbildad personal är)?

  11. Sverige behöver STANNA UPP men nu är dammluckorna öppna och torkan kommer att bli intensiv framöver…

  12. Det är definitivt ingen fördel för de Svenska patienterna med invandrare till sköterskor och läkare. Minst 60% av ett lyckat läkarbesök består i kommunikation. Kan man inte kommunicera med läkaren så är besöket värdelöst och man kan inte det om läkaren varken förstår eller talar Svenska. Sedan må det vara världens duktigaste läkare

  13. Att producera fake news med statistik är ingen konst. Bestäm först vad som ska bevisas ta sedan fram ”statistik” som stöder detta.

  14. Visst man räknar förstås Danskar, Finnar, Norrmän till utrikes födda. Tar man utomeuropeiska födda så blir nog siffrorna annorlunda. Men som vanligt så vrider man statistik så den passar.

  15. Kommentar från Sahand Kousha på arbetsmarknadsenheten vid ett besök i en av Sveriges minsta och skånska glesbygdskommuner:

    – Tittar vi på den inhemska befolkningen är arbetslösheten cirka ca tre procent.Tittar man på de nyanlända helt andra siffror.

    TRE PROCENT. I en liten skånsk glesbygdskommun. 3%

  16. Utan personer med utländsk bakgrund skulle skånska kommuner krympa
    ————————————————————-

    ”Om det hänger på dem som har svensk bakgrund är nästan halva Skåne en avfolkningsbygd. ”

    Tankefel – om de små skånska kommunerna sluppit socialbidragskostnaden för ”de nyanlända” så hade de kunnat sänka skatten rejält och därmed lockat fler ”svenskar” att flytta från de vålds- och orosbetyngda storstäderna. Statistik är ett lätt och effektivt vapen att hantera för en journalistkår med en agenda…..

    http://www.sydsvenskan.se/2017-03-26/utan-personer-med-utlandsk-bakgrund-skulle-skanska-kommuner-krympa

      • Men det handlar väl om kvantiteten av inbetald skatt som man betalar när man har ett arbete.Vi är för få svenskar i arbetsför ålder i förhållande till alla pensionärer .

      • Mia, vi är för få svenskar i arbetsför ålder i förhållande till alla bidragsinvandrare!

      • Det hade räckt mycket bra till pensionärena, om vi sluppit de skyhöga kostnaderna för all kriminalitet, som kommer med invandringen. Polisen, psykvården, bostadsbyggande. Bidrag i mämgder. För att inte tala om den oerhört sänkta livskvaliteten och glädjen i vårt samhälle, som är i det närmaste noll för oss äktsvenskar, efter att tidigare varit i topp.

  17. SVT är helt tydligt ute och sprider lögner.

    Titta gärna på siffrorna i Thoralfs inlägg.
    Där visas att de inrikes födda har väldigt låg arbetslöshet, medan de utrikes födda bara ökar i antalet arbetslösa.

    Och jag tror knappast att detta är unikt för Kalmar. Dessutom är det kommunalrådet själv som sprider Fake news!

    http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/03/18/11427348-fake-news-av-johan-persson/

    Samma sak för Högsby, man kan se hur kurvorna följer varandra, fler utrikes födda – större arbetslöshet.

    http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/03/10/11424699-hogsby-kommun-grundlurade-av-migrationsverket/

    Men, den ”oberoende” statstelevisionen skulle aldrig lyfta fram dessa fakta!

  18. Invandring sänker utlandsskuldens procentandel per capita, men är knappast en bra affär för Sverige så länge inte alla som kommer arbetar och är självförsörjande.
    Hur många invandrare arbetar i vården? Jag har nyligen besökt ett länssjukus under en hel vecka och iakttagit en, skriver en undersköterska som arbetade på den avdelningen, en av 15 är snällt räknat 7%.

    • Givet att inte utlandsskulden ökar snabbare än antalet invandrade. Det är bara en kvot och även skulden förändras över tid.

  19. Dom kriminella vänsterterroristerna på public service är varje dag ansvariga för folkmordet på svenskar.

Kommentera