Lars Ohly (V) för fin för att jobba

INRIKES. Lars Ohly, som var partiledare för vänsterpartiet 2004-2012 och riksdagsledamot för V åren 1998-2014, har fortfarande kontakt med partiledningen. Men att hitta ett vanligt jobb efter politiken var svårare än han trodde, trots att han sökt 15 olika arbeten, men han får väl försöka klara livhanken på riksdagspensionen som var 48.000 i månaden när han slutade. 

Hör hela samtalet i P1-morgons intervjupodd

-Pettersson vet att Lars Ohly tidigare var tågvärd hos SJ, men tjänstledig från det arbetet när han arbetade inom politiken men att gå tillbaka till sitt gamla arbeta var inte aktuellt för Ohly, han är nog för fin för att arbeta bland arbetare.

Annars är Ohly urtypen för en kommunist. Han är för höga skatter annars räcker inte pengarna till vänsterelitens förmåner. Han hade sina barn i privatskola men ville förbjuda privata skolor för andra, när han var dålig i sitt knä blev han opererad på privata Sophia-hemmet men han vill förbjuda privat sjukvård. Han hatar ”klippare” men gjorde själv klipp på en bostadsrätt i centrala Stockholm.

Ett flertal gånger har Lars Ohly, född 1957, skildrat hur han spelade fotboll mot ”Nacka” Skoglund som avslutade sin karriär 1968. Då var Ohly elva år. När Ohly konfronterades med den uppenbara lögnen sa han att han mindes fel.

Ohly har även sagt att han grät när Berlinmuren föll.

Om Lars Ohly på bloggen

29 thoughts on “Lars Ohly (V) för fin för att jobba

  1. Han har i alla fall ett jobb Han är alltid med i svt där han har som sin enda uppgift att alltid oemotsagd pratar skit om SD det enda parti för oss Svenskar………..

  2. Med andra ord: en vanlig politiker. Säger hur andra ska göra, men skiter i det själv.Ja, ni vet ju hur det var med Romson och båten…

    Sitter med en fet pension som är få förunnat, och då handlar det inte om lika för alla.

    Som en vän till mig sa: – politiker är tjuvar!!

  3. Vilken seriös arbetsgivare vill anställa honom ?
    Sök på kommunala jobb herr orly, där är det inte så kinkigt !
    Mängder av ”hittepåjobb” finns säkert ett som passar annars så anpassar DE sig efter önskemål !

  4. Va,,,bara 15 jobb sedan 2014 ? Ska man inte vara aktivt arbetssökande för att ha rätt att uppbära ersättning när man är arbetslös…

  5. Jag kan tipsa herr Ohly att han skulle vara som klippt och skuren som lägervakt i Nordkorea. Han får höra av sig till någon nordkoreansk rekryterare.

  6. Har alltid undrat varför aldrig man från svt ber v att ge en kommentar när bl a Nordkorea beter sig som Hitler men skulle Israel o USA gör det minsta snedsteg då mullar dessa rödstrumpor och herremän måste bero på att dom är av samma skrot o korn

  7. Ohly vilken tragisk gammal kommunist ! Märkligt att han och andra pk stollar får sitta i TV studion och sprida sitt hat mot oss ”rätttrogna ” !! Dessutom får sitt överbetalda uppehälle av skattemedel !! SJUKT !!!

  8. Han vågar nog inte arbeta som tågvärd efter allt dåligt han gjort mot Sverige…….

    Säkert är det många som känner för att kasta ut honom!

  9. Arbetsovilliga och i synnerhet då fd politiker som Ohly borde tvingas till arbete. Det kan vara att plocka skräp i dikena längs våra vägar eller andra liknande kravlösa jobb, som det,finns massor av. Uteblivande från jobbet = indragna bidrag. Jag gissar att Ohly bara sökt sådana jobb, som han visste att han inte skulle få, för att kraven var för höga. Så är det nog med de flesta jobb för honom. Pch vem behöver väl en avdankad kommunist i sitt företag?
    Dags att sluta dalta.

  10. Jag måste ju säga att det var en enorm prestation av honom att söka 15 jobb på 3 år. Han förtog sig väl inte stackaren????
    När jag blev arbetslös sökte jag 15 jobb i veckan och fick inte ett enda svar på 2 år. Arbetsgivarna i Sverige är inte värda att ha någon anställd när dom har så höga krav som professor på dom som söker. Eller att dom är muslimer.

  11. finns alltid ett kneg för de som inte ansatta av latmask

    …själv snart tvungen lägga av (bölder uppstår lite här å där)
    med att ”bränna bulle” helger natt…då blir den sitsen ledig
    i Taxi 020…mitt ögonmått säger att vi ungefär har samma
    storlek i klädsel (uniform)…så om du läser detta Lasse, så
    hör av dig, du får gärna ta över mina palter å därmed spara
    en slant…kan nästan garantera dig att du kommer att gilla
    detta kneg…jag har rullat bulle snart 20 år nu, sedan jag
    blev Stadsanställd…men den lönen är skitkass, som du har
    märkt…tror vi är ganska så lika i sätt, bl.a. så är vi bägge
    Gårdare (som Fredde) och 08:or från Åsön…så du hittar
    säkert till Noe Arks gränd (vid behov?) å då utan GPS

  12. Ja det är ju inget konstigt med det, den gode Karl Marx vägrade även han att utföra nåt som helst fysiskt arbete, vilket ledde till att hans barn svalt ihjäl, detta var ju inget som helst problem, utan bara en effekt av den materiella marxismen. Dom är ju inte lite sjuka, inte undra på att det blir massmord när dom kommer till rodret, som vi sett över hela planeten.

  13. Jag blir alltid illa berörd när jag hör människor med ”hjärntvätt”
    eller åtminstone, i viss mån, påverkad hjärna uttala sig om jämnställdhet.

    Eller så är det en grupp särskilt intelligenta människor som har förmågan att spela debbelnatur och dra nytta av det.

    Jag har, i grunden, svårt att tro att en, normalt, självständigt tänkande människa kan vara genuin kommunist. Människan är i grunden egoist
    för sin egen överlevnad. Men få vill erkänna eller inse det.

    Min uppfattning är att det alltid rör sig om falska människor, eller
    människor med falska attityder, som säger att de är kommunister.

    Historien har visat att de största kommunisterna är de största egoisterna.

    De riktigt hjälpsamma och fina medmänniskorna finns och är värda all beundran. Min övertygelse är att de inte är kommunister.
    Möjligen har jag fel uppfattning, men hur många hjälporganisationer står under kommunisterna?
    Är listan lång?

  14. Kommunism är väl ofta en konstgjord accessoar precis som annan politisk religiös eller filosofisk aktivism. Ibland kan det vara ett verktyg för att inge hopp och glädje ibland är det styrt av maktlystnad och extrem egoism. Kosta vad det kosta vill, det är inte jag som betalar? System, som i början sägs skall tjäna människor, brukar övergå i att människorna måste tjäna systemet för att inte dödas eller fängslas. Det är vad kommunismen bevisat för mej. För övrigt finns det inga skäl att importera MENA-människor och deras kultur fortare än landet orkar med. Det skall stoppas fortare än kvickt innan skadan är kronisk. Vi behöver inga nya eller utvidgade konflikthärdar i Sverige, liknande mellanöstern. Vänsterns slagord är stark i medievärlden i dagens läge och verkar blint propagera en livsfarlig väg för Sverige.

  15. Sökt 15 jobb på två år. Där ser man hur lite Ohly vet om arbetsmarknaden utanför riksdagshuset och partihögkvarteret.

    Söka 15 jobb i veckan och redovisa detta till Arbetsförmedlingen är livet för arbetslösa. Slarv leder till indragen ersättning. Ett tips: Med din erfarenhet som tågvärd, visserligen länge sedan, så borde du i varje platsa som spärrvakt i tunnelbanan.

      • @ Tanten
        Jag citerar här nedan info-text som finns på YouTube-länken för videon ovan.

        .https://www.youtube.com/watch?v=27PaJzf2gDw.

        ”Får inte åka tunnelbana gratis – hotar med pistol
        NyaEfterlystTV8
        Publicerades den 17 sep. 2014
        Vid Rågsveds tunnelbanestation försökte mannen på bilden övertyga spärrvakten om att öppna dörrarna för att komma till tunnelbanan utan att betala. Då spärrvakten vägrade riktade mannen en pistol mot honom och försvann sedan från platsen.

        Känner du igen mannen på bilderna? Ring Efterlyst 08 702 00 90.
        .www.tv3play.se/program/efterlyst”

        Så det borde ha hänt kort tid innan videon publicerades på YouTube den 17 september 2014.

        Spärrvakterna har fortfarande ofta stora problem att hindra tjyvåkare att ta sig in och åka gratis på T-banan i Stockholm.

      • Tillägg:

        Lars Ohlys politiska själsfränder på vänsterkanten har skapat en hemsida med namnet ”Planka.nu” där man uppmuntrar och t o m undervisar med en video hur resenärer kan göra för att ta sig förbi spärrarna utan att betala. Här är länkar till två sidor på hemsidan:

        Så plankar du!

        http://planka.nu/plankning/stockholm/hur-plankar-man/

        http://planka.nu/plankning/stockholm/

        Klicka gärna runt på hemsidan och se hur man på ”Planka.nu” bryter mot demokratiskt fattade beslut genom att uppmuntra och vägleda resenärerna till rena olagligheter.

  16. Haha !! Det här är ju egentligen komiskt så det bara smäller om det !!! Den lille grabben Olby stod där och tittade på matchen och liksom drömde sig in i att han var med, och det blir sedan till ”sanning” !!!!!! Undra hur många andra av våra politiker som är så ???? Snart får vi väl höra av Löven att han spelade Hockey mot Sven Tumba !!?? eller att Reinfeldt kastade diskus samtidigt som Ricky Bruch, ja, man vet aldrig vad våra politikers dagdrömmar som barn kommer att förvandlas till för ”sanningar” idag !!!!
    Kanske säger det också en hel del om deras trovärdighet !!!???

    🙂 🙂

  17. Ni ska inte leva som jag gör, utan som jag lär … det är kommunisttopparnas första budord… samma med nuvarande ledaren Sjöqvistarn eller vad han heter….

  18. Denna otrevlige kommunist som regelbundet får sitta i tyckarpanelen i ”opartiska” SVT och kräka ut sina kommunistiska vidriga åsikter. Tokhyllade Castro när denne dött. Fy fan för denna otrevliga kommunist.

  19. Jag har länge kallat honom för Lars, Olby = märke på vissa gödselspridare !!!!!!

  20. Angående fotbollsspelandet med Nacka. Det visar hur svårt politiker (säskillt sådana till vänstra) har det med sanningen. Men varför fördärva en bra men lögnaktig historia med att berätta hur det verkligen var?
    Han kunde säkert få ett jobb som,passupp på ett asylboende eller som städare. På så sätt fick han också närkontakt med mångkulturen, som han ju vurmar för. Och på dem jobben krävs det, liksom för riksdagsmän, ingen utbildning.

Kommentera