Expressen-Topp dömd till fängelse för invandrarhat


BROTTSLIGHET. En medlem av den kriminella organisationen Expressen har dömts till fängelse. Det är ledarskribenten Eric Erfor, 56, som har dömts till fängelse för grovt rattfylleri, våldsamt motstånd och för hemfridsbrott mot två araber. – Han kallade oss idiotinvandrare 1 och 2, berättar en av araberna om Expressen-rasistens plötsliga attack.

”Jävla invandrare! Burn in hell!” vrålade Eric Erfors och hotade hänga ut araberna i Expressen
När polisen kom till platsen hotade han även polismännen med uthängning: ”Det här blir en bra story!” lovade Erfors.

Det var i förra veckan som Expressenjournalisten dömdes för brott med rasistiska förtecken som han begick i Visby i våras.

De första två brotten, hemfridsbrott och våldsamt motstånd, begick 56-åringen i slutet av mars. Erfors hade en sen vardagskväll bjudit in folk till sin bostad i Visby och sällskapet förde så mycket oväsen att dess grannar, två flyktingar från arabvärlden som tillfälligt bodde i lägenheten bredvid, inte kunde sova.

Flyktingarna bad flera gånger Eric Erfors och hans gäster att dämpa sig, och Erfors gick vid två tillfällen under kvällen till parets lägenhet för att prata. Vid det första besöket var han tillmötesgående, men när Erfors gick hem till grannarna en andra gång var han plötsligt mycket aggressiv och hotfull.

Expressen-veteranen trängde sig in hos flyktingarna och vägrade lämna bostaden innan han fått telefonnumret till lägenhetsinnehavaren.

En av flyktingarna försökte förklara för Erfors att han inte fick komma in, men Erfors ska bara ha svarat ”jag skiter i det!”

– Jävla invandrare! Jag vill veta från vilket jävla håll i världen ni har kommit hit ifrån, vrålade Expressen-profilen, berättar flyktingen enligt polisens förhörsprotokoll.

Eric Erfors lämnade efter ett tag grannlägenheten, men kom tillbaka igen efter att flyktingarna hade kallat dit polisen.

Nu var Expressen-veteranen ännu argare. Han tog fotografier på både poliserna och kallade de två flyktingarna för ”idiotinvandrare ett och två”, enligt det ena offret, som pratar svenska. Erfors, som enligt polisens vittnesmål uppvisade ”en synnerligen överlägsen attityd mot omgivningen”, hotade också flyktingarna och poliserna – som han kallade ”idioter” och ”snutjävlar” – med att hänga ut dem i tidningen.

– Det här blir en bra story, jag får en superstory! Proklamerade han enligt en av polismännen som var på plats.

Eric Erfors blev bara mer och mer aggressiv och ska bland annat ha ropat ”You will burn!” till flyktingarna. Polismännen bedömde att det fanns en ”stor risk” att Erfors skulle angripa flyktingarna om han inte fördes bort från platsen med våld.

– Erfors säger då ”det är nog bäst att de låser in mig i minst en vecka annars kommer jag tillbaka hit och ger mig på de där jävlarna” och tittar mot grannarnas bostad, berättar polisen efteråt.

När poliserna skulle belägga Erfors med handfängsel uppvisade han enligt åtalet ”kraftig aggressivitet”, vevade med armarna och spjärnade emot med armar och ben. Efter att de kört honom till polisstationen försökte Erfors slita sig loss och ”även ge sig på patrullen”, sade en av polismännen i förhör.

Det slutade med att poliserna tvingades bära in Expressen-profilen i arresten.

– Det är mycket ovanligt att personer jag ingriper mot har ett så nedvärderande och kränkande beteende som Erfors hade, berättar den ene polismannen.

Flyktingarna kände sig både rädda och förödmjukade efter händelsen med Expressen-skribenten.

– Jag ville ha lugn och ro efter det jag gått igenom i mitt hemland. Jag trodde inte att jag skulle få uppleva något sådant här i Sverige, förklarade en av dem, som folkbokfördes i Sverige 2015, på arabiska under rättegången.

I juli 2016, veckan efter att Eric Erfors deltagit under politikerveckan i Almedalen, greps han återigen för brott – denna gång för grovt rattfylleri.

Erfors, som berättade att var på väg hem efter att ha lämnat en ”amerikansk vän” på flygplatsen, hade över en promille i blodet när han tog prov på lasarettet och verkade enligt polisen ”helt likgiltig till” att han kört i så pass berusat tillstånd.

Visby tingsrätt dömde i onsdags den 56-årige Expressen-profilen till en månads fängelse för grovt rattfylleri, hemfridsbrott och våldsamt motstånd.

Den 10 augusti beslutade Transportstyrelsen att återkalla Eric Erfors körkort i 24 månader på grund av fyllekörningen. I ett överklagande från den 8 mars i år, som Fria Tiders grävgrupp tagit del av, hävdar Erfors återigen att hans ”rattfylleri var en så kallad ‘dagen efter körning’” och att han ”under sina 35 år med körkort aldrig begått något trafikbrott”. Han vill därför att Förvaltningsrätten ska korta ner återkallelsetiden till ett år.

I september 2016 meddelade Eric Erfors i ett kryptiskt Facebook-inlägg att han ”lämnade” Expressen efter ett kvarts sekel på Bonnier-tidningen. Han påstod att det ”varit en ganska lång resa” för att ”ta beslutet att säga upp” sig. Strax därefter utannonserade Gotlands Tidningar att man värvat Eric Erfors som krönikör.

Läs mer på Fria Tider…

-Petttersson hittar inte ett dugg om detta i Expressen – märkligt. Nåväl, Eric Erfors är präglad av den kriminella organisation han verkat i under 25 år. Chefredakören Thomas Mattson är dömd för vapenbrott och förtal, liksom han kumpan, reportern Diamant Salihu som också är dömd för vapenbrott.

Eric Erfors anställdes redan 1991 av den kriminella organisationen Expressen och gjorde sig snabbt känd för sitt antirasistiska engagemang och sin kamp mot Sverigedemokraterna, vars budget han bland annat har dömt ut som ”ett skämt”. Erfors har också ”varnat” för att förtroendevalda från SD, som han menar ger uttryck för ”islamofobi och rasism”, tillåts sitta som nämndemän i migrationsmål.


15 responses to “Expressen-Topp dömd till fängelse för invandrarhat

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: