Brandman ledsen efter attack: ”Gör allt vi kan”

INVANDRARVÅLD. Två brandmän attackerades med en kraftig smällare i Rosengård i Malmö natten till lördag. Nu sprider sig oron bland räddningstjänstens personal, skriver Sydsvenskan. Brandmannen Kaj Engelke säger att de inte har förtroende för sina egna rutiner längre. Han är ledsen och arg.

– Vi fattar inte. Vad gör vi för fel? Vi gör allt vi kan: Vi arbetar förebyggande, vi är ute och pratar, säger han till tidningen. En anmälan om försök till grov misshandel upprättades vid händelsen.

-Pettersson säger att det efter 30 års pratande, bjudande på kaffe och halalkorv kanske behövs något annat. Babbarna uppfattar vänlighet som en svaghet som de utnyttjar och föraktar…

Arbetsplikt med hårt fysiskt arbete för alla som lever på bidrag är nog heller inte så dumt.

17 thoughts on “Brandman ledsen efter attack: ”Gör allt vi kan”

  1. Vi har alla kunnat konstatera att den svenska dialogbaserade och terapeutiska policyn inte bara är dysfunktionell och ovärdig en rättsstat, den är också den huvudsakliga anledningen till den totala respektlöshet med vilken ordningsmakt och räddningstjänst bemöts. Detta kan med fog betraktas som en nationell skam, och att sakna den erforderliga viljan, plikten och kapaciteten för att upprätthålla lag och ordning uppfattas bland de socialt inkompetenta och allmänfarliga varelser som ockuperar dessa zoner endast som ett oemotståndligt incitament för att intensifiera sina attacker mot det svenska samhället. Att komma tillrätta med denna snårskog av akuta problem kommer att kräva gigantiska insatser av polis och militär. Något annat effektivt alternativ gives icke, Löfvéns destruktiva värdegrund till trots!
    Andreas.

  2. Vi har en grupp människor i vårt land som vi måste betrakta som hjältar.
    De har tagit som sin livsuppgift att hjälpa och rädda sina medmänniskor.
    De har målmedvetet utbildat sig till den uppgiften.
    Uppgiften betyder att arbetet är förlagt till hela dygnet.
    De utsätter sig för stress, risker och intensiva insatser för oss.

    Jag talar om våra poliser, brandmän och ambulansbesättning.

    Vi måste uppskatta dessa människor för det de gör för oss!
    Vi måste söka tillfällen att ge dem beröm för det de gör för oss!
    Våra hjältar offrar sig för oss; Tacka dem!

    Att vi har en regering som hindrar dem från att fullgöra sitt kall är
    inte våra hjältars fel.
    Att vi har en regering som sätter människor från andra kulturer
    före oss svenskar är inte våra hjältars fel.
    Att vi har en regering som tillåter lägre stående individer att
    trakassera, hota och misshandla våra hjältar är ren katastrof.

    ”När det är som sämst kan det bara bli bättre”.
    Vi ser fram mot en förändring!

  3. – Vi fattar inte. Vad gör vi för fel? Vi gör allt vi kan: Vi arbetar förebyggande, vi är ute och pratar, säger de till tidningen

    blattarna vill göra om sitt nya boende till samma som
    de lämnade = ruinhög
    …fördelen med Sverige, är att här får de betalt och blir
    gosade med, för utförda uppdrag…det är svaret på det
    som Brandmännen inte fattar…skitenkelt

  4. SD:s partiledare Åkesson skulle besöka en brandstation i Malmö för tre år sedan. Brandmännen lovade att lämna brandstationen, om han kom. Kanske skulle det varit nyttigt för dem om de lyssnat på Åkesson ett tag,

  5. Jag undrar hur det är. Ibland står det smällare ibland knallskott. Smällare kan vem som helst skaffa i affärer, men knallskott innebär att någon illegalt skaffat sig dem eventuellt från inbrott i militärförråd eller vapensmuggling. Knallskott är typiskt orsak till grundlig brottsutredning med husrannsakan och allt vad det innebär. Stenkastning är i princip mordförsök och borde vara orsak till lika noggrann brottsutredning. Vad sysslar myndigheterna med?

  6. Undrar hur länge det dröjer innan nationella insatsstyrkan är på plats om Svenne Banan startar ett upplopp.

  7. Ställ ut några släckare och låt babbarna släcka själva eller så får skiten brinna upp !!

  8. Vi i vår familj har inget som helst förtroende för våra myndigheter längre, vare sig det gäller polis, räddningstjänst eller ambulans, vi förväntar oss ingen som helst hjälp från dessa längre vi får helt enkelt klara oss själv bäst det går.
    Svenska myndigheter kan dra åt helvete rent ut sagt!.

    • Räddningstjänsten och Ambulansen har jag förtroende för !!!! De kom och släckte åt mig och räddade värden för 1200 000 kr !!!!!!

      • Problemet är att även dessa instanser dansar efter regeringens pipa, hade dom gjort rätt så hade även dom sagt upp sig på löpande band precis som poliserna gör i dag.
        Landet måste rasa samman innan vi kan få till en så massiv förändring och få folket att vakna, innan dess kan ingen göra ett piss. Tills dess fortsätter jag packar mina lådor för att kunna lämna landet med kort varsel, för jag tror inte folket kommer vakna innan dom är totalt frihetsberövade och underställda Islam.

    • Att skylla på Räddningtjänsten och Ambulansen för att polisen inte gör sitt jobb tyder inte på gott omdöme !! snarare tvärtom !!!!

  9. Fruktansvärt att dessa delvis dagens Riddare ska behöva finna sig i att skymfas av dessa sjuka migranter. på grund av att landet vanstyrs av totalt inkompetenta PK-karriärister, som MÅSTE bort 2018 !!!! Det händer ju ingenting !!!! Röven lovade ju förra veckan !!! Vem f.n trodde på det ????

  10. De flesta i Rosengård är ju invandrare, så varför kan de inte själva gå ut och ta sina egna i nackskinnet om de inte trivs med buset. Varför skall VI göra det och bara få skit för det hela tiden?

  11. Det som sten/smällarkastarna inte tycks begripa är att blåljuspersonalen faktiskt har som uppgift att rädda liv (och egendom).

    Skulle de själva föredra att dö på grund av att någon lallare stoppar räddningen med raketskjutning och stenkastning?

    Ursäkta språket: men vafan är det som händer i Sverige idag?
    Har berikarna gröt i huve´t?

Kommentera