Uppe på berget

GOTT OCH BLANDAT. Det är en härligt helg i den sörmländska skogen, bland sjöar, dalar, åkrar och uppe på berget. Förr helgen var det SM i isjaktsegling, vinter med en råmande is på Yngaren. Nu är det vår och ingen utom fåglar kan ge sig ut på den is som ligger kvar.  

Uppe på berget ser man råkarna som bildas i isen, man ser sjöfåglar fara runt och hör kyrkklockan klämta tvärs över sjön. Det är nästan så gubben blir religiös…

Psaltaren 23: …han låter mig vila vid lugna vatten…

6 thoughts on “Uppe på berget

  1. Jisses, har ni is kvar på sjöarna fortfarande? Här i söder blev det inte mycket is, jag tror att man kunde gå på isen på de mindre sjöarna ca en vecka i början av februari sedan blev det livsfarligt att gå på den. Sverige är ett avlångt land kan man återigen konstatera…dessutom blev det knappast någon meteorologisk vinter här nere…bara ett par dagar med snö och bara tunn is som gick upp för 3 veckor sedan.

  2. Fantastiskt dåligt att Sverige genom sina löften om ett kravlöst liv på bidrag här, har tvingat ett fattigt land som Ungern att ta sina surt förvärvade pengar, som kunde gått till deras vård, skola och omsorg och bygga ett staket! Jag skäms!

Kommentera