Arabisk ordlista

Byggkoncernen Skanska (f.d. AB Skånska Cementgjuteriet) ser att antalet arabisktalande i Sverige ökar och har därför tagit fram en ordlista på arabiska för att underlätta deras närvaro i landet.

Detta bottnar i det internationella ledarprogram Skanska arbetat fram och som syftar till att rekrytera nyanlända byggingenjörer.

Mångfald är viktigt för företagets utveckling, säger en av direktörerna i bolaget och tillägger att det berikar att ha personer med andra erfarenheter och infallsvinklar i företaget.

Detta är säkert inte fel, men här kommer det som borde oroa. ”Antalet arabisktalande har ökat i Sverige de senaste åren och det gör att allt fler myndigheter och företag i olika branscher ser att behov av arabiska ordlistor…”

Jag ser med glädje på nyanlända som verkligen vill något med sitt liv i Sverige och som sköter sig, lever hederliga liv, betalar skatt och som på alla sätt anammar vårt sätt att leva och de regler vårt samhälle är uppbyggt av. Hellre tio byggnadsingenjörer från Mellanöstern än en förortsligist eller slöjbärande kvinna som varken vill eller intresserar sig för arbete, där är jag tydlig. Dock ser jag med stor oro på att antalet arabisktalande personer stadigt ökar i Sverige och tänker genast på hur det ser ut i de områden där arabisktalande personer är i majoritet.

Sverige om 30 år, kan vara ett helt annat Sverige än det som du och jag växt upp i.

SR

Skanskas ILP-program

9 thoughts on “Arabisk ordlista

  1. I svenska fängelser är arabiska väldigt vanligt (Sverige är arabvärldens kriminalvanvård och svenne gillar att försörja stora kriminella familjer som är absolut ointegrerbara, bara hen får röster på socialismen och känner sig generös med andras pengar) Exempel:
    Balasch/baläsch= gratis. (Allt är typ gratis i Sverige för nyadelsmännen)
    Kahbe= hora
    Horunge,
    Kahva=kaffe
    Vasouli=böngryta
    PS: öppna anstalten i Norsborgs SFI lärarinna på lärcentrum har hijab och är gift med en f.d. Fånge. Lärcentrum är värmestuga för äckliga aliens som pratar snusk sex med naiva unga svenna plitar. DS

  2. Undra vilken faktisk kompetensnivå dessa ”byggnadsingenjörer” egentligen har !!!! Kan omöjligt vara riktiga jobb utan statligt stöd, när de inte ens kan språket !!!!

  3. Sverige avsade sig sin suveränitet 2010 då multikulturen skrevs in i vår grundlag och blev en del i staten ”EU” snart betäcknad ”Pan-Europa” alt ”Eurabia”….

  4. Cui bono? (latin: ’till vems gagn?’)
    Vem gynnas av arabiska ordlistorna – svenskarna eller araberna ? Och i vilket syfte ? För att underlätta deras närvaro i landet ? Jag köper inte det, det är en fråga om vinnare och förlorare.
    Whatever you make, make it yours ….

  5. Kanske hade det varit betydligt bättre och enklare att ge alla araber en svensk ordlista. Men det förutsätter ju naturligtvis att de kan läsa.

  6. Skanska tror på att återuppbygga Syrien. Irak med flera länder. Fred är visserligen blott ett tillstånd mellan krigen. Avgörande är om det finns olja kvar så att Skanska har något att hämta hem.
    Nu gäller det att positionera sig genom arabiskt talande personal.

    • @Dalmasen, Skillnaden mellan ditt inlägg och mitt är att vi alla svenska skattebetalare får betala för kalaset i Borlänge och annorstädes. Däremot är det Skanskas aktieägare som håvar hem vinsten om arbetet påbörjas. No win win for the Swedish taxpayers

      • Sven-Erik, se sanningen i ”vit ögat” hur länge tror du att detta företag kommer att finnas kvar i Svea rike om de börjar så här det är en start för att draaaa… tror jag iaf
        Om de nu inte har nån politiker som ”kliar” deras rygg …….

  7. Lära araber och bygga, jo jag tackar jag.
    Börja i Borlänge då, flytta tillbaka affärerna till stan.
    Och måla kupolen i guldfärg, så är moskén fixad.
    Då kanske dom får plats ett tag.
    Araber som byggnadsingenjörer, törs man sova i det hyreshuset ?
    Nä. Det är nog bättre ni tar hand om era kärringar,
    Och låter bli våra damer.
    Behövs ingen stor ordlista på arabiska, räcker med
    Gurka söker burka
    Tack och go natt !!!!

Kommentera