Det går bra för Centern

Centern fortsätter att rusa i opinionsmätningarna och når i dagens Sifo sitt högsta resultat sedan 1983.

Nu är väl inte Sifo det opinionsinstitut som klarar uppgiften bäst. Se bara här.

Sifos sista mätning innan valet i blått och det slutliga valresultatet i rött:

  • S 31,0 30,5
  • M 21,2 23,3
  • SD 10,4 – 12,8
  • MP 7,6 – 6,9
  • C 6,4 6,1
  • V 6,9 – 5,7
  • L 6,3 – 5,4
  • KD 6,4 – 4,5

Som ni ser överskattade Sifo samtliga partiers siffror bara dagar innan valet, förutom Moderaternas och Sverigedemokraternas. Det är givetvis ingen vetenskaplig sanning att det förhåller sig så nu, men ändå intressant att ha med sig.

Dock är det ett faktum att Centern är det parti som gått och fortfarande går starkast framåt. Vi har dock skrivit det förr och skriver det igen. Annie Lööf och hennes centerpartister har sluppit de svåra frågorna och har heller inte behövt förklara hur deras politik ska finansieras och förverkligas. Här sitter C i samma båt som MP gjorde 2014. I mars 2014 mätte nämligen Sifo 10,1% för just MP och partiet nådde hela 13% så sent som i juni samma år. Hur det slutade kan ni se ovan.

Sedan började problemen för MP, ty ju närmare valet vi kom, ju fler och besvärligare blev frågorna. Sedan blev man ett regeringsparti och därefter har det bara gått utför. Två ministrar har avgått och en tredje borde sitta väldigt löst efter fiaskot i Agenda förra helgen.

Låt oss se om Centern går samma väg. Partiet satt i regeringsställning i åtta år och under dessa åtta år lade man grunden till det historiska och katastrofala asylkaos som kommer att förlama Sverige i många år. Ha i åtanke att partiet är minst lika extremt i migrationsfrågor som MP.

Det lär Annie Lööf och hennes partikamrater bli påminda om det närmaste året.

SvD

26 thoughts on “Det går bra för Centern

  1. Muslimerna har bytt parti! Grönt som grönt, tänker de. Kanske ligger Memhet Kaplan bakom också i kulisserna, i sin besvikelse över uteslutningen. Vem vet. 🙂

  2. Man skall nog se det som att övriga allianspartierna är ur-usla.
    Alla flyr till det minst dåliga.

    • Det är fake news, allt för att få folk att tro att väljarna överger M för att de öppnat för SD.

  3. Det är väl nymoderater som söker sig till C istället, de för väl det som ligger närmast Reinfeldts självutplånande politik.

  4. Tråkiga siffror och illavarslande. Just Centern och Lööf är väl de för Sverige sämsta alternativen i alliansen.

  5. Dessa undersökningar är som allt annat i Nordvästkorea bara propaganda!

    Centern vill slå sista spiken i svenskarnas kista och måste då premieras!

    Väljarundersökningar skulle vara förbjudna!

    • I många föregångsländer i Östeuropa och i en del andra länder är det förbjudet med opinionsundersökningar den sist tiden innan valet för att undvika populism och löften som inte går att hålla! Något för Sverige att ta efter!

      Men det är klart, hur skulle svensken kunna överleva utan sitt valfläsk vart fjärde år!

  6. En mer trogen bild av väljarstödet i opinions väg. Likväl inget valresultat.

    http://www.dagenssamhalle.se/sites/default/files/tabell_106.jpg

    Uppdaterad 16 mars 2017 med data från Inizio, vikt 13 %.

    Totalt antal intervjuade 18 390. 75 procent av rösterna härstammar från telefonintervjuer baserade på obundna slumpmässiga urval (OSU).

    Dagens Samhälle Poll of polls visar konsensusopinionen just nu i Sverige. Siffrorna utgör ett vägt genomsnitt av flera undersökningar.

    Poll of polls är en löpande sammanvägning av de 7–9 senaste opinionsundersökningarna.

    De institut som tas med är Demoskop, Ipsos, Novus, SCB, Sentio (webbpanel), Sifo, Skop, Inizio (webbpanel) samt YouGov (webbpanel).

    http://www.dagenssamhalle.se/dagens-samhaelle-poll-of-polls

  7. Kan någon förstå hur detta är möjligt? Är det för att alla de andra partiledarna inom Alliansen är så förskräckligt dåliga, så att rödluvan framstår som bra. Och naturligtvis kan ingen som tidigare röstat för Alliansen vakna upp, börja tänka, och ge ett utomstående parti sin röst.
    Hur ska vi kunna förändra Sverige med sådana medborgare?

  8. Sifo är ”den rätta värdegrundens” eget instrument för att påverka valresultatet innan ett val.

  9. Hur många äro de kommunistiska MP:are som ränner över till C då de inser att MP är kört i politiken och chanslösa i kommande val?
    Hur kan Annie Lööf hålla kommunister under armarna? Har hon inget konsekvenstänk öht ?

  10. När man inte ens kan försörja sig själv, kan man inte heller försörja någon annan. Även om man har arbete och lön, vilket är en minoritet, lever man själv oftast på marginalen och kan inte försörja ytterligare personer, framförallt inte över en längre tid.

  11. Hur i all världen kan man rösta på C? Har inte t ex Maud Olofsson kostat Sverige enorma pengar när hon gjort ”affärer” typ Nuon och Post Nord?

    Annie L sägs vara väl utbildad och intelligen (?) men nog tycker jag att hon svikit landsbygdsväljarna.

  12. Att kalla SIFO för opinionsinstitut är en grov överdrift. De levererar det resultat beställaren av undersökningen vill ha. I SIFO:s mätning veckan innan valet 2014 påstods att väljarstödet för SD var 8.9 %.
    I valet fick SD12,8 %. SIFO missade alltså med 43,8 %
    Vi lägger på dagens SIFO-värde som var 16,8 med deras felprocent 43,8’%. Och vad får vi då?
    Jo 16,8 X 1,438 = 24,16 %. Lite mer i överensstämmelse med resultaten från Sentio och Yougovs, som lägger SD något över 25 % i nuläget. Man skall också veta att de sistnämnda instituten var nära verkliga resultat i sina mätningar atrax innan valet 2014.
    Så hav förtröstan.
    Det är verkligheten som gäller.

  13. Lena, då har de inte helt fel om de tror svenskingarna är dårar. Det verkar mer, som om de är övertygade om att, de är det och det är de inte ensamma om i den vida världen.

  14. Se vad Centern har för politik för anhöriginvandring.

    https://www.centerpartiet.se/var-politik/politik-a-o/migration-och-integration/anhoriginvandring.html

    ”Tyvärr är reglerna för anhöriginvandring stränga i Sverige. För att kunna räknas som anhöriga måste man ha bott i samma hushåll innan man kom till Sverige eller ha varit beroende av varandra på ett speciellt sätt.

    Vi tycker att det är en alldeles för hård tolkning”

    317 000 anhöriga är på väg till Sverige. Samtliga ska ha bostad, samtliga vuxna ska ha ett arbete, samtliga barn ska ha en skola och samtliga ska ha del av vår välfärd.

    C satt i regeringen under åtta år och klarade inte att lösa problemen då. Nu är problemen ännu större och Annie Lööf vill släppa alla tyglar och låta allt bli ännu enklare och mer generöst.

    Som det står skrivet i inlägget. C är minst lika extrema i migrationsfrågor som Mp och nu är de medias gullegrisar.

      • Ja det måste vara nåt allvarligt fel på svensken när han kan tänka sig att rösta på C och S. Följer dom inte med i verkligheten och ser hur det förfaller runt omkring dom.Har dom aldrig hört talas om hur det ser ut i förorterna,hur skolan går,hur vården ser ut,hur kriminaliteten får frodas, hur gamla behandlas, hur fattigpensionärerna har det. Det måste finnas nåt avbrott i hjärnan som gör att dom kan inte ta till sig hur verkligheten ser ut.

      • Bosse
        Jag talade med en svensk kvinna i 75-årsåldern idag om hur osäkert det är i Sverige i dag särskilt för barnbarnen. Visst var hon orolig ….men det har INGENTING med invandringen att göra !
        Så nu kan jag luta mig tillbaka och se på när helvetet bryter ut!
        Det har ingenting med mig och min familj att göra i alla fall.

    • Förutom det du räknar upp nosferatu, så tror väl de som röstar på Centerförbundet (f.d. Bondeförbundet) i dag att maten skall räcka till för allt flera invällande?

  15. Helt otroligt att C och Annie Lööf kan skramla i hop en enda röst den enda som kan tävla med Annie om att vara mer blåst är väl Gudrun Schyman.
    Månggifte, AB utan insats, revisorsfrihet för AB och 30 miljoner fler socialbidragstagare från MENA länderna. Och mycket mer.
    Hennes arroganta dum flin borde skrämma vilken som helst.

Kommentera