Stjäl från åldringar – fångad på bild

BROTTSLIGHET. En 88-årig kvinna med rullator blev avstulen sin plånbok inne i mataffären. Samma öde mötte en 85-årig kvinna. Mannen på bilderna nedan är den misstänkte tjuven. 88-åringen hade fullt sjå med att hålla fast sig i rullatorn under handlingsbestyren inne på Konsum i Piteå.

Hon märkte inte mannen med den neddragna mössan som närmade sig bakifrån, som smög upp alldelens intill, stack fram en arm och tog plånboken ur hennes högra jackficka.

Förfarandet gick snabbt, obemärkt, och allting framgår tydligt på filmbilderna från butikens övervakningskamera som polisen tagit del av.

Bildsekvensen av gärningen – brottsrubricerad som grov stöld – är tagen under fredagen förra veckan inne på Konsumbutiken på Mjölkudden i Luleå.

Samma misstänkte gärningsman hade tidigare samma dag även fångats på bild under en snarlik stöld inne på Ica Kvantum i Piteå.

Där rotade han i en väska, roffade åt sig plånboken från en 85-årig kvinna.

Känner du igen mannen på bilderna nedan eller har information rörande stölderna tar polisen tacksamt emot tips på telefon 114 14.

Läs mer i Piteå-Tidningen…

-Pettersson minns Göran Perssons ord om social turism och öppna gränser…

 

15 thoughts on “Stjäl från åldringar – fångad på bild

 1. Politikerna börjar säga att banditerna skall vara inlåsta.
  Varför springer de då lösa?

 2. Naturligtvis inriktar sig den kriminella massimporten på de svagaste och mest försvarslösa i vårt svenska dum-samhälle, där inga noterbara påföljder existerar. Skulle ifrågavarande rånoffer däremot ha medfört pepparspray i försvarssyfte, hade vederbörande med all sannolikhet fått erfara rättsligt efterspel och böter. Så fungerar dagens s k rättssamhälle – något som utgör ett direkt incitament för brottslingarna att intensifiera sina attacker mot befolkningen.
  Andreas.

 3. Sådana här förbannade as ska sitta inne på livstid och/eller utvisas på livstid !!!!

 4. I Piteå handlar moderaterna på Ica, sossarna på Konsum. Det fick jag veta från en moderat gubbe i Piteå när jag var dår för många år sedan. Det var under Reinfeldts början på ’gyllene era’ …. Kan tjuven på bilden höra till nya moderaterna ?

 5. br klistrar in ett inlägg ifrån mig till nån ifrån vänsterpacket som heter ida.hon skrev många inlägg gällande wilders mindre bra stöd.

  16 03 2017 at 19:22
  Ta av dig skygglapparna ida! Det är inte synd om dig.det är synd om alla unga svenska tjejer som blir våldtagna av araber och afrikaner.ibland filmar de och lägger ut på Facebook.du tittar väl då ida!? Och känner hur bra du mår av detta.nästa gång kanske det blir du ida? Då ska vi titta alla här på petersson och tänka att oj vad det är synd om oss som tittar.
  Ida!! Grow up or fuck off!!

 6. Vilken liten ickesvensk svartmuskig ockupant, är han stolt tro !
  UT med eländet !

 7. Bilden på en tjuv publicerad i en svensk tidning? Fantastiskt! Men jag förmodar att Bah-Kunkhe kommer att dra in presstödet för Piteå Todningen.

 8. Det är bara odjur som stjäl från gamlingar.Löfven med socialistjuntan bör snarast avstå sina personskydd och överlåta dem åt våra gamla när dem måste ut och handla och utträtta ärenden etc.Stölden av pengar och smycken mm bör den feministiska socialistjuntan ersätta offren med ur egen ficka.

Kommentera