Domstol: Aftonbladet är inte samhällsviktig

MEDIA. Schibsted som äger 93 procent av Aftonbladet ansökte om att få tidningen klassad som skyddsobjekt. Medieföretaget får dock nej av förvaltningsrätten, skriver Dagens Media.

Mediekoncernen Schibsted ansökte förra året om att få klassas som skyddsobjekt, med hänvisning till att nyhetsredaktionerna behöver ett utökat skydd mot terrorism och sabotage. Ansökan avslogs då av Länsstyrelsen. Nu har förvaltningsrätten – efter att mediejätten överklagat beslutet – kommit fram till samma sak.

”Enligt förvaltningsrättens mening är det inte visat att Schibsteds verksamhet är väsentlig i sådan utsträckning att ett bortfall eller en svår störning i verksamheten ensamt eller tillsammans med motsvarande händelser i andra verksamheter på kort tid skulle leda till att en allvarlig kris inträffar i samhället eller att verksamheten i en krissituation inte kan ersättas av andra källor för att begränsa skadeverkningarna. Det är alltså inte fråga om en samhällsviktig verksamhet i ett krisberedskapsperspektiv, och därmed inte heller i ett skyddslagsperspektiv.”

-Pettersson tycker att det ligger närmare till hands att SÄPO tittar på om inte Aftonbladet ska klassas som en terror-organisation som hotar landets säkerhet…

17 thoughts on “Domstol: Aftonbladet är inte samhällsviktig

  1. ”Ni tjatar om mångkultur, nu står den utanför din dörr”
    En Bechir Rabani försökte hälsa på hemma hos Expressens reporter Diamant Salihu, det var han som lekte byfåne hemma hos ”Erik” från Granskning Sverige (allvarligt, har ni missat det så måste ni se det…), och Thomas Mattsson och ställa några frågor till dem.

    https://kimmoa.se/rn/visa?UID=13082241&HTTPS=1

  2. AB är samhällsskadligt, därför dra in deras presstöd omedelbart eller ännu bättre tvångslikvidera skiten.

  3. Sammhällsförstörande verksamhet är vad denna skitblaska håller på med ! De räcker med Lindberg och kärringen Melin för att man ska må illa !

  4. 😂😂😂😂 Älskar det!!!! Verkar finnas lite nyktert tänkande kvar i Sverige….

  5. Schibsted måste ha fått storhetsvansinne,eftersom han tror, att det skulle påverka samhället om AB försvann för ett tag eller alltid! Jag tror inte många skulle märka om AB gick graven och ännu färre skulle sakna den

  6. Visst borde Aftonbladet, såväl som Expressen, vara skyddsobjekt!

    Alltså på så sätt att befolkningen behöver skyddas från dessa propagandamaskiner.

    Att livnära sig på att ljuga, förvränga och baktala omgivningen är ju egentligen inget annat än kriminellt, och sånt ska beivras.

    Det är ingen tillfällighet att kvällsblaskorna är de alster som folk har minst förtroende för.
    Vad jag inte förstår är varför det fortfarande finns de som betalar för skiten!?

    • Det är väl samma lögnare som själva skriver i den & närmast sörjande fam.medlemmar & vänner, annars blir ju stackarna arbetslösa.

  7. Det enda vettiga orsaken som jag kan komma på för att
    använda Aftonlögnen är att sätta mina blöta kängor
    på den, förutsatt att någon annan har inhandlat den..
    Det är minst fem år sedan jag själv köpte den, och
    sen har den blivit tio gånger sämre,

Kommentera