Dyra varor stulna från asylboende

INVANDRING. Tv-papparater, dammsugare, mikrovågsugnar och kaffebryggare. Inredning för 195 000 kronor hade stulits när asylboendet på Beach house i Sandskogen stängdes.

I februari stängdes boendet som drivits av företaget Casariva på uppdrag av Migrationsverket. När företaget gjorde en inventering för att lämna över till Beach house ägare visade det sig att mycket av det som fanns på semesteranläggningen i september 2015 när boendet öppnade saknades.

Casariva har lämnat in en polisanmälan om att varor värda 195 000 kronor försvunnit under de dryga ett och ett halvt år företaget hyrt anläggningen av Beach house ägare för att driva asylboendet.

Brottet rubriceras som stöld utan inbrott. Ingen misstänkt pekas ut. Bevisläget är också svårt enligt Ystadspolisen eftersom många människor bott och arbetat på anläggningen från öppnandet i september 2015 till februari i år.

Från Ystads Hallehanda

-Pettersson säger att polisen har problem, tjuvarna kan vara allt från de asylsökande, personalen, besökare eller ägaren.

Den ansvarige för bolaget är

Anday, Ümer Ümürzat, som är född 1968

Anday har befattningar i totalt 7 bolag. Nedan de 5 största.

 

8 thoughts on “Dyra varor stulna från asylboende

  1. Det stjäls otroliga summor ifrån våra skattepengar dagligen, med våra styrandes leende på läpparna.
    Så vad gör detta, när miljarder försvinner till att ruinera Sverige och skapa ett helvete för våra barn, kvinnor och pensionärer.

    Det gamla Sverige finns aldrig mer…..ni vet vilka ni ska tacka för detta !

  2. Jag misstänker att ägaren är inblandat på så vis att godset har låtits ”försvinna” utan åtgärd eller t o m sålts ”svart” !!??

  3. Är någon förvånad?? Bra att ha när man får eget boende, Kanske saknade något annat boende en lika fin TV? Vad vet vi???????

Kommentera