Stäng

Socialdemokrat: Sverige åt svenskarna − svenskarna åt Sverige!

INRIKES. Ni vet hur det är. Vi har en statsminister som är socialdemokrat som kritiserar Sverigedemokraterna för deras rötter. Det är märkligt, och något Sverigedemokraterna borde vara stolta över. För socialdemokraterna från förr var det Sverigedemokraterna försöker bli idag, konservativa nationalister.

Nedanstående inlägg är en repris från bloggen den 11 augusti 2010, och för er som inte minns så är Per Albin Hansson mannen som var ledare för Sveriges socialdemokratiska arbetareparti och lanserade begreppet Folkhemmet den 18 januari 1928. Per Albin menande med det ett samhälle som är ett hem för hela folket, och präglas av samförstånd och jämlikhet. Flertalet välfärdsreformer mellan 1930-talet och 1950-talet skedde genom politiskt samförstånd över blockgränserna.

Per Albin Hansson talade förutom om folkhemmet också om…

Sverige åt svenskarna − svenskarna åt Sverige!

Detta sades 1924 av en ung socialdemokrat som hette Per Albin Hansson. Jag är övertygad om att Per Albins åsikter idag gillas av många socialdemokrater eller vi kanske hellre ska kalla dem äkta socialdemokrater för de har nog inte mycket till övers för dagens rövargäng.

Per Albin låg delvis bakom ”Folkhemmet” som var ett begrepp av högerpolitikern Rudolf Kjellén. Nationalsocialisterna i Tyskland hade ett motsvarande uttryck Volksgemeinschaft (”Folkgemenskap”) där idéer hämtades i mellankrigstiden. Det blev även ett begrepp inom socialdemokratin och hjälpte socialdemokraterna till 44 raka år vid makten.

Den 6 juni 1945 höll Per Albin nedanstående tal…

Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige!

Ungdomsmarschen skriven 1903 av K. G. Ossiannilsson som då var ordförande i SSU var Per Albin och många andras favoritdikt…

Vi gå fram för vårt folk och för vårt fädernesland,
till att lösa dess garn och förtryckets tunga band,
till att tända dess ljus, att det ser sanningen klar,
och till att värna dess liv mot både fogde och barbar.
Denna jord, den är vår, där andra breda sig förnöjt,
denna jord, som vi röjt, som vi byggt och som vi plöjt:
fram till strid för vår rätt, så sant vi kallas svenskar än,
de ha rövat vårt land, vi erövra det igen!

Jag vet att det är andra tider nu, hur otroligt det än låter fanns en tid när socialdemokraterna demonstrerade för lägre skatter åt arbetare. Det är svårt att tro men sant!

Hur som helst, jag tror att Per Albin om han levt idag inte hade haft mycket till övers för dagens Socialdemokrater. Jag tror han varit Sverigedemokrat!

Vad tror ni?

18 reaktioner på “Socialdemokrat: Sverige åt svenskarna − svenskarna åt Sverige!

 1. Bra artikel Pettersson! Tummen upp! Har själv röstat på socialdemokraterna 1979 t.o.m 1991 men Eu valet gjorde att lämnade dem, är starkt negativ till EU. 1998 t.o.m. 2014 röstade jag på SD. Nu är jag nationalsocialist efter att ha läst, läst, läst o läst. Så det blir Nordiska Moståndsrörelsen för min del.

 2. Visst verkar tanken med folkhem bra. Och visst menade de väl. Men resultatet har visat sig katastrofalt. Den generella välfärdsstaten flyttade svenskarnas lojalitet från varandra till staten. Om någon hade försökt göra detta hemska mot oss innan folkhemmet hade svenskarna gått man ur huse släpat ut dem ur riksdagshuset och vräkt dem i strömmen.

  1. Bra att ni tar upp att NSDAP bollade med liknande idéer. Det här handlar till syvende och sist om politiker som vill ha mer makt.

 3. Nya Sosseriet vet ingenting om folkhemmet! Och vet de något om folkhemmet så är de iskalla i frågan!

  Se på den feministiska regeringen, bara floskler!

  Det första man gjorde var att erkänna Palestina som nation, till vilken nytta?

  När flyktingströmmen kom var man helt oförmögen att agera, Löfven M.fl. åkte Europa runt och försöket tvinga andra länder att öppna sina gränser, till vilken nytta?

  Den feministiska regeringen åkte ner till Mullorna i Iran och satt där med huckle, hela Världen skrattade åt dem, till vilken nytta?

  Kriminaliteten och utanförskapet ökar lavin artat, regeringen förnekar och påstår att kriminaliteten minskar, till vilken nytta?

  Vi har just nu modern tids sämst regering! För i tiden, på Per-Albins tid sa man ”från ord till handling” !

  Inget uttryck regeringen känner till!

 4. SIX MIRACLES OF SOCIALISM

  There is no unemployment, but no one works.
  No one works, but everyone gets paid.
  Everyone gets paid, but there is nothing to buy with the money.
  No one can buy anything, but everyone owns everything.
  Everyone owns everything, but no one is satisfied.
  No one is satisfied, but 99 percent vote for the system.

 5. Reblogga detta på indenblog och kommenterade:
  T o m Fredrik Reinfeldts egen far instämmer i Per Albins syn att Sverige finns för svenskarna och landets medborgare och inte för kleti och pleti som vill slå sig ner i landet utan att kunna försörja sig eller göra sig anställningsbar

 6. Pappa sosse har sin lille son med sig på ett politiskt möte. Väl hemma igen vid middagsbordet frågar pojken:
  – Pappa, vad är en kamrat?
  – Det kan man säga att du och jag är.
  – Men vad är folket då?
  – Det kan man säga att mamma är.
  – Men framtiden, då?
  – Lillasyster är på sätt och vis framtiden.
  På natten vaknar pappan av att pojken står vid sängen och drar i honom.
  – Kamrat, väck folket, framtiden har skitit på sig.

 7. Kommer Henrik Schyffert integreras med sina nyanlända grannar?

  Sent skall svensken vakna men vakna kommer även han.
  Förr eller senare, snarare förr än senare, så brakar allt ihop.
  Detta håller inte.
  Tänk såhär, regimen importerar uppemot hundratusentals immigranter varje år, lägg till de människor som också föds i själva landet: hur hade regimen tänkt förse dem med en sådan grundläggande sak som tak över huvudet?
  Bostäder är redan ett rent helvete att få tag på, det även utan importen av främmande element.
  Än mindre arbeten till allihop.

  Folk mördas hit & dit mitt på gatan & polisen har inte en chans i helvete att styra upp det hela.

  Det ” inte finns några problem med massinvandring och mångkultur” enligt Löfven ,Morgan ,Ylva,Ygeman,Alice,Margot,Fridolin,Malena,Schyffert ,Gardell,Kjell mm…Svensk utjämning i kombination med massinvandring känns nästan som det kan bli rena döden för samhället.

  1. Regeringen har ett förslag om förlängd skolplikt för att nyanlända ska uppnå gymnasiekompetens i kombination med enkla arbeten (flexstudier). Skolplikten förlängs till 45 år vilket ser mindre ut än om man skriver fyrtiofem år. Personer i arbete beräknas de som är sysselsatta en (1) timma i veckan.

   Behöver de lön för mödan. Nej, studie-, bostads-, barnbidrag samt försörjningsstöd garanterar att de med låga grundkunskaper satsar på att bli de nya pensionsräddarna.
   Svenska kvinnor kommer att tacka flexeleverns för att de också får samma förmån som de i öfre-vuxenskolan, nämligen pensionpoäng för studier. Då studietiden till den vita mössan är längre blir föräldarledigheten sämre för de kvinnor som föder 1,3 barn per familj. Totalt gynnas samhället då intresset bland invandrarkvinnorna ökar att lära sig det svenska språket, bli forskare och föda fler svenska barn. Skolslogan (s+mp) ”Studera med paus till menopausen”.

 8. Den här artikeln är mycket viktig och bör spridas i Sverige och utomlands.
  Alla goda krafter samarbetar för att uppnå ett gott resultat.

 9. Stämmer nog nästan helt, men jag tror att dåtidens S gissningsvis var en blandning av dagens S 40%, SD 60% samt med en klar dragning åt det Nationalsocialistiska hållet !!!!!!??

 10. Jag tror att även Tage Erlander vänder sig i graven med tanke på vad som hänt med Socialdemokraterna, det började spåra ur när Palme tillträdde 1969 och Löfven slår rekord i idioti.

  Socialdemokraterna är Sveriges största hot!

  LO är ren maffia..

  Vi måste göra allt vi kan för att ta makten från sossarna.

  1. Dessa idioter (sossarna) varnar hela tiden för Ryssarna. Putin är som en liten lammunge i jämförelse med den hjärnsjuke Löven.
   Han som är en av orsakerna till att Sverige upphört att existera stod i TV och sa att regeringen skall ta krafttag mot kriminaliteten.
   Detta är bara skitsnack och ytterligare en stor lögn från muslimen Löven.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: