Socialdemokrater och islam

RELIGION. Jehovas vittnen får inga bidrag trots flera domar i Högsta förvaltningsrätten om att nekandet är olagligt. Däremot får allehanda andra religiösa och ideologiska samfund 90 miljoner skattekronor i bidrag varje år. Från starkt konservativa kristna till islamistiska församlingar som står så långt från demokratiska värderingar som det är möjligt. 

Varför får extrema muslimer bidrag men inte Jehovas vittnen. Muslimerna vill störta vårt samhälle medan Jehovas så vitt jag vet sköter sig själva.

Det är dags att sluta skattefinansiera religionsutövning, så länge vi håller på med det har vi ingen riktig religionsfrihet.

Regeringen har tillsatt en utredning, som inte varslar om något bra. Utredare är Ulf Bjereld, som tidigare var ordförande ”för den i sammanhanget notoriskt omdömeslösa kristna Socialdemokratiska föreningen Tro och Solidaritet.

ulf_bjereld

Broderskapsrörelsen kristna socialdemokrater bytte för några år sedan namn till Socialdemokrater för tro och solidaritet. Namnbytet öppnade upp för fler trosinriktningar.

– När Broderskapsrörelsen grundades förekom inte muslimer i den svenska religionsstatistiken, men successivt har vårt land blivit mer likt världen i stort. Det finns 200 000 muslimer i Sverige, fastslog förbundsordförande Peter Weiderud, företrädare till Ulf Bjereld. Märkligt nog har det inte varit aktuellt med namnbyte tidigare trots att judarna funnits längre i Sverige än socialdemokraterna.

Nåväl, det har säkert inget med att muslimer till 70 % röstar på S och att elaka tungor påstår att mussarna har svårt att skilja på socialdemokrat och socialbidrag.

Ännu mycket värre var att det i den kristna jämlikhetsparagrafen i Broderskapsrörelsen stod det att ”Vi strävar efter en värld […] utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning”, men i det muslimska manifestet är ”sexuell läggning” borttaget.

Vi måste ge muslimerna tid säger Socialdemokrater för tro och solidaritet. Likadant låter det från många håll om runt om i världen, vi måste ge islamisterna tid i Egypten, Tunisien, Jemen osv. 1400 år är tydligen inte tillräckligt.

Om Bjereld kan man säga mycket. På hans blogg kan vi läsa att han är starkt emot den restriktiva flyktingpolitik hans eget part infört. Socialdemokratiska Ledarsidorna beskriver Bjereld som en person som tittar bort när muslimska förbundsstyrelsekamrater hänger sig åt antisemitism. Bjereld tillsattes nyligen som ordförande för socialdemokratiska Tro & Solidaritet. I sitt öppningstal på Tro & Solidaritets förbundsårsmöte sa Bjereld bl.a. följande:

”Vårt förbund har gått i täten i motståndet mot en restriktiv flyktingpolitik – och vi tänker fortsätta att göra det…//…se till att den restriktiva politiken avvecklas så snart som möjligt…//…vi säger ja till en stark asylrätt och till en inkluderande flyktingpolitik…

…//…de hatiska männen – de som påstår sig värna kvinnor…//…Rasistiska medborgargarden som tar till våld…//…Därför säger vi nej till islamofobi och rasism – vi säger ja till feminism och kamp för kvinnors lika rättigheter…

…//…Det är inte feminism att förvägra en kvinna att uttrycka sin religion, till exempel genom att bära hijab. Det är tvärtom förtryckande och inskränkt…

…//…Vi ser en förvridning av debatten där argsinta, auktoritära, populistiska röster – från Donald Trump i USA till Sverigedemokraterna i Sverige – vill vrida klockan tillbaka…//…Rasismens fula tryne dyker upp igen – i form av antisemitism, islamofobi och hat mot människor med annan hudfärg eller mot de människor som sitter på gatorna och ber om pengar.”

Vi ser alltså en ordförande för socialdemokratiska Tro & Solidaritet som verkar ha svårt att se baksidorna med islam och som på fullt allvar hävdar att muslimska kvinnor bär heltäckande för att de själva valt det som ett inslag i deras självbild. Socialdemokraten Bjereld är alltså tillsatt att utreda statliga bidrag till muslimska organisationer och detta är väl ett lika illa val som när Mona Sahlin valdes till att utreda extremism.

Om Ulf Bjereld på bloggen

Pressmeddelande från regeringen: Utredning tillsatt för att utreda statens stöd till trossamfunden (2016)

5 thoughts on “Socialdemokrater och islam

  1. ”Tros” – samfund!
    Spännande. Vad gör ett sådant samfund?
    I unga år hade jag kanske haft intresse av det samfundet?
    Ha, ha, ordförvrängning kanske?

  2. Så mycket skitprat. Muslimerna behöver tid……????Väst behöver inte ge dem tid annat än till att packa sig tillbaka dit de kom ifrån

  3. Att socialdemokratin har varit minst sagt negativa i alla tider till Jehovas vittnen bör alla inse. Den organisationen är kanske inte känd för att deras tro har accepterats, kanske då med all rätt. Men när socialdemokraterna accepterar islam som INTE är en fredens religion och vid en jämförelse då med Jehovas vittnen undrar man om deras analys inte är minst sagt bristfällig.
    https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/03/02/problem/

Kommentera