Vanlig skoldag i Finland och Japan kallas ”militär diciplin” i Sverige


SKOLAN. Disciplin höjde elevernas betyg skrev vi om häromdagen. Självklart i många framgångsrika länder världen över men inte i vänsterextremisternas Sverige. – Pettersson vill helst kalla ordning och reda skapar, det skapar trygghet och arbetsro. Sådant är inte självklart i flathetens land, där förstör vi hellre barnen…


7 responses to “Vanlig skoldag i Finland och Japan kallas ”militär diciplin” i Sverige

 • Kurt

  Och vad är felet med det? Det skulle behövas i Sverige 100 gånger om för att få ordning på framtida Svensk samhälle

  Gilla

 • Tussilago

  ”Slapp-skolan” började på 70-talet vi var den generationen de experimenterade mest på. Vi fick inte ens lära oss skrivstil, utan någon slags hybrid, många i den ”vågen” tycker det är något de saknar, en vacker handstil.

  Gilla

 • Christer Andersson

  Vi hade en sådan skola innan 60-talet. Då kunde man om man hade så kallat läshuvud efter 6 år i folkskola gå i realskola 3 år sedan vidare till studenten allt under sträng disciplin. Den som var praktiskt lagd eller inte hade betyg för det kunde efter sju år efter praktik söka till yrkesskola som fanns för många yrkesinriktningar, praktiska verkstads såväl som kontorsutbildningar med mera efter eget intresse.

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Ja, och eftersom föräldrarna fick betala, många gånger med hjälp av äldre syskon som hade börjat jobba, var det inte att rekommendera att komma hem utan betyg!

   Gilla

  • Kurt

   Det ha vi I Tyskland fortfarande därför ha Tyskland den lägsta andelen av ungdoms arbetslöshet inom EU

   Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Lugn och ro är väl det minst man kan begära i skolan! Stör du så ska du få varningar och sedan utvisas. Upprepade förseelser ska leda till relegering. AVSKAFFA skolplikten och INFÖR läroplikt! Om du är ett rötägg som elev skall fan inte resten av skolans elever lida. Anmälan till socialen och relegering. Ansvaret för inlärningen återgår till föräldrarna och socialen får utreda om ett omhändertagande är aktuellt för att uppfölja LÄROPLIKTEN. Men ligisterna SKALL inte få förstöra andras läroplikt.

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Det bästa hade varit utvisning ur landet för hela klanen om du stör lektionerna, lägerskola är sedan nästa alternativ!

   Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: