Direkta kostnader för ensamkommande ”barn” är högre än för landets hela poliskår, men tyst i media

INVANDRING. Att Sverige nu lägger ner mer resurser på att ta emot ensamkommande unga män än på landets poliskår borde vara en internationell nyhet.

Till det kommer enorma kostnader för bland annat, skola, vård, socialtjänst och polisen med flera. Märkligt är att detta faktum förbigås med tystnad i landet där äldres matportioner räknas i gram. 

Migrationsverkets kostnader för massinvandringen under 2016 var 73 miljarder – en siffra som i verkligheten är långt värre då man tar med kommunernas kostnader m m.

-Pettersson antar att det inte är intressant för de ”seriösa” medierna. Migrationsverkets Årsredovisning. 

41 thoughts on “Direkta kostnader för ensamkommande ”barn” är högre än för landets hela poliskår, men tyst i media

  1. Nu ska vi inte klaga för UNHCR vill för 2017 ha hela 73 miljarder för inte fler än 70 miljoner flyktingar……
    Klart att MV behöver ordentligt med medal för alla de drygt 100 000 som kommer att beviljas UT 2017… gissar att MV inte kommer att behöva mer än 80 miljarder för detta . .

    Varför tar vi inte emot alla 70 miljonerna flyktingar i flyktingläger i stället då sparar vi 10 miljarder minst . . .
    MEN då kan inte så många tjäna så mycket på att göra så lite skillnad……

  2. Och värre kommer det att bli.

    Vi kan de närmaste 3-4 åren fövänta oss 350 000 anhöriginvandare samt drygt 160 000 asylsökare. (Och ävem dessa har anhöriga).
    Dessa kommer med majoritet att åka till sina släktingar i de10 kommuner som får mest kommunalt utjämningsbidrag. (Där 9 kommuner , av de 10 styrs av rödgröna)
    Det blir kaos, konkurs och en ytterst skarp attack på vår välfärd.
    Vet sossarna verkligen vad de gör? Är de mogna att föstå vad ytterligare dryga halva miljonen invandrare betyder?

  3. Äckliga, vidriga despotiska landsförrädare till politiker som totalförstört hela det här landet för all framtid! De borde snarast omyndigförklaras och landsförvisas på livstid! (efter att svenska folket fått möjlighet att ge dem smisk offentligt, i rikets alla städer)…

    Och migrationsverkets totala kostnader för 2016 blev 73 miljarder kronor! Utslaget per arbetande invånare blir bara denna summa 14 600 kronor! (73 miljarder/5 miljoner). …” Till detta kommer kostnader i kommuner för de som kom för några år sedan. Så har vi alla indirekta kostnader i andra samhällsområden som i rättsväsendet, vården, försäkringsbolagen, pensionssystem och ersättningar till vaktbolag, byggentreprenörer m. fl. Tillsammans betydligt mer än de direkta kostnaderna. Många svenskar lever ännu i tron att kostnaderna inte tas från välfärden. Svenska politiker hävdar att vi får inte ställa grupp mot grupp, men vi får uppenbart ta från grupp till grupp”… http://word.harrietsblogg.se/2017/03/03/historiskt-mottagande-historiska-kostnader/
    Jan Tullberg uppskattade tidigare de totala migrationskostnaderna för 2015 till ofattbara 600 miljarder skattekronor! http://www.friatider.se/tullberg-asylkaoset-2015-kostar-sverige-600-miljarder-skattekronor
    Tillsammans bör kostnaderna för dessa två års folkutbyte långt överstiga ett normalt års hela statsbudget!.

    • Så du menar att en calzone, netflix och en stor fanta inte stämmer? Hälsningar Henrik S

  4. Finns det någon koppling mellan det som skrivs om i Magnus Norells rapport om Muslimska Brödraskapet och deras ambition att genom Mp och andra vänsterpartier(och också troligen Socialdemokraterna) göra Sverige till ett kalifat och vurmen för ensamkommande flyktingbarn(=unga män) och flyktingar från muhammedanska länder?
    Många av dessa är kanske ofrivilligt ”utnyttjade” i en större plan?
    Även försök att infiltrera Moderaterna finns genom valet av Abderisak Waberi, numera tydligen ordförande i Muslimska Brödraskapets europeiska organisation.
    Är det ett medvetet befolkningsutbyte där de unga männen skall befrukta svenska, nordiska kvinnor antingen genom äktenskap eller inifrån organisationen tyst sanktionerade våldtäkter?
    Är det en medveten avsikt att de som inte konverterar skall bli arbetande slavar i det kommande kalifatet?
    Vilka ruttna avsikter finns hos ärkebiskopen, Löfvén(vars fru Ulla arbetade i toppen av Tro och Solidaritet, gamla Broderskapsrörelsen och nära förbundet med Muslimska Brödraskapet)?
    Vad är det som pågår under den officiella bilden av Sverige där alla som inte lyder etablissemangets(och i förlängningen Muslimska Brödraskapets piska eller dansar efter deras pipa)agenda kallas för rasist, fascist, nazist……?
    Vakna!!!!!!

  5. Om artikeln enligt rubriken ska handla om ensamkommande ungdomar så förstår jag inte varför man varken skriver ut summan för vad de kostar eller vad polisen kostar under 1 år.
    73 miljoner gäller ju all invandring.

    • Mia: om du läser inlägget (Mig-verkets årsred.) så framgår det tydligt vad som avses och det är korrekt. Sedan måste du lära dig skilja på miljon och miljard! 1 miljard = 1.000 miljoner.

      • Jag tror ingen här har läst igenom hela migrationsverkets långa årsredovisning där hittar jag ingen summa för de ensamkommande.
        Däremot skriver Migga_X att det ska vara 26.1 miljarder men jag vet inte om jag litar på deras siffror.

        Ärligast hade varit om man fick en summa för ensamkommande och en jämförande summa för poliskåren redan från början.

      • Mia det var säkert bara 26000, tror du inte det?
        För den som inte vill se ser heller inget?

    • Mia ! Det tråkiga är att det finns många som dig i det här landet som inte har en aning om verkligheten . Om du kände en polis som kunde berätta och få sådana som du och andra att fatta lite bättre ! För verkligheten är mycket värre än vad folket vet om !!!

      • Jo hon vet nog,, men som den försvarare hon
        är av alla tokigheter som grasserat i Sverige
        dom senaste 20 åren så måste hon till varje
        pris lotsas som att saker och ting är bättre än
        vad det är.

        Därför är det välgörande att utländska Medier
        har fått upp ögonen över vad som skett i
        Sverige, det blir svårare och Svårare för dom
        skyldiga att undanhålla och fejka verkligheten!

      • OPeter
        Att efterlysa kostnaderna för dels ensamkommande och dels hela poliskåren för att kunna göra den jämförelse artikeln handlade om har inget att göra med att man inte känner till verkligheten – tvärtom.
        För övrigt tillhör jag de som tycker att vi tagit emot för många ensamkommande.
        Tony
        Jag ser ingen fördel med att någon sprider ut en negativ bild av Sverige som dessutom är överdriven och har en del fel fakta.
        Men vi slipper väl turister till slut om SD får fortsätta svartmåla vårt land.

      • Dom turister som kommer hit,. är väl dom som vill
        se hur ett utvecklat land som Sverige jobbar sig tillbaks
        till Medeltiden

    • Mia ! Kan du berätta för oss vad som är fel fakta och överdrivet angående hur Sverige marknadsförs just nu ??? Och dessutom svartmålas av SD !!! Du är precis som våra gudabegåvade politiker som istället försöker förneka och ljuga för hela världen hur det verkligen är . Problemet för dig och våra politiker är att världen har redan begripit hur Sverige har förändrats radikalt dom sista åren . Typ : kriminaliteten har inte ökat med invandringen !!! Eller hur !!! Alla andra länder som har tagit emot betydligt färre antal märker av deras egna problem som har uppstått . Dom behöver inte vara raketforskare för att förstå hur det är ställt med moder Svea !!!

  6. Det är riktigt som petterssonsblogg skriver och detta är viktig samhällsinformation om något är det!
    STÖD BLOGGEN, SKICKA EN HUNDRING!

  7. Nuvarande regering har inte förmågan att prioritera rätt vad det gäller statens finanser.
    Varför åsidosätter de svensk befolkning som är grunden för deras maktutövning och vurmar för utländska medborgare ?
    Finns det en dold agenda som exempelvis vissa internationella avtal som de skrivit på och därigenom förpliktigat sig att ta emot anda länders befolkning som saknar flyktingskäl.

    Den nuvarande finansministern bör nog lära sig att skära bort onödiga kostnader i statens åtaganden i stället för att se skattehöjningar som en möjlig utväg.
    https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/03/01/det-fattas-pengar/

    • införandet av värnplikt KOSTAR vem betalar ? AMS jobb ? a- kassa ers ? eller rentav avskaffande av skolmaten ? fel av mig invandrar barn måste få mat i skolan ,,

      • Och var ska dom värnpliktiga hålla till alla regementen är ju nedlagda? Kanske 20-mannatält det måste ju duga åt Svenska ungdomar.

      • Det är inte de som fattar besluten som betalar. Det överlåter de på dem som är tyngda av skatter efter decennier av dåliga politiska beslut.

  8. I stället för välfärd får vi ”barn” som hatar oss vilket de visar bl.a. genom att elda upp våra bilar och skolor och sedan kasta sten på den utryckande blåljus personalen.
    Hur Statssvetsaren får ihop till att de kommer att löna sig fattar i alla fall inte jag.

  9. Förklaringen är att landet styrs av psykopater. Man har inte bara infört begreppet ”allas lika värde” utan även bestämt sig vilka som termen avser och inte !!!! Dessa ( ingår ej/tycks ej ingå ) våra Åldringar, landets och välfärdens uppbyggare, URSVENSKA bostadssökande och jobbsökande ungdomar (migranter går före), Funktionshindrade (man drar ned här), Gravida Ursvenskor (man lade ned ett nödvändigt BB, trots att det finns 100 tals MILJARDER Kr att ta av), Unga SVENSKA flickor som utsätts för trakasserier och våldtäkter (förövarna som oftast är migranter får inte rätt påföljder, och får t o m gå kvar på skolorna) m fl.

    Jag har sett en podd med en avhoppare om hur det går till i maktens korridorer där man blir tillsagd att tycka vissa saker och rösta därefter (trycka på rätt knapp) allt handlar om rövslickeri och karriär !!!! Den finns på DGS-TV, ska se om jag hittar igen länken !.

  10. Detta gillar PK eliten då det på sikt blir ren vinst! Det finns mer att ta av från skola, vård, omsorg och pensionärerna, ”nu vill vi starkt påpeka att dessa nedskärningar BARA SKALL DRABBA PURSVENSKAR EFTERSOM VI INTE ÄR RASISTER”, hälsar Feministregeringen och 7-klövern.

  11. Det är för långt till nästa val. Man ser hur regeringen bedriver landsförräderi med extrem kraft och vansinne i blicken. Man läser 100-åringen som försvann och en man som hette Ove för nytillkomna för att lära dem den Svenska folksjälen. Man kan bara sucka tungt och längta till nyval.

  12. Är detta ett av många sätt att skapa hat bland samhällets medborgare?

    Eliasson i flera led? Han står högt på listan över ansvariga.

    Reinfeldt pucken kostar mer än den smakar?

    Migga X Tack!

    • du har helt rätt Förr viste vi inte ordet hata tillvardags . MEN den är väckt – vi mår så jävla dåligt av att blivit offer , o inget ont har vi gjort vårt land

  13. Det måste la saknas ett ”inte” i det fetade avslutningen: ”..en siffra som är långt värre, då man INTE tar med kommunernas kostnader m.m.”, ska det la vara, oder ?

  14. Det vilar en skam över dessa miljarder.
    Ni blåser våra pensionärer på sitt ålderstryggande kapital.
    Dom som byggt upp vårt tidigare så fina trygga land.
    Hörde på Karlavagnen härom kvällen hur många gamla
    Gråter sej till sömns.
    Dessutom törs dom snart inte gå ut ensamma, för rädsla
    Att bli rånade etc.
    Ni som styr är fan inte riktigt kloka.
    Man ska inte dubbelbestraffas för man är pensionerad.
    Se till att fördela miljarderna till dom som förtjänar dom nu !!!!
    Och inte på kriminella terrorister och våldtäktsmän, som
    Håller på att förstöra vårt Sverige
    skäms på er !!!. Ni som hållet i andras pengar !!!!

  15. Bevisar bara vilka korrupta och giriga kräk dessa asylprofitörer är.

  16. Det är väl ett antal politiker som har tjänat i hop en släktförmögenhet i generationer framåt i den extremt lönsamma flyktingindustrin.

  17. Absurt. Landet vrider sig under plågorna som genereras av den galna invasionen och de folkvalda väljer att satsa på mer invasion och färre/sämre poliser. Det är ett grovt brott mot svenska folket som pågår.

Kommentera