Regeringen avskaffar ”Nationellt och vårt kulturarv” – det ska bli kulturarv

NATIONALISM. Regeringen föreslår i en proposition en ny kulturpolitik. Kulturmiljöer ska få en starkare roll, enligt en proposition från regeringen om ny kulturarvspolitik. Det kan då handla om till exempel naturmiljöer runt begravningsplatser eller stadsmiljöer.

Den nya propositionen vill modernisera de lagar som finns men ger också Trafikverket, Naturvårdsverket och Tillväxtverket i uppdrag att se över sina strategier för kulturmiljöfrågor.

En ny museilag föreslås där muséerna ska få friare händer att till exempel donera och låna ut föremål mellan sig.

Begrepp som ”nationellt kulturarv” och ”vårt kulturarv”, ska ändras till bara ”kulturarv”. Lagändringarna föreslås till den första juli i år.

– ”Det är en grundläggande mänsklig drivkraft att utgå från det som varit när vi ska förstå oss själva och det samhälle vi är en del av. Kulturarvet är därför en angelägenhet för alla och alla måste ha möjlighet att ta del av den kunskap det rymmer, oavsett var i landet man bor,” säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

”I en historisk bakgrund beskrivs kulturarvsområdets framväxt och de samhällsförändringar som gjort att kulturarvsfrågorna i dag är viktigare än någonsin tidigare.”

-Pettersson undrar vems kulturarv som ska värnas…, jag blir orolig…steg, för steg…

Läs mer på Regeringen.se…

66 thoughts on “Regeringen avskaffar ”Nationellt och vårt kulturarv” – det ska bli kulturarv

  1. Sprid det här klippet till så många som möjligt.
    De som har slitit och byggt upp visavi de som aldrig har bidragit och nu river ner !

  2. De är oroväckande bindgalna ”Allas regering”, betald och underhållna av Svenskar. Skall inte Svenskar nu kalla något för sitt eller vårt? Om det kultiverade arvet är Svenskt, så är det ingens? Om mitt modersmål är Svenska, så är det ingens ? Håller regeringen på att straffa ut sig medvetet? Varför försöker de straffa ut sig? Vad vill de smita ifrån? När de gör det mesta för att bli avskydda, så litar jag inte på något de gör. Om vi inte haft massinvandringen hade statskassan sista året gått 549 miljarder plus i stället för ynka 49 gissar jag. Ge mej ett omval genast! Det är för långt till nästa val.

  3. Fy fan för Stefans o Margots förjugna tryne. Svensk kultur skit i det här måste vi tänka på islampaket o deras kultur. hoppas att sossarna får brinna i …………….

  4. Sluta fjäska för invandrarkultuter,
    Man får ta seden dit man kommer.
    Inte fan blir det tal om nått kyrkbygge i muslimland heller.
    Möjligen nackskott om du frågar.
    Det är deras respekt för andra kulturer.
    Stäng alla moskéer i Sverige. ( bara bråk och kriminalitet frodas där )
    Dom kan gå i våra kyrkor om dom behagar, finns gott om plats.

  5. Att det finns många jävla dumhuvuden bland artister
    det visste jag innan, men att även Sven Melander
    sällat sig till dessa var nytt, jag förstår att när karriären börjar
    att närma sig fem i 12 ( i hans fall är det nog fem över) och
    karriären närmar sig slutet, så får han göra något som
    väcker uppmärksamhet, genom att spela in en Selfie., och
    ämnet från så kallade artister är ämnet givet SD??

    Hörde via Ingrid& Conrad ett inslag som S.M spelat
    in där han säger ungefär följande ” Visst kan man ha
    vilka åsikter man vill om invandringen, men att som
    Jimmy Åkesson skriva om det i en USA tidning är
    Landsförräderi” ???? Vad menar karlfan, han
    räknar det som landsförräderi att beskriva den
    verklighet som merparten av Sveriges befolkning
    kan följa dagligen.
    Jo jag förstår att det är en nagel i ögat på dom politiskt
    korrekta när kritiken kommer utifrån andra länder,
    men Att som S.M säga att man får ha vilka åsikter
    man vill om invandringen, och sen i nästa mening beskriva
    det som landsförräderi att kritisera Sveriges politik
    är väl magstarkt.

    Var var Sven Melander när Reinfeldt beskrev hela
    Sveriges befolkning som menlösa idioter, och att
    ingen utveckling har kommit härifrån, allt har kommit
    utifrån? har inte hört att han beskrivit F.R som
    landsförrädare??

    Tycker det är väl magstarkt när en figur som gjort
    sin karriär på att spela fyllhund angriper den rädsla över
    utvecklingen i Sverige som landsförräderi?

  6. Nej det är inte Tove, Elin och Sandra som kastar sten mot ambulansen.
    Det är Muhammed, Achmed och Ali Baba.

    Fake News- medierna med SVT i spetsen skyller generellt på ’ungdomar’. Vilka ungdomar?

    Ring gärna och tipsa
    SVT: #31#087840000
    Aftonbladet: #31#08411 11 11

  7. Islams kameleontiska natur

    Hur många terrorstämplade islamska organisationer finns det idag? Hur många fler behöver terrorstämplas innan man kommer till insikt om att det är själva ideologin grogrunden islam som bör terrorstämplas?

  8. Då en så kallad, nota bene så kallad, kultur- och demokratiminister av vederbörandes dubiösa kaliber hotar med en proposition avseende vårt svenska kulturarv, finns all anledning till vaksamhet och ifrågasättande. Bevekelsegrunden sägs här vara att stärka detta arv med fokusering på allas möjlighet att ta del av detsamma. Lägg märke till det psykopolitiska ordet ”alla”, vilket ständigt repeteras.

    Det finns ingen rimlig, logisk anledning att fingra på det nationella kulturarvet eller dess benämning, utan detta mått och steg har uteslutande vidtagits i syfte att nedtona det exklusivt svenska våra miljöer och muséum tillhandahåller. Restriktioner har redan vidtagits beträffande svenskheten och dess rekommenderade sekundärpositionering.
    Vad blir nästa steg i den nationella förnekelsens tecken? Att bygga ett multikulturellt centrum inom Skansens stolta hank och stör, i akt och mening att kontinuerligt påminna oss om att vi befinner oss i ett kulturellt undantagstillstånd av aldrig tidigare skådad omfattning? Detta, mina bålda vänner, torde vi väl för höge fan redan vara fuller väl medvetna om!

    Denna Bah Kuke, eller hur nu detta efternamn skall tolkas, har vid ett flertal tillfällen flagrant uppvisat inte bara en total brist på värdighet och omdöme, utan även avsaknad av en genuin känsla för såväl äkta demokrati som det svenska kulturarv hon och alla övriga oikofobiska globalistfanatiker så ogenerat ringaktar.
    En förkastlig proposition och nationsfientlig pseudoverksamhet på elitnivå!
    Andreas 🙁

  9. Vämjeligt. TVR. Någon har just satt ett papper med bilder på bordet under nyhetsläsarens blickar. Det handlar om ensamkommande barn som tas i farliga gummibåtar till Italien från Lybien där de svåltas ihjäl, våldtagna och mördade i läger. Svenska desinformationsprogram fortsätter.
    Damn you who allow that to happen. You know whom I mean by ’you’: you, you and you…. and you !!!
    C’m on, filthy fifth columnist, asian terrorist – defend your keepers !

  10. Vi får hoppas på 2018 !! Då kan vi återinföra och vidareutveckla detta !!!!

  11. Mona (S)ahlin har ju sagt att svenskarna inte har någon kultur att se tillbaka på. Vi har ju bara Midsommar och annat töntigt. En annan från politikerkåren och expert på allt, Fredrik Reinfeldt, menar att i Mellanöstern och Afrika är det minsann annorlunda. Det är ju därifrån ”allt” kommer påstår han. Därför undrar jag, varför vi har en kulturminister? Eller är det kanske ett av Ylva Johanssons ”enkla hittepåjobb”?

    • Av bilen förstår man att kulturministern inte underordnar sig muslimska sharia-lagar och därmed inte heller kan misstänkas vara en suspekt islamist.

      Detta faktum + att ministern en gång i tiden främjade Disneyklubben med sitt ursprung i USA … Det skulle ju kunna leda till klart förbättrade relationer mellan Stefan Löfvéns feminist-regering i Sverige och president Donald Trumps anti-muslimska administration i USA.

  12. Pettersson
    Man bör vara orolig alla steg på en gång ? Är man så rädd för femtekolonnarna – nej, man vill inte kränka dem, annars får man betala mer än 20 000 kr. i skadestånd.

  13. Med omarbetning (lite textförändring + klatschig färgläggning) av en urgammal propaganda-affisch från fd statsminister Tage Erlanders storhetstid så försöker (S) inför kommande parti-kongress förbättra sin dåliga image och vända upp det svaga väljarstödet i opinionen.

    http://d6jf7ok6u1qis.cloudfront.net/imengine/image.php?uuid=c0940b97-7613-43d5-986b-f0362985d89c&type=preview&source=false&function=cropresize&width=768&height=512&q=40&x=0&y=34&crop_w=844&crop_h=562&z=1

    Som vanligt avser sossarna att ta sig an framtidsfrågorna genom att titta bakåt. Så gör exempelvis även kräftorna … de simmar baklänges och vet därför inte vart de är på väg … men de kan åtminstone se bakåt och med glädje minnas var de har varit.

    https://static01.nyt.com/images/2016/04/09/multimedia/sciencetake-crayfish/sciencetake-crayfish-mediumThreeByTwo210-v2.gif

  14. Regeringen håller alltså på att införa ett Sveriges kultur 2.0. Ett mångkulturellt samhälle där det gamla genuina svenska allteftersom ska glömmas bort ur folkminnet genom att lärolitteraturen i skolan omskrivs. Bara vi svenskar kan rädda vår kultur genom att använda den så mycket som möjligt.

    • Det är så man alltid gjort i kommunistdiktaturer och andra totalitära stater.

      • Ceausescu var ytterst nationalist. Allt rumänskt – från konst (Ode till Rumänien kontinuerliga festival) till export (all god mat) – skulle gälla. För att parera internationell kritik, refererade han till den internationella principen om ’icke utländsk blandning eller påverkan på andras inrikesaffärer, oavsett landet’. Medborgarna var förbudna att resa utomlands för att inte ta till sig västerländska ’ovanor, tolerans och dekadens’. Det påstående fick vi känna av senare på egen hand.
        Ceausescu och många som honom ute i Europas delar hade inte klärvoajans och såg inte islamfaran.

  15. Man skall inte med tvång blanda folk som är alltför olika. Nu försöker man utplåna vår medvetenhet om vår Historia och de värderingar vi har med en ny Lag?! och ersätta det med..?! – som var och en med sina sinnesförnimmelser i behåll kan se inte fungerar!

  16. Idiotin började väl med palme.. sedan bara fortsatt och eskalerat.
    Saknar mormor o morfar o farmor.
    Snart finns inga kvar som kan tala om hur Sverige var innan Abzurdistan började ta form.
    Bara vänsterkulturell elit som vinklar o ljuger.

    • Svenskarna borde ge varandra många ’palme’ – rum. ordet ’palme’ betyder ’örfilar’ !

  17. Svenska folket måste vakna upp rejält och med klara ögon och helt öppna öron inse att Sveriges socialist regim hatar sitt eget folk så mycket så de är i full färd att byta ut oss,utrota oss,under tiden måste svenska folket själva betala för landets ödeläggelse och undergång,då den svenskhatande regimen importerar främst män i vapenför ålder utan id handlingar från världens värsta dysfunktionella klankulturländer i tredje världen.Sveriges socialist regim krigar mot sitt eget folk,finns så mycket fakta som talar sitt klara språk för detta.Snart har tiden runnit ut och då är Sverige hjälplöst förlorat och sodoms och gomorras folk skulle ha häpnat om de såg vad som händer här i Sverige och vart landet är på väg.Svenska folket måste ställa socialistregimen till svars och avkräva dem sanningen om varför de utsätter svenska folket för så mycken ondska och hat och vad är deras mål?Svaren måste avkrävas Nu.

  18. Landet som föraktar sin egen historia och sitt eget kulturarv kan gå under.
    Hur mycket hinner muslimdemokraterna förstöra tills de förlorar valet?
    Och vem ska rädda Sverige?

    • Endast svenska folket själva kan rädda det som går att räddas av vårt folk och land men timmen är nu alldeles sen så det brådskar oerehört.En helig vrede mot ogudaktigheten och ondskan som kommer från och utövas av socialistregimen/sjukklöverjuntan måste väckas i svenska folket för ingen ingen har rätt att ta ifrån oss svenskar vårt land,vår kultur,vår historia,vårt fädernesarv sedan årtusenden,ingen av politikerhelvetet har rätt att göra oss hemlösa/landslösa och behandlas sämre än tredje klassens invånare/medborgare och fortsätta förslava oss som trälar för sin egen makt och penninghunger,vi svenskar har bara ett hem,ett land och det är Sverige,vi kan inte fortsätta tillåta politikerhelvetet förstöra,rasera, skänka bort våra pengar och vårt land till rovdjur och främlingar medan de berikar sig själva på gods och silverpenningar då de har sålt ut nte bara sin egen själ utan hela svenska folket och vårt land till djävulen själv.

    • Ser tyvärr mörkt ut. Jag är inte ens säker på om vi kommer att få en ärlig rösträkning.

      • Ärlig rösträkning ? Of course not. Val 2014, 2018, 2022 o s v.

    • Vem skall rädda Sverige klagar du? Det är vi tvungna att göra själva! Och för det krävs vapen. Tjafs fungerar inte.

      • ”luntan”!
        Mitt förslag: ”grannsamverkan mot brott” är en godkänd organisation.
        Medborgargarden är förbjudet, men vi kan, i små, diskreta
        grupper agera i vårt intresse.
        Vi samlas, vi lägger en plan, vi bestämmer tider att träffas, vi bestämmer avsikt men dokumenterar inget = helt lagligt.

        Vi måste börja försvara vårt fosterland – ingen annan gör det.
        Vi har bara oss själva att lita på för att behålla vårt fosterland!

    • Media från många avlägsna länder världen runt besöker oss nu allt oftare för att rapportera den osminkade sanningen om ”underverket” Sverige.

      Samtidigt avhåller sig de näraliggande svenska MSM-medierna i det längsta för att ens inom c:a en (1) timmes restid ta sig till utanförskapsområdena för att på plats göra hederliga reportage om det verkliga tillståndet.

      Vad väntar de på? Att läget där snart kommer att förbättras av sig självt?

  19. Syftet är att invandrarkultur skall införas i svenskt kulturarv.
    Rösta bort sveskförnekare

    • Man måste undra hur en schizofren person som Reinfeldt kunde bli Sveriges statsminister och varför det tog hela 8 år innan svenska folket röstade bort honom.

      Denna psykotiska person flög en gång över landet och kunde se områden som inte var bebyggda. Han drog då slutsatsen att Sverige kunde ta emot ännu fler invandrare.

      Hur kan denna person tillåtas att fritt ströva omkring i vårt land? Han borde omedelbart tas omhand och förpassas till närmsta mentalsjukhus.

      • Folket ville ha bort Göran Persson och det öppnade för Reinfeldt

      • Och hur kan media så desperat ge honom utrymme att fortsätta uttrycka sin obegripligt minimala förmåga till kontaktyta med verkligheten?

        Vissa har dessutom påstått att han är intelligent. Vilket bara bevisar hur lågt ner de själva är på den skala som mäter vem som är smartare än andra. Tyvärr fanns det om möjligt ännu mindre begåvade eftersom han blev vald.

        Inte konstigt Jimmie fick sjukskriva sig efter att ha petat bort puckelpuckot. Men historiskt sett var drt något av det viktigaste som hänt för Sverige. Den folkliga protesten mot en så svagbegåvad person.

        Det skulle införas minimikrav på politiker. Mental status behöver kartläggas innan de får ansvarsfulla poster.

    • Ert fel, kära svenskar – att ni inte slagit dem på käften innan era krafter och gråceller runnit ned i avloppet.

    • Jag skämms att jag, en gång röstade på denna idiot!
      Jag glädjer mig åt att vi har en stor person, som kommer att bli statsminister, Jimmi Åkesson.

  20. När ska 87 an fatta at vår regering och riksdag är marionetter åt krafter som vill oss väldigt illa?

  21. ni barn som är födda ,före – 50 talet VET INTE hur era föräldrars kamp var . LÄS historien DÅ ÄR NI INTE VÄNSTER folket

  22. Utrotandet av sverige som vi kände det fortsätter i oförminskad styrka av imbecilla politiker. Tragiskt nog fattar inte heller en majoritet av de lindrigt begåvade svenskarna vad som håller på att hända. Det kommer bli ett brutalt uppvaknande….

  23. De raderar vår nation, steg för steg. Vi måste stoppa dem. Sverige är globalisternas försöksprojekt. Det går åt h-e om vi låter dem hållas.

  24. Enligt Mona Muslim så har ju inte Sverige någon kultur och har aldrig haft, så vad är det för kultur som skall bevaras??????

  25. Det är så klart Mussarnas kulturarv som ska bevaras,
    dessa har ju anor från medeltiden.

    • mussarnas kultur ARV är att de inte försvarar sina länder , dem är kärlekslösa , O TROR PÅ ISLAM o att få allt gratis ALLAH ska ge dem EUROPA nu

      • vår regering är den mest KÄRLEKSLÖSA förintar svenskar . Barnen ska läsa stenålderns historia i skolan . så de är beredda , på vad sverige är på väg till ,, dem har växt upp med kärlek från föräldrars , föräldrars uppväxt typ före -.60 talet ARBETA I DITT ANLETES SVETT , vi byggde sverige från inget Det var inte sagor mina föräldrars föräldrar berättade , om hur de jobbade med spadar o skapa åkermark , för odling DET ÅR KULTUR om något . är så åldrad så jag vet historiens sanning FARMOR föddes 1897 O JAG FICK HENNES livs berättelse dog 1964 MEN DET VAR KULTUR ARV DE BYGGDE SVERIGE

Kommentera