Dagens överraskning i mitt fågelträd

Jag har 15 fågelmatare med nötter och solrosfröer och några äpplen sitter alltid uppe i ett av träden. Somliga tycker jag är tokig och det kanske jag är men jag älskar när fåglarna kommer vid olika perioder på året. Just nu är det över 20 par koltrastar, blåmesar och talgoxar. Några enstaka domherrar och stenknäckar. Idag kom 6 st sidensvansar och bråkade om ett äpple. Har aldrig haft sidensvansar i min trädgård tidigare. Dålig bild men jag har en klar på näthinnan.  Inte nog med det så kom vår egen bock samtidigt-utan sina 2 fjällor. Fantastiska natur!!

16 thoughts on “Dagens överraskning i mitt fågelträd

 1. Min förort i Stonkholm brukar förevisa både rådjur och hare. Brukar stanna och beskåda dessa animaler med stor förtjusning.

 2. Väldigt bra och psykologiskt skrivet.
  Blev helt nostalgisk.
  Inte förbannad inte bekymrad.
  Bara glad
  Som på 60-talet.
  Tack.

 3. Mycket trevligt inslag som motvikt till alla förfärligheter, och den bevågna värdinnans vackra generositet kan man blott lovprisa.
  Andreas 🙂

 4. Roligt att du har en så trevlig trädgård, jag har en också! Med många fåglar och däggdjursarter! Så jag behöver inga husdur!!!!

  • Ingemar
   Jag har vildsvin som härjar som en gigantisk jordfräs, en räv som uppför sig som en hund, gnager på mina träskor och släpar runt dem på tomten, en fasan som fryser, då hon går i den varma askan när jag eldar, mängder av ursöta ekorrar, ugglor och duvor samt fladdermöss.
   Jordgetingar mindre trevligt och faktiskt någon skorpion som enligt min läkare inte är farligare än en geting, jag tänker inte testa.
   Huggorm och en kolossalt tjock och lång skimrande snok.
   Husdjur behöver inte jag heller !

   • Haha, det är typiskt för rävar att ge sig på skor !!! Men vildsvinen får ni ju jaga (om de är ett verkligt problem (eller var du ironisk ?) och ni bor utanför detaljplanerat område). Enda djuret som kan ge större problem hos mig är väl att en och annan stor-råtta kan gnaga sig in (men det var över 20 år sedan, har tätat!!!!) peppar peppar !!! En riktigt stor älgko med kalv var också här och åt av äpplena för ett par vintrar sedan !!!!

   • Ingemar
    Jag har inte själv något skjutvapen, alla mina grannar har och de jagar dock bara på hösten, de skjuter då vildsvinen även på min terräng.
    Sedan grillas det och festas, jag tror att vildsvinen är fredade vid den här årstiden.
    Jag har lampor som tänds av rörelser på tomten, då kan jag se även på natten hur de rör sig, de struntar fullständigt i att de står i strålkastarljus, verkar tro att de är celebriteter !

 5. Tack Mari! Vackra djur och bilder! Är det inte grönfinkar som sitter i trädet? Det är väldigt roliga fåglar, låter som en knarrande dörr, blir alltid full i skratt när ja hör dom. Här matas det också med nötter och solrosfrö. Finns inget bättre än djur!!!!!

  • Jodå, grönfinkar och nötväckor, hackspettar …… helt underbart, men det är flest av de tidigare nämnda.

 6. Vår natur och vårt djurliv är vidunderligt vacker!!! Stot TACK för dina vackra bilder ☺☺☺

 7. Är det inte Hr Pettersson som är bocken? På mitt förra jobb kallade schäfrarna mig för husbocken.

 8. Där jag bor brukar vi se sidensvansar i mitten av november då de kommer och äter av de rönnbär som hänger kvar. I höstas såg jag inga alls men nu… i februari kom hela flockar, märkligt. Rönnbären var borta så jag vet inte vad de fick tag i att äta. Det är vackra fåglar och de visslar så speciellt.

Kommentera