Ygeman har ändrat sig, från lite stök till kritisk mot polisens insats i Rinkeby

INVANDRARVÅLD. Inrikesminister Anders Ygeman (S) berömde först polisinsatsen i Stockholmsförorten Rinkeby. Nu säger han det kan finnas anledning att vara kritisk. Ygeman har förhört sig om polisens insats och väntar på ytterligare information.

Han säger dock redan nu:– Det verkar ju som att det finns anledning att vara kritisk till den senare delen av polisens insats.

Upploppen startade efter att polis gripit en efterlyst person, blivit attackerad av ungdomar och avlossat ett skott. Ygeman tyckte dagen efter att polisen i grunden gjorde en bra insats och att upploppen var ett tecken på att polisen satsar på utsatta områden och inte ”backar ut”.

Efteråt har bland annat Dagens Nyheter rapporterat om ett stort missnöje bland Rinkebyborna med polisens passivitet. Enligt uppgift till DN fanns ett stort antal bemannade polisfordon parkerade under flera timmar en kilometer från Rinkeby Torg.

Samtidigt stacks bilar i brand, butiker plundrades och minst en person misshandlades. Det är den delen av polisens insats som Ygeman syftar på när han säger att det kan finnas anledning till kritik.
– Polisen har ju själv varit kritisk till att det tog för lång tid att bygga upp insatsen. Det kan ju vara en förklaring. Om det finns andra känner jag inte till, säger Ygeman.

Han förstår missnöjet hos Rinkebyborna.
– Det är klart att medborgarna har rätt att kräva samma trygghet i Rinkeby som överallt annars. Då måste polisen agera mot den här typen av våldsverkare, säger Ygeman.

Så vad är budskapet till Rinkebyborna? – Att vi har förstärkt polisens närvaro i Rinkeby och att vi kommer att fortsätta att förstärka den.

-Pettersson säger att inrikesministern för några dagar sedan kallade upploppet för ”lite stök”…Fem röster om Rinkeby, en skiljer sig från de andra, men Rikspolischefen är nöjd med polisen

Bild från Jeander…

jender-sten

29 thoughts on “Ygeman har ändrat sig, från lite stök till kritisk mot polisens insats i Rinkeby

 1. Nu gott folk har fd statsministern och fd utrikesministern Carl Bildt (M) bjudit in USA:s president Donald Trump till Sverige.

  http://static.metro.se/7da/1e2/trumpbildt-LARGE.jpg

  Delcitat

  I en hyllning till Sverige beskriver han (Carl Bildt) 90-talets flyktingvåg som en framgångssaga och bjuder in USA:s president till ett besök – om han kan tänka sig att hoppa över golfrundan.

  Slut delcitat

  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/carl-bildt-har-ar-sanningen-om-sveriges-flyktingar

  Det vore väl kul att få se Carl Bildt ta med Donald Trump på en guidad rundtur till no-go-zonerna & sharia-kalifaten i Rinkeby, Husby, Norsborg m fl (Stockholm), Ronna, Hovsjö m fl (Södertälje), Fröslunda m fl (Eskilstuna), Vivalla m fl (Örebro), Rosengård m fl (Malmö), Biskopsgården m fl (Göteborg)

  Jag tvivlar starkt på att de amerikanska säkerhetsstyrkorna skulle godkänna ett sådant högriskprojekt för deras nyvalde president. Så Carl Bildt inser nog Trumpet redan från början att hans inbjudan inte kommer att leda till något Svrigebesök av Donald Trump.

  • Denna Nya Moderat Carl Bildt har härmed förlorat den sista 1% RESPEKT I MINA ÖGON, HAN ÄR EN LIKA STOR IDIOT SOM F.D. STATSMINISTER FREDRIK REINFELDT!!
   Dessa lever i en egen bubbla, samma typ av ryggdunkare och BRUNTUNGOR som skrek ”NEEEEEEJ” när deras partiledare Fredrik Reinfeldt meddelade sin avgång!
   Deras enda mål i livet är at snylta och berika sig på andras bekostnad och deras enda dygd är GIRIGHET!!

  • Nej ett besök i Sverige avråder jag verkligen Donald Trump ifrån då det är förenat med livsfara. Dock skulle han kunna skicka ett antal agenter med dolda kameror för att själva dokumentera skiten som pågår här.

  • Som Bildt säger

   ”Här skulle Donald Trump inte hitta paradiset, menar Bildt.
   Han skulle hitta många människor med olika åsikter om hur Sverige tar hand om de som nu kommer från Mellanöstern. Han skulle hitta ett land som enligt Bildt är ”mer inriktat mot att ta hand om de som bor här än att öppna upp för de som kommer utifrån”. Men också ett land som vibrerar av kreativitet”

   Nä något paradis finns här inte längre tack vare er politiker och journalister, men visst fan är mördarna, våldtäktsmännen, bilbrännarna mm som ni politiker tagit hit till Sverige kreativa alltid, det råder det inget snack om.
   Enda anledningen att Bildt bjuder in Trump till Sverige är väl för att försöka ta död på han, så jag avråder Trump å det bestämdaste att sätta sin fot i Sverige om han har livet kärt, för våra Svenska politiker kan man inte lita på då dom har en dold agenda med allt som händer i Sverige.

 2. Alla dessa no go zoner i Sverige verkar förknippade med att de alla ( eller många ) har moskeer i sina närområden. Kan man koppla ihop det, som en avgörande faktor, eller är det avgörande att de tillhör samma etniska tillhörighet och bor i samma områden? Tänker på de som nu strider om moske eller inte i Borlänge. De gör kanske rätt, som nekar tillstånd? En moske kanske stärker en kollektiv avsky för Sverige om man tänker på no go zonerna som i flesta fall har moskeer.
  Sök på ”bygglov för moske” så hittar man skrämmande uppgifter. Vad är det som händer i Sverige? Varför lägger man ned vårdplatser och vårdavdelningar stup i ett inom landstingen? Varför blir unga par i Ångermanland utelämnade till samma osäkerhet för barnafödande, som det kan vara i Afrika. Varför klarar polisen upp så få brott? Allmänheten har ändå hög skatt, som skall betala allt det. Vi har Europas längsta vårdköer och ligger i botten av antal vårdplatser per 100 000 invånare i Europa.

 3. En diskussion mellan tre herrar som samtliga är kunniga och vettiga på alla sätt oss vis.
  Drömde om dessa på ministernivå, tänk vad bra Sverige hade blivit, ja alldeles strålande !

 4. Ljugeman efterfrågar andra förklaringar? En kan vara att polisens korv tog slut? De hade inga korvar att dela ut till ligisterna!

  Till slut blev ligisterna så hungriga och utmattande att de var tvungna att bryta sig in i närmaste Lidl butik och hämta mer korv!

  Då dessa korvar var råa var de tvugna att tillaga dessa över öppen eld! Vilket är mycket farligt då bensintanken kan exploderar! (Bör utredas om det inte skall vara förbjudet med bensintankar på bilar!)

  Alltså inget uppsåt, bara missförstådda unga män!

  Skadestånd?

 5. Ge fan i att skicka dit några poliser, eller vad tycker du, Ygeman? Omelett eller bara pannkaka, det kommer ryka några ägg, hur vill du ha det? Litar du inte på svensk polis, tror du situationen är lätt att hantera, vilken sida står du på egentligen? Den oskyldiga befolkningen som lever med det här, dag ut och dag in eller de kriminella ungdomarna. Det kan säkert vara tufft att ta tuffa beslut ibland men det är där ditt ansvar ligger, som ”folkvald” politiker, ta ditt jobb på allvar eller kliv av, gärna för mig, pajas!

 6. Finns tårgas, borde fungera
  Ett jävla dalt varje gång det händer något
  Måste vara pinsamt för polisen o bara stå o titta på dessa idioter

  • Förslag till polisen ;
   1) tårgas
   2) vattenkanon med kallt vatten VINTERTID
   3) vattenkanon med varmt vatten SOMMARTID

   Detta borde stoppa upprors stämningen …………….

 7. Ygeman! Har varit den mest populära ministern sen valet. Löfven har varit osynlig sen valet – enligt mig! Löfven är och kommer alltid att vara en ”Vända-Kappan-Efter” = Maktsugen! Inget förtroende för mig!!! Min absoluta Röst vid valet 2018 går till – Trumvirvel – SD. Detta efter år för ”såsarna”! Never again!! Tack SD

 8. Allmänheten begriper direkt. För ministrar tar det längre tid.

  Ygeman det är ditt bord: Kräv att Rikspolischefen sätter in den dyra Nationella Insatsstyrkan. Den har övat färdigt nu.

 9. Ja vad skall polisen egentligen göra när de nästan helt saknar befogenheter? Bara stå där och få stenar kastade på sig, och kanske fundera på om de får återse sin familj till kvällen? Vem vill riskera liv och hälsa för en liten fjuttlön utan stöd eller uppskattning från något håll som det verkar. Den som vill utsätta sig för något dylikt är antingen galen eller en masochist, om man så är polis. Det är bara att tänka sig själv in i en liknande situation. Och om de skulle gripa någon så är ju denne fri igen efter någon timme, redo för nya upplopp…

  Läste tidigare idag (på denna blogg) att EN person nu är misstänkt för brott efter upploppen, nämligen polisen som avlossat varningsskotten!!! (efter att han alvarligt skadats av en sten). Säkert kommer hatmedia att peka ut honom som rasist nu också.
  Risken om polisen skulle börja skjuta är väl att elden besvaras, vilket skulle kunna utlösa ett mindre inbördeskrig (utbördeskrig?). Men den dagen kommer vi ändå snart att bli varse så länge landet styrs av nuvarande förljugna & självgoda hönshjärnor.

  De som orsakat detta kaos borde själva tvingas städa upp all skit de ställt till med. Skicka dit våra s.k. ”folkvalda” i nuvarande regering och den förra. Reinfeldt, Löfven och Ygeman kan då få gå som ”kanonmat” i första ledet… Låt dem själva få studera konsekvenserna av sitt vanstyre på riktigt nära håll!

 10. Sossen och inrikesminister Anders ”lite stök” Ygeman, är ju känd för sina ”Fake Words”. Som många andra sossar också.

  Nu bevisar han verkligen det, när han verkar hitta andra ord ,som de flesta andra människor redan har sagt, om Rinkeby-upploppet.

  Sedan förstår Anders ”lite stök” Ygeman inte verkligheten.

  Även om han vi påskina det med lite nya ”Fake Words”. Citat: ”Han förstår missnöjet hos Rinkebyborna……..”

  För då hade inte sådant här, få fortlöpa år ut och in…………….

Kommentera