Misshandlade biltjuv – får fem års fängelse och ska betala 1,5 miljon i skadestånd till tjuven!

BROTTSLIGHET. Det var en natt i början av oktober 2015 som en man i 40-årsåldern från Tyresö utanför Stockholm var på väg hem från krogen tillsammans med en vän som de hörde ljudet av krossat glas utanför en bilkedjas lokaler i Brandbergen.

Då de gick närmare såg de att det satt en man i mopedhjälm inne i en röd Mercedes. Bakrutan på bilen var krossad.

När 40-åringens vän ingrep mot biltjuven blev det bråk. När Tyresömannen själv skulle ringa till polisen fick han ett slag i ansiktet. Biltjuven tog av sig sin mopedhjälm och hade en busshammare i handen.

Tyresömannen fick tag på mopedhjälmen och svingade den mot biltjuvens huvud minst tre gånger och sedan ytterligare en gång då biltjuven ramlat till marken. Först därefter slog han larm genom att ringa 112. Uppgiften om att han slagit biltjuven en gång efter det att han fallit tog han tillbaka under rättegången.

Han har uppgett att han sagt det till polisen på grund av att han var chockad. Tyresömannen menade att han handlat i nödvärn och tingsrätten friade honom i oktober förra året.

Men Svea hovrätt menar med stöd från ett utlåtande från Nationellt forensiskt centrum, att det är styrkt att biltjuven blivit misshandlat på ett synnerligen grovt sätt då han legat på marken. Man har hittat blodstänk på gärningsmannens byxben och skor som bevisar detta. Misshandeln upphörde inte förrän hans vän gick emellan.

För grov misshandel, synnerligen grovt brott, har hovrätten dömt mannen till fem års fängelse. Han ska dessutom betala drygt 1,5 miljoner kronor i skadestånd till den misshandlade biltjuven som blivit invalidiserad av den grova misshandeln.

Domen kommer att överklagas till Högsta domstolen, skriver Mitti.se.

Enligt den fängelsedömde mannens advokat, Anders Björk, har inte hovrätten tagit hänsyn till att biltjuven ska ha varit påverkad av narkotika.

– Det gjorde att tjuven var i ett aggressivt tillstånd. Vi menar att det var ett försvarligt agerande från min klient, säger advokat Björk.

-Pettersson noterar att svenska domstolar tydligen kan döma ut rejäla straff. Fem års fängelse och 1,5 miljoner i skadestånd är ett skämt, jämfört med de straff brottslingar som misshandlar hederliga människor brukar få…

36 thoughts on “Misshandlade biltjuv – får fem års fängelse och ska betala 1,5 miljon i skadestånd till tjuven!

  1. Han borde inte ha misshandlat tjuven utan slagit ihjäl. Hade blivit billigare för hela det Svenska samhället…

  2. I LandsförrädarSverige är all idioti gångbar…tydligen.

    Det enda raka är att erbjuda tjuven 20 års total isolering Eller en kraftig överdos så att denne fick somna in för gott.

  3. Biltjuv tillerkänns 1,5 miljoner i skadestånd?

    Två av dom Somalier som var med och gruppvåldtog
    en ensam kvinna får över 300 tusen för att dom satt
    häktade någon månad? Om dom var med och våldtog
    eller ej borde vara oväsentligt, dom var med i samma
    gäng och borde då kunnat slagit larm om övergreppet?
    när det skedde på Finlandsfärjan hade det funnits stora
    möjligheter att larma någon ur besättningen.. Det är
    lönsamt när man som invandrare skändar Svenskar, då
    utgår ersättning? HUR MYCKET FICK OFFRET??

    Men Svensk rättsskipning är precis som vår regering
    ett grovt skämt! Här slås det ena världsrekordet efter
    det andra i idioti:, inget annat land kommer ens i
    närheten av stollarnas dårskap.

  4. Har gått igenom diskussionen på https://www.flashback.org/t2814224 .
    Biltjuven blev tydligen en grönsak och kostar därför jättemycket för samhället. Hade finskt namn. Han som misshandlade har svenskt namn.
    Visst får tjuven skylla sig själv för att ha blivit misshandlad, men det verkar rätt tydligt att misshandlaren gick för långt. Det är nog därför han fick så tungt straff.

  5. Inte alls konstigt!
    Helt i linje med min uppfattning; Att Sverige, Sveriges regering och myndigheter står under hot från främmande makt.
    De ska oroa och söndra sveriges befolkning så att den slutliga ockupationen blir så smidig som möjligt.
    Ställ samman alla tecken, så ser du mönstret!
    Titta bara på alla ”oidentifierade, papperslösa” (dock med iPhone 6 eller 7 i behåll) soldater, som placeras ut i små grupper, grupperas, i hela Sverige.
    Titta på alla moskéer (stridsledningscentraler), som byggs i hela Sverige.
    Titta på alla ”överbelastade” akutmottagningar, som måste bevakas av säkerhetsvakter.
    Pettersson beskriver allt så bra, så jag stoppar här.

    Försök inse att vårt land redan är ockuperat.
    Försök inse att polis, försvar, hemvärn, SÄPO är förlamade.
    Försök inse att vi skulle haft undantagstillstånd för länge sedan
    annars.

    Koranen säger att islam ska ta över världen; Inte delar av den,
    utan hela – och med våld om så behövs.
    Koranen säger att muslim måste följa koranens budskap.
    Koranen säger att muslim inte får bli vän med ”otrogen”.
    Koranen säger att muslim ska misshandla ”otrogen”.

    Det finna bara en koran.
    Koranen finns inte i lightversion.
    Alla muslimer är muslimer.
    Det finns inte olika muslimklasser.

    Det här var ett sätt av myndigheten att säga;
    Försök inte att ta makten själva!
    Försök inte att skapa medborgargarden!
    Försök inte att stoppa invasionen!

    M.a.o. vi är redan utslagna. Denna absurda signal
    var nästan övertydlig.

    Men vi har en liten chans: ”Grannsamverkan mot brott”.
    Det är tillåtet och små grupper går inte att komma åt.
    Gör Sverige svenskt igen!
    ”Yes we can!”, sade Obama.

    • Det du skriver om islam och muslimer är sant. Ställda inför ett val mellan Sverige och islam, väljer 99,9% av muslimerna islam. Precis som du skriver är de här för att erövra, inte för att bli svenskar.

      Även om det är sant, så är det inte hela sanningen. Eftersom muslimer, genom sin underkastelse under en intellektuellt undermålig och våldsförhärligande religion, som grupp blir oerhört förutsägbara i sina reaktioner, kan de lätt utnyttjas av snart sagt vem som helst, som vill söndra och härska – vilket de också har blivit under århundraden.

      Internetsajten Deagel, som huvudsakligen kartlägger olika länders militära resurser, gör även löpande prognoser över länders ekonomi och befolkning (http://www.deagel.com/country/forecast.aspx). Den förutspår en ekonomisk härdsmälta i väst inom 8 år, och att hela vårt välstånd kommer att raderas, vilket, enligt sajten, kommer att leda till nästan halvering av befolkningen i vårt land.

      De, som styr i världen, har arbetat målmedvetet för denna ekonomiska krasch i decennier. Genom påtryckningar på sina knähundar – politiker, högre tjänstemän och ’journalister’ – har de drivit ut allt vett ur statsförvaltningarna och sett till att alla västs länder är skuldsatta upp över öronen. (Den samlade statsskulden i väst är faktiskt så stor, att inte ens alla pengar som är i omlopp i världen räcker för att betala dessa skulder!)

      Bankmaffian – med Rothschild, Rockefeller och George Soros i spetsen – som alla har byggt upp sina förmögenheter genom spekulationer i ekonomiska krascher och krig, räknar med att göra enorma vinster i den kommande härdsmältan. Detta mänskliga avskräde är totalt ointresserat av vilka marionetter de har under sig, så länge de har den totala makten.

      Det är mot den bakgrunden man skall se musliminvasionen i Europa och Sverige. Ju fullständigare förstörelsen blir, desto mer kan bankeliten tjäna på den – och inga är effektivare på att riva ned och förstöra än bindgalna muslimska fanatiker.

  6. Det är bara att konstatera: Det satanistiska svenska etablissemanget har nu helt kastat masken och driver hånflinande ett makabert spel med svenskarna. De roar sig med att kasta den ena perversiteten efter den andra i ansiktet på svenskarna – som numera synes totalt lobotomerade och bara tar emot.

  7. Han skulle iakttagit och larmat polis.

    Han hade då fått vänta 1 timme i telefonkö för att sedan få veta att polisen inte hinner komma på något så simpelt som bilinbrott.

    Polisen hinner inte med, invandringen har förstört vårt land, det går fort utför nu..

    Sossarna förvärrar i stället för att åtgärda..

  8. Staten borde gå ut med tydliga regler för vad som gäller när man hamnar i samma situation så att man vet vad man ska göra.

    1. Man ska inte se ett pågående brott.
    2. Man ska ABSOLUT INTE försöka stoppa ett brott..
    4. Blir man attackerad får man (tyvärr) försvara sig men FÖRSIKTIGT!
    5. Råkar man ändå slå ner tjuven måste man vänta så att han får en chans att resa sig upp och hugga kniven i dig.
    6. Råkar man trots allt skada tjuven och för att vara snäll ringer 112 får man FÄNGELSE!

  9. Det här ger helt fel signaler till dem som skulle kunna tänka sig att ingripa vid pågående brott. Ingen kommer att våga ingripa om man riskerar så hårda straff. Sedan står det ju inte alls i relation till de låga eller obefintliga straff som utländska våldtäktsmän oftast får. Hoppas att HD tar upp fallet och friar helt eller sänker straffet kraftigt.

  10. Denna trend håller i sig, när nödvärn åberopas så blir straffen orimliga. Titta på den äldre mannen som attackerades av två bröder i sitt eget hem, trots att de hade besöksförbud. Eller mannen som försvarade en kvinnlig bilist mot en svärdsbeväpnad galning med sin domkraft. Alla döms till långvariga fängelsestraff. Detta kan bara ha en anledning, att se till att svenska medborgare inte längre skall våga att agera i nödvärn.

  11. En modig man från tyresö han gjorde helt rätt och att klappa på en snorvalp från brandbergen som begår ett brott ..vad är felet

  12. I landet Bakochfram blir Gott till ont! Och Ont blir till Gott!

    Poliserna är onda och Gängkriminella goda!

    Vita män som betalar skatt hela livet blir till samhällets största fiende!

    MENA män som inte bidrar med en enda skattekrona och lever på bidrag hela livet är hjältar!

    Hur kunde det bli så här?

  13. Är man så korkad att fortsätta sparka/slå när fanskapet ligger på backen få man skullar sig själv. Det är klart övervåld. (Som han, som ramlade på kniven …33 gånger)

  14. Vidrigt!!!!! Sådana här straff får ju inte ens MIGRANT-ASEN som överfaller och misshandlar våra helt oskyldiga åldringar !!!!!!
    Nej fy fan !!!!!!
    Dags för en insamling igen !!!!!!
    Vi har nget rättsväsende värt namnet längre !!!!

  15. Generalsekreteraren i Sveriges advokatsamfund ,Anne Ramberg, är väl mer än nöjd nu?

    Vilket oförklarligt domslut, får man väl säga som lekman…. …jämfört med allt annat som ”döms”, eller INTE döms, i dagens svenska domstolar.

  16. Tänk på det gott folk om ni ska försvara ert liv eller egendom fråga först om gärningsmannen är påtänd annars blir det lagens strängaste straff.
    Rättsväsendet fungerar inte, det måste göras om.
    Kanske med en jury som bestämmer skyldig eller inte.

    • Jag glömde att hänvisa till det här fina inlägget i min text högre upp i listan av inlägg.
      Det är en obehaglig tanke, men otäckt nära verkligheten.
      M.a.o.; vi är redan ockuperade!
      Stöd Jimmi ”Trump” Åkesson! – Vårt enda hopp: SD.

  17. Själv så skulle jag vilja nominera mannen till nästa nobelpris för sin hjältemodiga insats!
    Vem var biltjuven förresten, neger eller muslim eller kanske en svensk fattigpensionär….
    JR

Kommentera