Våldtäktsmän filmar sig själva. Går fria och utreds inte av polis


Från Joakim Lamottes Facebook

NYTT FALL DÄR VÅLDTÄKTSMÄN FILMAR SIG SJÄLVA. DE GÅR FORTFARANDE FRIA OCH UTREDS INTE AV POLISEN I GÖTEBORG.

Jag lade upp delar av ett filmklipp där en tjej blir våldtagen medan hon är helt utslagen. Våldtäktsmännen skrattar och kallar kvinnan ”svensk” och ”tjockis” medan de uppmuntrar varandra att ”knulla henne i rumpan”. Filmen var nerklippt av mig men i originalet syns gärningsmännens ansikten tydligt och de nämner varandra vid namn.

Facebook valde dock ändå att ta bort filmen, därför publicerar jag bara denna skärmdump. Filmen kommer från en upprörd mamma vars dotter fick se vad dessa killar lagt upp på snapchat tidigt på morgonen 7 januari i år. Mamman begav sig, under eftermiddagen 7 januari, till polisen i Göteborg för att göra en anmälan. Då blev hon bemött med ointresse.

– De satt och åt ostbågar och verkade tycka att jag störde dem. Först visste de inte hur de skulle göra för att kunna ta emot filmen, men sedan gick de med på att ordna en mailadress så att jag kunde skicka över den.

Med tanke på att filmen som mamman lämnade till polisen utan tvivel visar en kvinna som blir brutalt våldtagen, bra bilder på gärningsmännens ansikten och även interiörer från ett boende som borde gå att spåra, så kan det tyckas att poliserna skulle varit eld och lågor över detta material och genast börja söka efter personerna på filmen.

– Men jag fattade ingenting. Det var som att de var trötta och bara ville få mig därifrån. Jag sa till och med att jag visste vad en av killarna hette och att det gick att se på snapchat var han befann sig just nu, men poliserna var mer intresserade av att se på tv, säger mamman.

Det hela slutade med att hon bara tillbringade några minuter på polisstationen och nu, en och en halv månad senare, har hon fortfarande inte hört något från polisen. När jag kontaktar polisen framkommer det att ärendet är rubricerat som grov våldtäkt, men att ingen ens har börjat arbeta med fallet ännu.

– Jag kan faktiskt inte svara på när vi börjar jobba med detta. Vi har inte personal till det just nu, säger Therese Ottosson på avdelningen för grova brott i Göteborg.

Kvinnan som lämnade den här filmen till er säger att poliserna verkade helt ointresserade och inte ville ta del av den information som hon hade om gärningsmännen. Vad tänker du om det?
– Det låter ju naturligtvis inte bra, men alla är vi olika. Jag tror inte att det brukar vara så.

Varför blev det så den här gången då?
– Jag kan tyvärr inte svara på det, men precis som du tycker jag inte att det låter bra

Nej, jag tycker att det låter helt obegripligt. Här har ni ju alla bevis ni behöver och alla möjligheter att gripa dessa killar?
– Ja, jag förstår att det här inte ser bra ut i allmänhetens ögon.

Hur kommer ni gå vidare med det här nu?
– Jag vet faktiskt inte. Vi har fortfarande ingen personal just nu att sätta på det här ärendet, säger Therese Ottosson.

När mamman som lämnade filmen till polisen får höra att ingen har tittat fallet ännu blir hon påtagligt berörd.
– Det är faktiskt inte klokt. Fy fasen vad vidrigt. Jag ser fortfarande att den här killen lägger upp bilder på snapchat. Han borde ju sitta i fängelse. Jag hade all information men ingen ville lyssna på mig. Här hade de kunnat göra ett snabbt gripande och identifiera killarna. Jag kan inte sluta tänka på den där kvinnan på filmen. Det är så fruktansvärt.

Joakim Lamotte

Lamotte på bloggen


18 responses to “Våldtäktsmän filmar sig själva. Går fria och utreds inte av polis

 • Erik

  Poliser beslutar inte om vad som ska utredas eller ej. Elementär samhällskunskap.

  Gilla

 • robban

  i lilla lerums kommun utanför gbg så dräller de senaste dagarna minst 5 polisbilar runt och leker trafikpoliser sen att de leker med bilarna som 18-åringar ger ju liksom inget enormt förtroende (kör i bredd på vägarna, kör om varandra i skymda kurvor trots möten etc etc) jaja vad gör man inte för att slippa göra sitt jobb liksom

  Gilla

 • Mia

  Killarna greps i januari och sitter häktade. Nu har de dessutom omhäktats.
  Så poliserna gör vad de ska.

  Gilla

  • Mia

   Hur kan en kort kommentar med ren fakta ge dessa evinnerliga nedåt-tummar?
   Är det för att ni föredrar felaktiga uppgifter och tycker att ingen ska få störa den orättvisa kritiken mot polisen.
   Och ni törs inte ens komma med ett motargument.

   Det är inte första gången man är negativ till fakta här.

   Gilla

  • Anders Johansson

   Skönt att höra.

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Hade denna vidriga incident inträffat för bara tjugofem år sedan hade den med all säkerhet väckt uppmärksamhet. Numera har vi vant oss vid tanken på att ordningsmakten navigerar efter helt andra kriterier och föresatser än de inom en ordinär rättsstat förekommande riktlinjerna. Den så kallade kod 291 är en viktig pusselbit i etablissemangets krigsförklaring mot svenska folket.
  Det degenerativa sociala klimatet utgör en mycket gynnsam miljö för den asociala importen av samhällsodugligt humanmaterial, vilka liksom politikerna, betraktar hela Sverige som sin privata lekstuga med ständig tillgång på sensationellt naiva offer. Hade vi haft en högre moralisk nivå på alla plan i det här landet, hade scenariot varit ett annat. Det finns ingenting som förmår utrota kriminalitet och sexuella övergrepp, men månget nuvarande brottsoffer hade då via iakttagande av lite mer anständighet, hyfsning och normal försiktighet inte hamnat i klorna på dessa allestädes närvarande antropoider. Fulla fruntimmer måste vara halvapornas främsta byte…
  Andreas.

  Gilla

 • PeterM

  Det gäller att ta lagen i egna händer nu. Samhällskontraktet är helt brutet av staten, så det är bara att köra på.

  Gillad av 1 person

  • RäddSomFan

   Ja det råder det inget snack om, vill man ha rättvisa så vänder man sig absolut inte till den korrupta och värdelösa polisen och rättssystemet i Sverige, utan man sköter saken snyggt och professionellt i det dolda.

   Gilla

  • Nisse

   Finns det några eller något nätverk av riktigt hårda riktiga sunda män i Sverige, gärna med befälsbakgrund i försvaret som mot betalning kan åta sig att slakta och tortera riktiga avskum och servera huvuden på fat åt uppdragsgivare? Såna som bara tar uppdrag som gäller riktigt avskyvärda brott som t.ex. bestarna och odjuren i uppsala som streamade våldtäkt på facebook etc? OBS bara en frågeställning.
   Eller finns det folk som tänker starta sådan verksamhet?

   Gilla

 • Ullabella

  Eliassons duktiga pojkar. Eliasson har sannerligen lyckats med förstörandet av polisen, Genom att vägra ta emot anmälan slår de två flugor i en smäll: de får ner våldtäktsstatistiken och de bidrar till folkutbytet, det som är Eliassons och Löfvenjuntans verkliga agenda.
  Det är tydligt att polisen inte längre får tjäna svenska folket. Vi ska bort.
  Förresten, Polisen tittar på tv och äter ostbågar på arbetstid? Att leva i Löfvens Sverige är som att befinna sig i ett parallellt universum till allt som var normalt. Allt är förvridet och onaturligt.

  Gillad av 1 person

 • Ingemar

  Sånt här kan bara inträffa i ett sjukt land med en PK-maffia vid rodret och en inkometent jultomte som rikspolischef som inte ens tar sitt ansvar !!!! som det ju är han som har !!!!

  Gillad av 1 person

 • Mr Jordan

  Vilket hån, vidrigt! Hur kan man begära att människor från laglösa länder ska respektera ett sådant bemötande? Om mamman sagt att hon skulle samla ihop en lynchmobb eller skjuta ihjäl gärningsmännen själv, hade poliserna fortsatt att mumsa ostbågar då, eller hade de AGERAT?

  Gilla

 • Mimi N.

  Pigmé Eliassons hämnd efter Springares modiga avslöjande.

  Gilla

 • Billy Boy

  Polisinspektör Lisa Reventberg, Stockholm, bekräftade redan i mars 2016:

  Gillad av 2 personer

 • Trynbald

  Sverige måste vara det ända landet i västvärlden som skiter i att utreda grov brottslighet. Det sprider sig bland babbarna att dom är immuna, så svinen kan göra vad fan som helst. Dom får ju i vissa fall t.o.m. skadestånd.
  Om någon tar lagen i egen hand så är det helt i sin ordning.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: