Man låg hjälplös bredvid död fru i fyra dygn – dog

ÄLDREVÅRD. I nära fyra dygn låg en 72-årig man i Eslöv hjälplös bredvid sin döda hustru, skriver Skånska Dagbladet. Mannen som var halvförlamad hittades i sin säng, i sin egen avföring. Där hade han legat utan tillgång på varken mat eller vatten och utan sina mediciner.
Men i stället för att köra den svårt medtagna mannen till akuten, förde ambulanspersonalen honom till ett äldreboende. Där avled han dagen därpå.

Mannens dotter anklagar både ambulanspersonalen och boendet för vanvård och händelsen är anmäld till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Dottern tror att hennes fars dödsfall hade kunnat undvikas.

Enligt Josef Johansson, förvaltningschef för vård och omsorg i Eslöv, är det inte vanligt att ambulanspersonal vägrar föra svårt sjuka till akuten.

– Jag vet inte så mycket om det, men det är oerhört beklagligt och jag känner med familjen. Vi kommer att göra en egen utredning vid sidan av den Ivo gör, och försöka kartlägga exakt vad som har hänt, säger han till Skånskan.

-Pettersson tycker det känns bekant och tryggt i landet där igen tar ansvar – förvaltningschefen ska tillsätta en utredning, hoppas det hjälper mannen och hans familj…

24 thoughts on “Man låg hjälplös bredvid död fru i fyra dygn – dog

  1. Lider med dottern och familjen. Men jag tror inte att statsministern har sagt till ambulanspersonal att de inte ska köras till sjukhuset.

    Denna regering har ju förbättrat situationen mkt mkt mer än moderater tillsammans med Er ledare rasisten gjorde för att försämra för äldre. Att äldre har lidit så mkt o så länge är det bara att tacka M och SD för.

  2. Ja Stefan har verkligen på kort tid lyckats förstöra vårat så fina land hoppas Stefan att du får ligga i din egen avföring på ålderns höst då alla statens pengar är slut………

  3. Denna korta, fula IDIOTGUBBE motsatsen till ”man”, ”karl” som inte reproducerat sig….Finns inte något bättre till statsminister är vi illa ute, ser ingen självklar LEDARE, tyvärr vi ligger dåligt till!!!

  4. Utredningarnas förlovade land. Sluta utreda självklara saker, handla istället.
    Detta kalla jag för den Svenska sjukan.

  5. likaså bra, våra döda å lytta har väll inget att tillföra, tvärtom!
    klart bättre satsa resurserna på våra nya Svenskar…de som är
    inbjudna (indirekt) av 87% jubelidioter, bara buga å bocka!

    • Humanare med ättestupa ! Varför kosta på gamla och sjuka svenskar när vi har dessa produktiva invällarna !Ahallas lika värde som Löven säger !! Fy fan !!

  6. Här nedan ger jag en del information om vad som hänt .. eller snarare INTE hänt historiskt angående arbetsinnehåll, resurser, utbildning och ffa högre status med högre löner inom äldreomsorgen.

    Läs om hur Kommunal-fackets dåvarande ordförande Ylva Thörn (S) och den fd statsminister Göran Perssons (S) samt den dåvarande socialministern – Lars Engqvist (S) – totalt misslyckades med att förbättra villkoren för både Kommunals medlemmar (vårdgivarna) och ålderspensionärerna vårdtagarna.

    Kommunal (som ingår i LO) med Ylva Thörn (S) som fackordförande kantades av ett oändligt antal skandaler, misslyckanden, lögner mm. Här är bara ett fåtal i högen:

    Ordagrant citat (hämtat av mig tidigare från Kommunals hemsida (kommunal.se) – numera borttaget därifrån.

    Ylva Thörn hos socialministern (Lars Engqvist /S/ på den tiden): 2002-02-06

    Citat

    ”Förverkliga de äldres rättigheter!

    Vi vill vara med och höja standarden inom äldreomsorgen. Det finns dock gränser för vad vi klarar. Glappet mellan resurserna och behoven går inte att överbrygga med entusiasm och engagemang hur stort det än är.

    Det framhöll Kommunals ordförande Ylva Thörn när hon och
    fyra undersköterskor inom äldreomsorgen uppvaktade
    socialminister Lars Engqvist. Undersköterskorna Anna-Lena
    Källgren från Dalarna, Mona Hansson från Skåne, Mikael
    Markgren från Västerbotten och Helena Strandberg från
    Jämtland är ombud i Kommunals branschråd för äldreomsorg.

    Vid uppvaktningen överlämnades de drygt 150 000
    namnunderskrifterna till stöd för Kommunals tio rättigheter för äldre människor. Här nedan följer uppropet i dess helhet:

    Svenska folket vill ha en bra äldreomsorg och är beredda att
    betala för den. Men från arbetsgivare och beslutsfattare saknar vi tydliga mål som vi anställda kan förverkliga. Så kan det inte fortsätta med tanke på larmrapporter om brister, om hur dåligt många anställda mår och äldreomsorgens stora behov att nyanställa. Det rör sig om ca 150 000 personer inom 10 år, framhöll de i en skrivelse till socialministern.

    Äldreomsorgen måste utgå från det unika hos varje individ. Det är utgångspunkten för Kommunals tio rättigheter som lyder:

    Äldre människor ska ha rätt att:

    · äta mat de tycker om
    · känna sig fräscha och snygga
    · själva bestämma sina tider och rutiner
    · komma ut när de har lust
    · träffa andra människor
    · köpa kläder efter egen smak
    · gå till sin egen mataffär
    · utvecklas
    · hålla sina minnen levande
    · bo hemma så länge som möjligt

    För att förverkliga de tio rättigheterna behöver vi bli fler och få bättre arbetsvillkor. Det är nödvändigt för att kunna rekrytera och få behålla de undersköterskor och vårdbiträden som är en förutsättning för ett värdigt liv på ålderns höst, skriver Ylva Thörn och undersköterskorna i sin skrivelse.

    De hemställde att regeringen beaktar namninsamlingen och strävar mot att de tio rättigheterna förverkligas.

    Slut citat

    Nå vad hände ute i verkligheten? Svar: Bara försämringar för kommunals medlemmar och kostnadsbesparingar på de gamla i äldreomsorgen. Dåvarande socialminister Lars Engqvist (S) besatt också förmågan att grundlura alla dessa: Ylva Thörn + Kommunals övriga hårt arbetande medlemmar ute i äldreomsorgen samt de skröpliga vårdtagarna.

    (S)osse-adeln producerar mest en massa tomt skitprat (tomma politiska floskler) men det blir sällan något konkret uträttat. D v s mycket prat men ingen verkstad brukar man säga.

    Lars Engqvist (S) blev senare landshövding med skyhög lön och flott landshövdinge-residens att bo i. Kommunals upprop brydde han sig inte ett skvatt om att förverkliga och han kastade det säkert i papperskorgen när han avgick som socialminister. Senare har han också arbetat som ordförande i Sveriges Radio/SVT-koncernen.

    Vad hände med förbättringarna i äldreomsorgen? ABSOLUT INGENTING. År 2003 kom Kommunals ”Vi tar fajten”-strejken som också blev ett total-fiasko där Ylva Thörn fick vika sig för Wanja Lundby-Wedin (LO & SAP). Det antyddes också att Göran Persson agerade i bakgrunden för att stoppa strejken. Nu 2017 är vård- & omsorgs-läget värre än någonsin i många kommuner och landsting inte minst i dem med (S)-styre. Och förhoppningar om förbättringar har grusats hela tiden. Och under vår inkompetente statsminister Stefan Löfvéns (S) ledning fortsätter försämringarna i en allt snabbare takt.

    Källor:

    http://news.cision.com/se/kommunal/r/lo-kongressen-bakom-rattigheter-for-aldre,c28380

    I dokumentet på länken ovan finns ännu fler länkar till webbsidor varifrån jag hämtat faktauppgifterna till detta inlägg.

    Fake News nedan från (S) inför valet 2014:

    https://campaigndossier.files.wordpress.com/2014/09/valaffisch-socialdemokraterna-20141.jpg

    Propagandafrasen säger: ETT BÄTTRE SVERIGE FÖR ALLA
    Men eftersom ALLA i SVERIGE fortfarande inte fått det BÄTTRE så är S-budskapet på valaffischen FALSKT … Ja, t o m GENOMFALSKT … som vanligt.

  7. Ett så ofattbart tragiskt slut. Emellertid finner man det en smula besynnerligt i dessa tekniskt avancerade tider, där tillgång på larmanordning och hemtjänstpersonal borde ha varit en självklarhet. Hur kunde det gamla parets dotter missa att ombesörja denna trygghetsförsäkring för föräldrarna? Har kommunens biståndshandläggare nekat dem den hjälp de tvivelsutan måste ha varit berättigade till? Att ligga övergiven i nära fyra dygn med så pass nedsatta funktioner och dessutom råka ut för ett högst amatörmässigt beslut fattat av ambulanssjukvårdare, måste vara ett utslag av det nya dysfunktionella Sverige ingen av oss kan acceptera.
    Andreas.

  8. Jag såg det hos Carina fina och kände då att blodtrycket hastigt närmade sig fyrsiffriga tal.

    Jag anmäler mig härmed mitt intresse att leda en svensk sanningskommission med obegränsade befogenheter att utreda, lagföra och straffa var och en som varit det minsta delaktig i svenska rikets förfall. Speciellt ser jag fram emot steglingen av den största landsförrädaren sedan Cronstedt och hens medlöpare.

    • Är väl bara en tidsfråga innan det motioneras om att avskaffa alla lyktstolpar. Inte för att det spelar mig någon roll. Historiskt sett så har det gått alldeles utmärkt att hänga folk i träd också och det är något vi har gott om. landsförrädarna får väl ligga i ordentligt om dom tänker såga ner alla våra träd också. Förbjuda yxor får dom väl också göra medan dom ändå är igång. Men det löser sig nog ändå. Då får vi hitta på någon ny metod av avliva kräken på.

      • Med tanke på vilka dom helst låter ockupera landet verkar väl stening passa bra!

  9. Mycket tragiskt. Jag betr till gudarna att vederbörande är medskyldig till sitt eget lidande genom att han röstat på ZOGialDemonkraterna. Var paret nationalsocialister är det både tragiskt OCH orättvist.

  10. Fy fan! Våra nya medmänniskor i Sverige kräver och får ambulans till akuten för alla möjliga skitåkommor. En kompis pappa tillbringade en vardagskväll och natt i veckan på akuten för blödande magsår (blodig rännskita alltså). Han var enda svensken bland en massa nysvenskar med snordroppe på näsan, huvudvärk, näsblod etc.

Kommentera