Mello på lördag? Owe är med, 36 år för sent…

GOTT OCH BLANDATPå lördag är det deltävling 3 i Melodifestivalen och då tänkte jag göra lite reklam för en artist och en låt i detta SVT-spektakel. 

Owe Thörnqvist ställer upp med egna låten Boogieman Blues. Owe Thörnqvist är 87 år och har varit aktiv sedan 1953. Han har under sina 63 år som artist och låtskrivare hunnit med ett gäng klassiker, som ”Dagny”, ”Varm korv boogie” – och ”Ett litet rött paket”, som blev mest känd i Sven-Ingvars version.

Owe gjorde 2009 ett avskedsframträdande med showen ”Mr Boogieman – Tack och hej”, men kärleken till musiken har alltid dragit honom tillbaka. Nu gör han debut som artist i Melodifestivalen.

Pettersson har lyssnat på låten och den kunde lika gärna vara skriven på 1950-talet så inget är nytt, men ”gubben” är en frisk fläkt som nog kan ruska om ungdomarna lite.

Nåväl, det hade varit bättre om han gjort en modern variant av Sverigeresan från 1981, men då hade han inte fått varit med…

Owe 1981 – Sverigebesöket spelas aldrig i radio, undrar varför?

Owe 2017 – Boogieman Blues

 

4 thoughts on “Mello på lördag? Owe är med, 36 år för sent…

  1. upplysningsvis (om någon nu inte vet det)…så va Owe
    ”portad” på SVT under en mansålder, både innan å efter
    Sverigebesöket…vore jag Owe T. skulle jag inte ställa
    upp på detta, kanske är han tvingad av Kronkalle alt.
    som pancho?
    …antar SVT nu vill ha ngt pittoreskt, åt 87:an att gotta
    sig åt på ena el andra viset…skumt å sökt, på ngt vis (!)

  2. Tack för ett lika överraskande som trevligt inslag! Verkligen roligt att höra denne rutinerade svenske artist på nytt. Personligen engagerar jag mig icke i Melodifestivalen, men önskar Owe hjärtligt lycka till!
    Andreas 🙂

  3. Vad är det för mening att ta med en 87 åring som gjort massor av klassiker ? Bara för att locka äldre tittare. Tänker av nyfikenhet titta på Owe på play senare annars är mitt intresse för Mellon iskallt. Bara en massa töntiga amatörer. Skulle hellre höra Owe med Dagny, Wilma, Per Olsson, Torsten m fl.

  4. Owe är en av Sveriges i särklass bästa låtskrivare genom tiderna. Bögarna och fåntrattarna i juryn har förmodligen ingen förståelse för hans genialitet…

Kommentera