Sluta inte dricka mjölk!!


Idag basunerar nyheterna ut att man kan dö i förtid om man dricker för mycket mjölk. Vad de inte säger är att undersökningen gäller medelålders och äldre människor. Bilderna TV visar i samband med reportagen är på barn???  Detta missvisande kan ju få föräldrar att sluta ge sina barn mjölk som är livsviktigt för dem.(Givetvis för dem som inte tål mjölk finns andra tillskott) Falska nyheter och missvisande reportage kan ge förödande konsekvenser. Se bara på McDonalds reklam för ”Happy Meal”-lättmjölk?EU betalar bidrag till skolor för mellanmjölk och helmjölk av en anledning-inte för lättmjölk.

SVT


20 responses to “Sluta inte dricka mjölk!!

 • Fjodor

  Om man dricker ”för mycket” mjölk kan man dö i förtid. Det låter ju inte som något som är statistiskt säkertällt precis.
  Man kan drukna om man dricker ”för mycket” vatten. Det är livsfarligt.
  Vilken jävla smörja till varning.

  Gilla

 • Mimi N.

  Mjölk är nyttig mat såsom fläsk, jag kan inte leva utan någon av dem. Studier som görs är bara elaka medel med avsikt att slå ut ett varumärke ur marknaden, särskilt där det råder stor konkurrens mellan olika leverantörer.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Äta bör man, annars dör man! Äta gör man, ändå dör man!

  Jag tänker fortsätta och dricka mjölk och njuta av den! Dö i förtid är väl snart bara en bonus i Sverigeistan!

  Gilla

 • Bosse S

  Skulle varit mycket intressant att få veta hur undersökningen gått till.
  Hur många invandrare från tredje världen ingår och hur många ättlingar till sydeuropeer, eller hur många icke pursvenskar ingår i studien?

  Gilla

 • Tony

  Kommer det något annat än skit från den kanalen?
  Kamelmjölk hade nog varit att föredra, det kommer liksom
  från rätt håll i världen, det gillar PK.

  Och Annie Lööf som borde tala för böndernas produkter
  här hemma, men hon håller käften, något hon annars
  har stora svårigheter med i andra sammanhang!

  Gilla

 • Hugo Schnaus

  Vad alla, inklusive marie svensson, missar är att detta är en amerikansk, dvs. utförd i USA, undersökning och därför utförd på andra raser än den nordiska rasen!

  Att negrer, asiater och även sydlänningar blir sjuka av mjölk är en medicinsk självklarhet som alla visste bara för några decennier sedan.

  Idag har tyvärr alltför många gått på hatmedias falska propaganda om att skillnaderna mellan olika raser är minimala och till och med det helt horribelt genomkorkade påståendet att det inte skulle finnas olika raser.

  Vi svenskar tillhör den nordiska rasen och har därför från födsel den ärftliga genetiska egenskap som har gjort oss svenskar överlägsna andra raser i vårt naturliga utbredningsområde, nämligen den nedärvda förmågan att kunna dricka mjölk även efter att mjölktänderna har fallit bort!

  Detta visste varenda ”käring” för 50 år sedan, idag är de flesta hjärntvättade hjon som tror att Kitumbu Obongo blir svensk bara för att han plankar på tunnelbanan.

  Pingviner matas inte med bananer på Skansen av den enkla anledningen att de inte mår bra av det. Är det så svårt att fatta, eller?

  Gilla

  • Mia

   Nej, studien är utförd av forskare vid Uppsala universitet och omfattar medelålders och äldre personer i tre olika län.
   Forskarna har själv slutat dricka mjölk så de tror väl på vad de kommit fram till.
   Men det behövs fler studier innan man kan säga något säkert
   Och livsmedelsverket tänker inte gå in med några nya rekommendationer om folks mjölkkonsumtion.

   Gilla

   • Hugo Schnaus

    Faktorer som ansågs relevanta:

    ”age, total energy intake, body mass index, height, educational level, living alone, calcium supplementation, vitamin D supplementation, ever use of cortisone, healthy dietary pattern, physical activity, smoking status, and Charlson’s comorbidity index”.

    Ser du orden ”race” eller ”ethnicity” någonstans??

    Uppsala har en icke-svensk befolkning på runt 50% och studien har klumpat ihop alla män i en enda grupp utan att ta minsta hänsyn till den viktigaste biologiska faktorn – rastillhörigheten.

    Och de här gynnarna har fräckheten att kalla sig själva ”forskare”?!

    Din kommentar: ”Forskarna har själv slutat dricka mjölk så de tror väl på vad de kommit fram till” kan lätt avfärdas när man ser att forskarna heter t.ex. Wolk, Lemming, Basu, etc.

    Gilla

   • Hugo Schnaus

    ”An estimated 65% of human adults … downregulate [decrease] the production of intestinal lactase after weaning.

    Lactase is necessary for the digestion of lactose, the main carbohydrate in milk, and without it, milk consumption can lead to bloating, flatulence, cramps and nausea.

    Continued production of lactase throughout adult life (lactase persistence, LP) is a genetically determined trait and is found at moderate to high frequencies in Europeans and some African, Middle Eastern and Southern Asian populations.”

    ”Fortsatt produktion av laktos genom hela vuxenlivet (laktos uthållighet, LP) är en genetiskt bestämd egenskap och finns i måttliga till höga frekvenser hos européer”

    65 % av människoraserna blir sjuka av laktos enligt vetenskapligt korrekt genomförd forskning och dumskallarna på Uppsala universitet tar inte med etniskt inducerad laktosintolerans respektive etniskt nordisk laktosresistans som de MEST väsentliga faktorerna i sin forskningsrappakalja?!

    Hoppas att de här kvasiforskarna inte har fått skattemedel, för då vill jag ha pengarna tillbaka!!

    Gilla

 • Moberg

  All mat är farlig men ännu farligare är att vara förutan. Varför oroas svenskarna för småsaker men låter det dödligaste hotet för oss och vår kultur fritt breda ut sig? Vad det är, manualen deras kallas Qu’ran!

  Gilla

 • Ej PK

  Kan denna kampanj iscensatts av EUs gycklare för att utdela dödsstöten till Sveriges mjölkbönder.
  Vid krig klarar sig Sverige kanske 5 dagar med sin till 25 procentiga självförsörjning.
  Man behöver inte inta Sverige med våld utan låter ett gäng somaliska pirater kapa alla Maersk containerskepp i stället.

  Edit, slarvade med läsningen. Om nu EU sponsrar skolorna med mjölk så i vilket led.
  Kan ge mig tusan på att det är Arla som tjänar på det som vanligt och inte en mjölkbonde.

  Gillad av 1 person

 • Ingemar

  Ett gammalt talesätt/rykte florerade på 1960- och 70 talet iaf; man blir åderförkalkad av mjölk om man är äldre, kanske över 60, typ! Och jag tror att det finns en smula sanning i det! Men det kan lika gärna bero minst lika mycket på fysisk inaktivitet!! Tror inte alls att det är skadligt för barn att dricka mjölk

  Gilla

 • MartinA

  Svenskarna är ett av de folk som har absolut högst laktaspersistens i världen. Många utlänningar saknar helt laktaspersistens. Det är på det sättet som såna här utspel ska ses, mer svenskhat.

  Gilla

 • larsson

  Varningen handlar inte alls om omtanke om folket.
  Det handlar om att vi skall bli självförsörjande av mjölk, och om vi inte dricker så mycket blir det enklare.
  Dessutom tycker MP att kossorna fiser för mycket.
  Vi genomskådar propagandan.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Kanonbra hos Thoralf!

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/02/12/11416487-kossorna-farligare-an-islamistiska-terrorister/

  Jag lyckas inte kopiera, men läs Ölandsbondens kommentar 8.34. kanonbra och intressant!

  Gilla

 • RäddSomFan

  Jag har under hela mitt 50-åriga liv sedan jag var liten druckit mellan 1 och 2 liter mjölk om dagen, jag är frisk som en nötkärna med stabil benstomme vilket mjölken garanterat har bidragit till. Att lyssna på sådant dravel om att det är farligt att dricka mjölk ser jag som förenat med livsfara. Mjölk till maten mjölk till kaffet mm mm kan jag verkligen rekommendera, det sjuka är att jag ser mer och mer människor som släpar hem cocacola förpackningar till höger och vänster med enorma mängder socker, men inte fan basunerar media ut att detta är förenat med livsfara vilket ju är konstaterat på riktigt.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: