Kriminella får fortfarande lön av kommunen

BROTTSLIGHET. Norrköpings kommun fortsätter betala lön åt kriminellt belastade personer, enligt ett nytt avtal med privata företaget iCreate Dreams AB. I höstas avslöjades att Norrköpings kommun betalar 20 000 kronor i månadslön för tio kriminella personer som deltar i ett avhopparprojekt som drivs av privata sociala företaget iCreate Dreams AB.

Tidigare drevs avhopparverksamhet i kommunal regi. Arbetsförmedlingen betalar 75 procent av lönen, kommunen resten. Kravet för medverkan i projektet, som vänder sig till ungdomar som vill lämna den brottsliga banan, är att deltagaren inte ska begå brott. Men NT kunde berätta om att en 20-årig deltagare fortsatt med brott och bland annat uppviglat andra kriminella att ge sig på en polis.

Trots att deltagare inte har skött sig har kommunstyrelsen nu beslutat förnya och förlänga avtalet med iCreate Dreams AB till 28 februari 2018.

Kommunstyrelsen skjuter till en miljon kronor till företaget och avvecklar dessutom den kommunala styrgruppen som haft insyn i projektet. Kommunalrådet Karin Jonsson (C) säger så här om varför avtalet förlängts och förnyats.

Läs mer…

TIDIGARE 2016-10-28. Kriminella får 20000 i månaden av kommunen för att inte begå brott, men…

Norrköpings kommun betalar indirekt lönen för en gängledare i Navestad som den senaste tiden angripit poliser. Det pågår också en förundersökning om bland annat narkotikabrott mot mannen.

”Om vi med projektet kan hjälpa en enda kille till ett bättre liv, på rätt sida om lagen, är jag glad”, säger Henrik Lindmark, som startat det sociala företaget iCreate.

Henrik Lindmark är entreprenör och pastor i det kristna samfundet Vineyard. Han har de senaste åren engagerat sig för att hjälpa kriminella killar till ett laglydigt liv.

– Jag har hjälpt speciellt en kille mycket. Från att inte ha något jobb är han idag företagsledare och driver iCreate tillsammans med mig, säger Henrik Lindmark.

Genom pilotprojektet Stepping Stone tror han att företaget iCreate kommer att kunna bidra till det. Projektet startade i juni och har tio deltagare mellan 19 och 27 år. Enligt projektbeskrivningen är flertalet medlemmar i kriminella gäng.

”Om vi med projektet kan hjälpa en enda kille till ett bättre liv, på rätt sida om lagen, är jag glad”, säger Henrik Lindmark, som startat det sociala företaget iCreate.

Deltagarna får cirka 20000 kronor i lön per månad. – Det är standardlön för någon som inte haft en anställning tidigare. Men för att vara anställd får man inte köra något dubbelspel och fortsätta sin kriminalitet. Då missar man sin chans.

Dels får deltagarna komma till Valbo behandlingshem där man arbetar med avkriminalisering, dels gå i samtalsterapi.

Projektet har som mål att deltagarna ska utveckla affärsidéer.

En av deltagarna attackerade en polis häromveckan, ytterligare 4 st av deltagarna är misstänkta för brott.

-Pettersson tycker Sverige är fantastiskt. 20000 i månaden för att utveckla affärsidéer. Frågan är i vad? Narkotikahandel, bedrägerier, rån eller? Ett förslag från mig är att i stället för att ge grabbarna lön så kunde man tala om för dem att om de inte slutar med kriminaliteten så kommer de att bli inlåsta och vi kastar bort nyckeln.

iCreate dreams AB  är säkert en utmärkt affärsidé, där jag tvivlar på att ägarna själva tar några ekonomiska risker.

Organisationsnummer: 559070-7062

Bolaget är aktivt. Ansvarig: Hedén, Patric (48), Styrelseledamot

NT.se, flera artiklar

 

 

 

 

 

 

 

19 thoughts on “Kriminella får fortfarande lön av kommunen

  1. Sverige måste väl ändå inneha världsrekordet i att ”skapa drömmar” och finansiera halvkriminella pseudoverksamheter via skattemedel. Så förbannat fint det låter då en engagerad pastor vill rädda vilsegångna själar genom att skåda ärlighetens vägledande ljus. Sanningen i denna rövarnas lekstuga landet genom globalistregimens försorg förvandlats till, är ju att brottslighet belönas medan ett hederligt dagsverke ringaktas. Den nya dysfunktionella och multikulturella anarkin utgör de kriminellas veritabla och oöverträffade Utopia – ett paradis för allsköns slödder.
    Andreas.

  2. Här i Sverige är det oftast en merit att vara kriminell eller att ha en kriminell bakgrund. De blir väl omhändertagna och en del sitter på höga poster idag. De skötsamma får ta den lååånga vägen.

  3. De fortsätter brotten trots att de har månadslön :/ Det bevisar väl att det sällan är stadig inkomst, som bryter de kriminellas samhällssöndrande livsstil. I Sverige var det väl längesedan det var huvudorsaken till brott? Jag håller med om att lägga ned onödiga kostnader för kommuner.

  4. Mycket tråkigt men sant, vi är nära filippinska förhållanden. I ett sådant läge är sista chansen en Rodrigo Duterte för att i sista stund avvärja den slutgiltiga undergången (av fred/frihet).

  5. Inget konstigt alls, vi avlönar redan en kriminell regering och riksdag och de flesta kommunpolitikerna ligger också högt på skalan av grovt kriminella missbrukare av skattemedel.

  6. Hur kan dessa FÅ en standardlön som är DUBBELT så hög som en nybliven fattigpensionärs (som har jobbat hela livet, och byggt upp landet) inkomst??????? Om utlänningarna, särskilt de kriminella, ska ha någon lön så ska den till att börja med vara lägre än en fattigpensionärs inkomst !!!!!!
    De här ska ju egentligen utvisas på livstid !!!!

    Den svenska regimen med Löven i spetsen, tidigare regimer och riksdagen ansvarar för denna fruktansvärda skymf mot landets uppbyggare !!!!!

    • Märkligt att 87% av befolkningen inte fattar det!
      Måste vara mer än 50% som är dummare än snittet?

    • Säg inte sådär nu det kan ju vara vår nästa statsminister…
      Löven sa ju det när det var frågan om ensamkommande barn som han ville att befolkningen skulle bli faderföräldrar.😀

  7. Har jobbet (mer än 100%) sedan 1984 och betalat skatt aldrig en krona i socialhjälp aldrig ett brott (inte ens parkeringsböter).
    Börjar bli trött, fundererar på att börja en brottslig karriär verkar lönande och dessutom med tiden pengar från staten, vilket guldläge.

  8. Det finns nog ingen gräns för detta daltande med kriminella element i Sverige Det är nästan så man skulle vilja den Filipinska presidenten som tog han om alla kriminella som 7klövern tagit in i Sverige…….

  9. ”Jag har hjälpt speciellt en kille mycket. Från att inte ha något jobb är han idag företagsledare och driver iCreate tillsammans med mig, säger Henrik Lindmark.” FY F@#$%N!!!!!

Kommentera