Efterlyst ”svensk” gripen för kokainsmuggling


INVANDRARBROTT. Tre män dömdes till långa fängelsestraff efter en spektakulär kokainsmuggling via flygplan till Lanskrona. En 27-årig ”svensk” misstänktes för inblandning, men hade lämnat landet och undkommit rättvisan. Nu har han gripits – i knarkmetropolen Medellin i Colombia. 

aftonbladet_svensk_gripen

Colombianska Medellin har fått ett ökänt rykte som kokainsmugglingens huvudstad, inte minst genom kokainsmugglaren Pablo Escobars narkotikasyndikat med just namnet Medellinkartellen.

Där greps nyligen en ”svensk 27-åring”, sedan i somras internationellt efterlyst för ett spektakulärt smugglingsförsök i Landskrona.

I mars landade ett mindre plan, en Cessna 172, från flygplatsen Drachten i Nederländerna. I lasten fanns 18 kilo kokain. Men på den lilla flygplatsen i Landskrona fanns en välkomstkommitté med personal från polismyndigheten.

Två män i planet greps, precis som ytterligare en man i en väntande bil. I augusti dömdes de tre männen – piloten, passageraren och den väntande mannen – till långa fängelsestraff.

– Det stämmer att det är en person som varit häktad i sin frånvaro sedan i maj som har blivit gripen i Colombia. Jag fick reda på det i måndags, säger Stefan Gradler, vid internationella åklagarkammaren, till Aftonbladet.

Han ledde åtalet mot de tre dömda männen, och nu har den sista misstänkte i utredningen åkt fast. – Han är misstänkt för samma brott som de övriga personerna: grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. Han misstänks ha varit den som agerat i Holland genom att överlämna narkotikapartiet till de två andra, säger Stefan Gradler.

-Pettersson noterar att Aftonbladet med flera kallar brottslingen svensk. Landskronabo medan seriösa medier skriver ”The 27-year-old Silviu Adrian Cazimir of both Romanian and Swedish nationality was arrested on Monday night in the upscale Poblado area in Medellin”. Ni får själva bedöma vilka mediersom ärmest trovärdiga.


12 responses to “Efterlyst ”svensk” gripen för kokainsmuggling

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  På tal om det missbrukade epitetet ”svensk”.
  Samtliga äventyrsturister från världens mer diffusa regioner förvandlas per automatik till genuina svenskar så snart de landstiger å svenskt territorium. Andra direkta belöningar för att de valt vårt land som destination, är den straffrihet som genast träder i kraft, med fina utsikter att kräva ekonomisk kompensation för påstådda kränkningar eller annan form av diskriminering. Skulle trots alla i grunden lagstridiga försiktighetsåtgärder brista och kulturberikaren ertappas med hobbyverksamheter som exempelvis våldtäkt och mordbrand, finns fina möjligheter till komfortabel rekreation på statens bekostnad, samt terapeutiska insatser att förvänta sig inom kriminalparadisets hank och stör.
  Andreas.

  Gilla

 • Ollebulle

  Cazimir Silviu-Adrian
  Kihlstedt OLOF Gudmar David
  Kuutti MAXIMILLIAN Johannes Ray
  Mortada Abdeljalil
  Sandgren JIMMY Christer Stefan

  Svenne kan tydligen också när de känner för det. Man behöver inte ha poliser i släkten för att förstå det. Fyra européer och en babbe var i alla fall misstänkta för detta fallet från början. (som ni ser på namnen ovan).

  Tre dömdes sen i detta fallet: en arab, en halv finne/svenne och en svenne. Han som greps nu i Colombia är rumän, vet dock ej om det är en etnisk rumän eller zigenare dock är det som så att precis som det finns etniska svenskar som begår brott finns det givetvis etniska rumäner som begår brott.

  Gilla

  • Mimi N.

   Hear, hear – Silviu Adrian Cazimir är rumän – zigenare (tabu !), inte svensk inte. Märk att hela teamet är multikulturellt, de ska alla bakom lås och bom. Bättre: boooom, baddabang baddabooo och skiten är borta, som Lena Endre sade och visade i en filmscen (var det Lorry ? Suverän film!)

   Gilla

 • Tony

  har sällan sett någon bli så tillplattad som Åsa Romson
  blev när Jimmie Åkesson frågade henne om han blev
  Japan om han åkte tunnelbana i Tokyo.
  till och med stenstoderna .i Alliansen drog på munnen!,

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Ja inte är det Aftonlögnen som är trovärdig ,fast det tror
  jag heller ingen hade förväntat sig?

  Gilla

 • Nisse

  Jag åkte tunnel bana i Japan Tänk jag blev Japan omgående……….

  Gilla

 • Nisse

  Svensk tänk att alla blattar blir (Svenskar) så fort man satt ner foten på Svensk mark.

  Gillad av 1 person

  • FjärranÖsternRedaktionen

   Där har du FEL Nisse, dom måste åka tunnelbana innan de blir Svenskar.

   Gilla

  • Mimi N.

   Hear, hear – Silviu Adrian Cazimir är rumän – zigenare (tabu !), inte svensk inte. Märk att hela teamet är multikulturellt, de ska alla bakom lås och bom. Bättre: boooom, baddabang baddabooo och skiten är borta, som Lena Endre sade och visade i en filmscen (var det Lorry? Suverän film!)

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: