Jag mår illa av SVT

HATMEDIA. Vi har skrivit en hel del om SVT-reportern Fredrik Önnevall och att han ha tagit med sig en att ankarbarn från Grekland till Sverige samt att han dömdes för människosmuggling i tingsrätten idag. 

En dom i en svensk tingsrätt är dock inget som bekymrar SVT-extremisten Fredrik Önnevall, han står och flinar i SVT-rutan trots att han nyss dömts för människosmuggling, ett vanligtvis allvarligt brott, i varje fall när SVT rapporterar om andra människosmugglare.

Räcker inte det så står SVT:s programchef, Helena Olsson, också där och säger utan eftertanke att det av humanitära skäl var rätt av SVT-teamet att smuggla in grabben i Sverige.

Enligt SVT kanske det är lika bra att lägga ned de svenska domstolarna så kan redaktionen på det ”oberoende” statsorganen sköta rättsskipningen i Sverige.

Trots att tingsrätten meddelat att SVT:s medarbetare begått ett brott så lyssnar inte programchef Olsson. Tvärtom damen låter oss få veta att det inte blir några följdverkningar för SVT-teamet och att hon har fortsatt förtroende för de tre dömda människosmugglarna. SVT och Önnevalls team är fortfarande oberoende och opartiska. Joe Labero ligger långt i lä när det gäller trollkonster.

Helena Olsson förklarar sin ståndpunkt med att domen är mot medarbetarna, inte mot SVT som bolag. Tydligen är åtalet och domen att betrakta som en privatsak för de inblandade människosmugglarna men då undrar man varför SVT använt licensbetalarnas pengar till att betala människosmugglarnas advokater?

Programchef Olsson har onekligen lite svårt med trovärdigheten, vilket även gäller hela public service.

På SVT går i domstol dömda människosmugglare fria och den drivande människosmugglaren flinar svenska folket rätt i ansiktet. Visserligen kommer Önnevall & Co att överklaga, trots löjligt lågt straff. Det är lätt med andras pengar men i mina och jag hoppas i andras ögon är de dömda och borde stå för ankarbarnet och hans familjs försörjning tills de klarar sig själva. Ankarbarnet flydde inte hit, han flydde från Syrien trots att majoriteten av Syriens befolkning lever i lugna områden. Men från Grekland var det ingen flykt, det var en resa som svenska skattebetalare inte ska betala.

-Pettersson citerar provokatören Magnus Uggla: Jag mår illa.

16 thoughts on “Jag mår illa av SVT

  1. Vem har inbillat Önnevall att han har rätt att på eget bevåg
    importera en familj utan någon försörjningsmöjlighet än att
    leva på samhället, att dessutom göra det från ett säkert
    land som Grekland, det visar på journalister lever
    utanför verkligheten. Han borde själv bli dömd till
    att försörja denna familj livet ut, sen har han dessutom
    mage och överklaga detta löjliga straff han fick.

    Det är inte konstigt att journalister är hatade, alla som
    ser ner på vårt folk från sin Von Oben position genom att
    bete sig korkat får skylla sig själva.

  2. Dessa godhetsapostlar lämpar över skiten på oss ”rätttrogna svenskar ” !! Kämpa eller ge upp ? Fly landet ? Mord , våldtäkter , bilbränder mm ! SD och svenskarnas fel alltihop att skolor,sjukvård ,äldrevård ,infrastruktur mm går på knäna ! Tur vi har invällarna och vänster profeterna som ska rädda upp ekonomin och brottsligheten i sverabia ! Ahallas lika värde !!

  3. När trovärdigheten och opartiskheten mer och mer försvinner från SVT.

    Så finns det ju egentligen ingen anledning att vi skattebetalare (licensbetalare), ska stå för den kostnaden. För SVT respekterar ju inte rättvisan och står definitivt inte upp för allt det, de är ålagda att följa i sina direktiv.

  4. Det som stör mig mest är att man så godtyckligt tycker sig stå över lagen. I och med att SVT är finansierat via licens så skall ansvaret vila på 100% opartiskhet; där kan man inte tumma en millimeter. Rapporteringen kan måhända bli en smula torr, men det är likväl ett krav att följa lagen. Utrymme för den stilistiska förmågan finns kvar, inom vissa råmärken, det är där utmaningen ligger, att kunna skapa en läsvärd text. Merparten av dagens journalister verkar vara både taskigt pålästa, skolade och nyfikna och resultatet blir därefter. Det kan också vara som så att självförtroendet är i botten; spridningen är för stor. Bra och kunniga journalister finns men de kämpar i motvind. Det verkar finnas en viss populism inom mainstream media och det har tydligen spårat ur. Ju mer uppmärksamhet, desto bättre. Vissa kommer undan med genvägar, risig eller obefintlig faktagranskning och rätt och slätt, urusel journalistik. När det råder kaos så blir alternativ media ett självklart hot, oavsett vad man diskuterar. Det svåraste har alltid varit frågor om invandring, det är inget nytt men en tydlig Akilleshäl. Det är tydligt att hela journalistväsendet behöver omdanas och att det måste ske inifrån; alternativ media är inte syndabocken men de har skickat en viktig signal.
    SVT, SR , SvD, DN, AB, Expressen med flera har sedan länge agerat i blindo. Man har trott att läsarna kan och bör matas med vad fan som helst; ju större sked/lögn, desto bättre. Standarden har sänkts och nu är det dags att börja om. Ett första steg vore att symboliskt och i praktiken skiljas från staten och istället börjar granska den kritiskt. Då krävs förstås att man tar Sveriges grundlag på allvar och rensar ut patrasket i de egna leden.

  5. Fredrik Önnevall) borde blivit dömd att själv få stå för
    kostnaden detta kommer föra med sig, INTE VI…
    …detta skulle kunna tillämpas i alla invandrares fall, de
    får bli adopterade av de som vill ha dem!…så som med
    Husdjur, inte fan kräver eller vill jag att Ni skall betala
    Veterinärbesök och Mat åt min jycke, tills han kolar, det
    är min sak…å andra sidan, en Husdjur har man sällskap
    och glädje av…de våldtar å mördar inte heller någon,
    förutsatt de är rätt fostrade från början !!

  6. Han riskerar att få fängelse i högre instans.

    Det borde han få av humanitära skäl? Eftersom nöden inte har någon lag?

  7. Ni som fortfarande betalar licens till denna propagandakanal gör slag i saken säg upp licensen spara 2300 kr/år som man kan använda betydligt bättre.

  8. SVT, SR måste bort. Tyvärr har Alliansen inte fattat detta. Följer inte sitt uppdrag som står i sändningsrättigheterna. Objektiv, oberoende.

Kommentera