Av de 20 mest populära vårdcentralerna är 16 privata medan vänstern diskuterar vinster

VÅRDEN. Av de 20 mest populära vårdcentralerna i landet är 16 privat drivna. I 16 av 21 landsting och regioner är det en privat driven vårdcentral som har högst patientnöjdhet. Patienterna ger i snitt högre kvalitetsbetyg till vårdcentralerna i privat regi än till de landstingsdrivna mottagningarna.

Framför allt anser patienterna att de privat drivna vårdcentralerna har en bättre kontinuitet. 64 procent av patienterna vid privat drivna vårdcentraler får träffa samma läkare/sjuksköterska vid sina besök. Det ska jämföras med 47 procent av patienterna vid de landstingsdrivna vårdcentralerna.

Patienterna är också betydligt nöjdare när det gäller att de fick träffa den vårdpersonal som de hade önskat.

För de andra kvalitetsparametrarna i nationella patientenkäten är skillnaderna mellan privat och offentligt drivna vårdcentraler små, men entydiga. På regional nivå är skillnaderna mellan hur patienterna upplever vårdcentralerna i privat respektive offentlig regi ofta större.

Läs mer…

-Pettersson inser att man ska vara försiktig med sådana är undersökningar men helt klart finns det viktigare saker än vinster i välfärden att diskutera. Kvalitén på vården exempelvis.

Nåväl, minns ni att 47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala och i Sverige diskuteras det vinster.

Privatisering är inget undermedel, det har vi sett på taxibranschen men privatisering med klara regler och myndigheter som har förmåga och vilja att hålla rötäggen borta är bra…

12 thoughts on “Av de 20 mest populära vårdcentralerna är 16 privata medan vänstern diskuterar vinster

  1. Att tjäna pengar på skadade och sjuka människor är sjukt!
    All sjukvård och polis/säkerhet ska aldrig vara vinst givande, det kommer att korrumpera vem som helst som styr över dessa.
    Privatiseringen av det fundamentala kommer att sätta människor i ofördelaktiga situationer.
    Det samma som militären, den SKA aldrig vara privat, för den följen inte staten utan företaget som leder/styr den privata armen

    fast jag gissar igen, gissar jag

    • Ja, det var en gissning. Privata vårdcentraler får samma pengar för samma vård som de statliga. Jag slutade med den statliga vårdcentralen för 22 år sedan. Hånfull läkare, skickade hem sjuka barn, övermedicinerade gamla mm mm. Har inte haft ett dåligt bemötande, felmedicinering, feldiagnos, på de 22 åren. Gissa var? Privat vårdcentral så klart. Känner ingen som säger sig vara nöjd med den lokala statliga vårdcentralen nu heller. Det gäller att använda pengarna på rätt sätt. Ta strumporna som exempel – 6000:-/paret???????

  2. Det sjuka vänsterpartiet, hur många gånger har vi inte
    hört Jonas Sjöstedt med darr på stämman förkunna
    hur skamligt det är med vinster i välfärden? Men har
    någon hört honom älta om att sådana som Jan Emanuel
    Bert fjärt Karlsson och andra pengakåta entreprenörer
    tjänar Miljoners Miljoner på flyktingindustrin?
    Nej då är det helt legalt att enorma skattemedel används
    till privata företag, då tittar hycklar Jonas bort.
    Här är det legalt enligt Jonas Sjöstedts förvridna åsikter
    att privata aktörer tjänar storkovan, men inte hos dom
    privata aktörer som bedriver vård!

  3. Jag tror att privatisering leder till utarmning och försämring av de offentliga vårdcentralerna. Duktiga och ambitsiösa läkare och sjuksköterskor ser ju helt klart en bättre karriär och löneutveckling i att arbeta på en privat vårdcentral.
    De offentliga fyller så för det mesta den skickliga personalens tomrum med invandrad personal som har språksvårigheter och dåligt dokumenterade kunskaper, vilka aldrig skulle komma ifråga i en seriöst arbetande privat vårdcentral.
    Det finns undantag till ex. Dr Mubaraks vårdcentral på Lindängen i Malmö, dit jag som svensk aldrig skulle våga vända mig.
    Man har skapat ett slags ”moment 22” med de sista decenniets hysteriska privatiseringar.
    Jag hade i alla fall inget att invända mot offentligt finansierade vårdcentraler för ett tiotal år sedan

  4. Gick tidigare hos en privat vårdcentral, men den fick upphöra på grund av landstingets njugga inställning till de privata alternativen. Har nu bytt till en offentlig vårdcentral som ligger 3:a i Dalarna, Långshyttan, och är förvånad att den fungerar så bra, med tanke på de vårdcentraler man har varit hos.
    Belägen på en liten bruksort, fasta läkare (bara en sån sak)och trevlig personal som ringer upp (!) om de upptäcker några fel på mina värden.

    Så jag är lite tudelad trots att man bor i S-styrda Dalarna.

  5. På grund av att världen är full av idioter som fattar nada ger jag snart upp.

    De privata verksamheternas ersättning baseras på de offentliga verksamheternas kostnader. Skala av all onödigt overhead i form av korrupta och odugliga politiker och chefer så smälter vinsterna bort som snö på våren. Fimpa landstingen, som i Norge, och låt proffessionella ledare sköta verksamheten utan inblandning av klåfingriga politiker så kommer effektiviteten och ”kundnöjdheten” att stiga som en trestegsraket. Dessutom kommer det att sparas ofattbart mycket skattemedel.

  6. Det är som Sverige var förr säger nöjda pensionärer som flyttat från sverige.

    Kvar blir politikerna som lever på arvoden och de ointegrerbara som lever av bidrag. De Som politikerna (läs Reinfeldt) menade skulle komma hit för att ta hans om pensionärerna.

    Ska då alla de hitflyttade ut ur landet igen när pensionärerna försvinner? Eller hur ser den politiska kartan ut nu? När demografitolkarna missade att även äldre människor kan byta land?

    Piiiiinsamt.

    • Men jag tror att dom flesta Missuppfattade Landsförrädare
      Reinfeldt,han menade givetvis att invällarna kom hit för att
      ta hand om Pensionspengarna, inte om Pensionärerna,
      Göran Persson och Sossarna var ju föregångare när
      dom snodde 258 miljarder ur pensionsfonderna, och
      Reinfeldt fortsatte med den Svindyra invandringen, som
      inte bara åt upp pensionspengarna och försvarsanslag
      pengar till väg och järnvägsunderhåll.
      Smarta ledare som Sverige vaskat fram?

Kommentera