Stäng

Babbesvenska ska bli den nya rikssvenskan

GALENSKAP. En ny sorts rikssvenska, framtagen av de vanligaste dialekterna och brytningarna i dag, ska få svenskarna att inse att människors uttal inte har med kompetens att göra.

Rikssvenskan har traditionellt sett betraktats som en neutral form av svenska utan språkliga avvikelser, från början framvuxen runt Mälardalen, och den hörs i alltifrån hissar till telefonväxlar och förseningsutrop på tågperrongen.

Det vill det statligt ägda bemannings- och rekryteringsföretaget Lernia ändra på, skriver tidningen Östra Småland. Tillsammans med språkforskaren Mikael Parkvall lanserar man en röstprototyp med ny typ av rikssvenska, framtagen utifrån de vanligaste dialekterna och brytningarna som förekommer i Sverige i dag.

Syftet är att bryta normen kring hur svenska bör låta och hitta fram till en variant som bättre speglar det språk som talas i landet 2017.

– Vi har samlat in röster utifrån olika parametrar som geografiskt område, olika åldrar, socioekonomiska bakgrund, kön och etnicitet. Vi gör inte anspråk på att den nya rikssvenskan ska vara helt representativ eller att alla ska prata på ett och samma sätt, vi är ju olika, utan vi vill belysa att kompetens inte sitter i uttalet, säger Johanna Hallander, som projektleder initiativet på Lernia.

Från och med den 31 januari kommer det gå att lyssna på hur den framtagna rösten låter på lernia.se/rikssvenskan.

-Pettersson misstänker att detta är ett skattefinansierat flum, låtsasutbildningar med skattebetalarnas pengar och ännu ett sätt att krossa Sverige för en mångkulturell dröm, Babbelonien…

Som Mona Sahlin sade 1994… Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka…

43 reaktioner på “Babbesvenska ska bli den nya rikssvenskan

 1. Ja, det är helt galet. Men någonstans inom mig, så skulle jag vilja höra Löfven bräka på den nya rikssvenska i tv.

 2. Micke Parkvall är lingvist och vill väl göra sig ett namn på institutionen, I detta fall föreslår jag: Skomakare bliv vid din läst!
  Lingvister ska analysera hur språket används, vad som kommer ut ur munnen på folk, INTE lägga några normer för språket. Det ska nordisterna göra, vad säger professorn i nordiska språk Olle Josephson om detta Parkvallska trams?

 3. Ersätt gärna alla besvärliga räkneord med klickljud. Arabiska alfabetet bör också komma ifråga när det här bisarra experimentet är avslutat och utvärderat. Intressant att det ska ropas ut i Stockholms universitets högtalare, dessutom i biblioteket. Lär bli en del skratt, förmodar att studenterna väljer en annan lokal att plugga i. De borde kört det på Södertörn istället, där hade ingen reagerat. Men det är väl meningen att folks hjärnor ska fuckas upp; maximal genomslagskraft är alltid bra.

 4. För att inte nämna att en massa verbala tics somliga upprepar outtröttligt med en manisk besatthet. Jag blir galen när jag hör orden ’liksom’, ’va’, ’all-så’ man lägger efter vartannat ord i en mening. Eller superlativa adjektiv/adverb formulerade sådär: ’skitbra’, ’fettvacker’.
  Slang är slang, inte någon konstfärdigt utformad poesi. Vi kan inte göra någonting åt det.
  Man kan inte göra en Eliza Doolittle till en lady – inte i dessa tider.

 5. Vanliga ”nysvenska” läten i bidragshuvudstaden och på öppen anstalt i Kriminalvanvården….

  Våldta = ta för sig ohämmat
  sug min kuk (även till snubbar)
  Zap zarap = stjäla
  eiri fiki = min kuk i dig syrianska trol jag blåser dig
  stoppa i arslet på ngn Arabiskt uttryck för att lura på ngn ngt som den inte behöver t.ex. m säljsnack (jmfr asylbedrägeri industrin)

 6. Ett nytt taktiskt planerat led i svenskförintelsen. Eller…den slutliga lösningen av svenskfrågan. Målet är ett invandrargetto över hela Sverige, där vi svenskättade män är helt utplånade, och våra unga kvinnor och barn är sexslavar åt det vidriga äckliga sliskiga invandrardrägget. Till deras primitiva förnöjelse, i evig plåga och lidanda av våra femenina äktlandsfränder. Iiiiiiii!!!! Aaaaaah!!! Suck!!!

 7. Att införliva en massa babbeläten i Svenska språket (om det nu är så) Ingår väl i propagandakriget mot det SVENSKA folket!!!

  1. Denna lingvistiska bottennotering utgör den ultimata bekräftelsen på acceptansen av samhällets allomfattande urartning. Man vill på detta sätt entusiasmera och avdramatisera den kvalitetsförsämring migrationsflödet genererar, då ärans och hjältarnas språk, för att citera Tegnér, tillåts besudlas av främmande, icke västerländska idiom och element. Undertecknad har mycket svårt för att finna någon naturlig språkutveckling i och med detta förrädiska grepp. Anglicismerna i all ära – blattesvenskan betackar vi oss däremot för.

   De ädla herrarna i det anrika Götiska förbundet torde rotera av pur vrede i sina viloplatser, över blotta tanken på denna skymf mot det svenska språkets renhet och höghet. Vore det någon reda med Svenska Akademien, vars primära uppgift enligt hävd och tradition varit att vaka och värna över vårt tungomål, torde de å det bestämdaste protestera. Sorgesamt nog kan vi sannolikt icke förvänta oss en dylik insats från denna numera effeminerade institution, ty någon frihetsanda, mannamod och redligt sinne står ta mig tusan inte att upptäcka bland dagens akademiledamöter.

   Ur led är tiden då avvikelser och språkfel skall utgöra normativ mall, och då den språkvårdande verksamheten desavoueras av aderton mefistofeliska medlöpare till den globalistiska pestens nationsfientliga verksamhet. Bara för att visa att min stridsvilja i och med detta fientliga anfall stärkts, skall det fan anamma bli mig ett utsökt nöje att intensifiera mina arkaiska lyrismer, bisatser och obsoleta språkbruk. Ha! Leve de gamla kanslisvenskan!

   Snille och smak, ja. Den devisen håller långt ifrån det akademiska måttet…
   Andreas.

   1. Välformulerat, med språkutvecklande och underhållande synonym- och ordsammansättningsval!

   2. Inför denna överväldigande eloge tarvas för den anrika chevalereska etiketten inget mindre än en den djupaste bugning.
    Med blossande kinder och artiga hälsningar,
    Er förbindlige Andreas 🙂

 8. Det här är rena rama skit. Är finsk men bodde en gång i tiden i Sverige. Hade och har fortfarande kontakter med folk i Sverige. Huvudsakligen har dessa kontakter med tekniska saker att göra. Redan när jag bodde i Sverige, upptäckte jag att det var svårade att kommunicera med folk i från Syd-Eurpa och Mellanöster lika väl som från Öststaterna. Vet ej om detta berodde på mitt språkförstånd eller något annat. Men samma problem kvarstår: Det är mycket lättare att få en svensk att förstå än en icke-svensk bortsett från Mellan-Europer on nordbor. Dessutom tycker jag att det är näst intill ett nöje att lyssna på riktig svnska uttalad som riksvenska eller skånska, småländska, göteborska o.s.v.
  Till detta kommer naturligtvis det faktum att språket blir fattigare ju sämre det talas. Dessa inlånade ord från mestadels engelsk gör samma sak.

 9. Ta exemplet McDonald
  Hamburgare (Normal svenska)
  Cheesburgare (Ostburgare)
  New chicken burger (Nya kycklingburgaren)
  Så patetiskt att man inte kan låta bli att skratta åt macdonelskan
  I Frankrike har de svårare, där kallas quaterpounder för royal i stället
  Motsatt kallas french frtites (pommesfritt) för freedom frites.i Texas
  Lustigt med ”pommes” förresten. Det betyder äpple på franska.
  Snart är det en språklig gröt av alltsammans till politikernas stora glädje.

 10. Kanske vi här på bloggen kunde vara föredöme och använda ett bättre språk. Det är ofta inkorrekta böjningar och mycket konstig meningsbyggnad. Bloggen har nog bättre effekt med ett mer korrekt språk annars blir omdömet att det bara är knäppskallar som skriver här. Vilket vi inte är.

 11. DY KILLEN,VA
  DY VISA MICK PÅ VÄGET SOCIALAKONTOR, VA.
  Allt för att bryta ner svensk nationalism
  Vad de i verkligheten lyckas med är det motsatta.

 12. Man får väl vara glad så länge vi talar svenska i Sverige och inte arabiska?

  Det är en sorglig utveckling vi går till mötes, vi har tyvärr bara sett början än.

  Man kan inte bli annat än ledsen och förbannad..

  Sverige kunde varit ett så bra land.

 13. Om jag inte förstår nysvenskan då? Redan nu är P1 ett skämt med alla konstiga ord(troligen försvenskade ord från engelskan) som jag inte har en aning om vad de betyder.
  Världen skall ryckas undan för våra fötter och nu ger man sig på språket också.
  Vilse i pannkakan = vilse i Sverige!

 14. NEJ.
  Låt det vara som det är både med rikssvenskan och dialekterna.

  För övrigt duger ju knappast svenska språket längre utan ersätts mer och mer av engelska.
  I mitt närmaste stora affärscentrum står allt på engelska, nästan undantagslöst

  1. 3. Ja ni vet firman med geten eller fårskallen, dom talar bara Engelska i sin reklam och den är INTE översatt till Svenska.

 15. vi svenskar behöver inget nytt språk ! regeringen med bihang LYSSNAR inte till folket Babbar frågar inte – dom slår ner sitt byte ljudlöst

   1. ”Och hottentotter!

    Det skulle jag vilja höra i radion idag…..;-)

    Förresten hade grundskolan övning på rim på 50-talet:
    ”Neger är så ren och fin,
    titta på hans glada min”

  1. Härliga 60-70 talet ! Sverige va svenskt ,man kunde säga vad man ville utan att nån femenistidiot yttrade sig !!! Ekborg hade så rätt ”bunt ihop och slå ihjäl dom ”SVERIGE för svenskarna !!

 16. Vi behöver en sanningskommission med extraordinära befogenheter att leta upp och omhänderta alla quislingar.

 17. Jag väljer redan idag bort radio och de få ggr jag tittar på tvprogram bort de program där invandrare med minsta lilla accent pratar! Likadant blir det bojkott av företag där invandrare figurerar i reklamen!

  Jag tittar även åt andra hållet när jag möter invandrare, byter sida av trottoar/gågata alternativt vänder helt om!

  Det är fan nog nu!

 18. Skall det låta som Rosengårdsvenska eller? Rinkeby? De som är födda i dessa områden ”bryter” på svenska. Alla ungdomar födda i Rosengård låter som Zlatan och det är vare sig skånska eller svenska.

  1. Ja det blir bara mer och mer hysteriskt i att bända ryggen bakåt för att utrota alla svenska särdrag!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: