Pensionärer lånar till hyran

Än en gång visar välfärdslandet Sverige att man vänt ryggen till de gamla.

Pensionärer, de som på riktigt byggt upp landet, tillhör en allt mer marginaliserad grupp i Sverige. Nu tvingas pensionärer skuldsätta sig för att få råd med sina hyror.

Billiga lägenheter är svåra att få tag i och nybyggda hyresfastigheter har ofta hyror på 9-10 000 kronor. Bostadstillägget de gamla kan söka hos Pensionsmyndigheten räcker inte till och därför tvingas många pensionärer med låga pensioner ta lån för att kunna betala sitt boende.

Det är då för väl att pensionärer som kommer från andra länder får sitt boende finansierat av skattemedel och att ensamkommande kan trivas i de egna lägenheter de tilldelats av kommunerna…gratis förstås.

Ingen tvekan om att SD:s valfilm från 2010 var före sin tid.

SVT

30 thoughts on “Pensionärer lånar till hyran

  1. ja jobbat i 43år nu kronisk värk ( vilket jag önskar politikerpratasket fick känna på) ! Får nu efter 2års kamp mot FK ( vann tack vare advokat ) 8500mån !! sverige har europas sämsta pensioner och sjukersättningar tack vare ruinfelt och löven som prioriterar sina pensionsräddare !!

  2. Det är för jävligt själv har jag 8100 kr i månaden medans blattarna lyfter över 10000 kr i månaden trots att de inte jobbat som jag, fy fan för Sverige sossar och moderatsvin och andra borgerliga och det jävla miljöpartiet för att inte tala om vänsterpacket

  3. Sossarnas ”solidaritet” räcker inte till alla…….kom ihåg det.

    2017 höjs inkomst- och tilläggspensionen med 2,8 procent, vilket motsvarar i snitt 300 kronor i månaden före skatt.

    Totalt 1,4 miljoner av Sveriges 2,1 miljoner pensionärerna påverkas av höjningen.

    Pensionärerna med lägst pension, garantipension, får dock nöja sig med prisbasbeloppets ökning på 1,1 procent, vilket i snitt innebär 86 kronor mer i månaden. Det gör att klyftorna mellan de med låg respektive medelhög och hög pension ökar nästa år.

    Det gör också kvinnliga pensionärer till nästa års förlorare, eftersom gruppen är överrepresenterad bland dem som enbart eller till viss del har garantipension.

  4. Socialdemokraterna förstör vårt land med sin omfördelningspolitik, de har sedan Palme kom till makten förstört vårt land och Löfven slår nu rekord.

    De ensamkommande barnen beräknas kosta 37 miljarder under 2017, majoriteten av de ensamkommande har inte skyddsbehov då de flytt från icke krigförande länder som Pakistan och Iran.

    Det sossarna gör nu är ett rent förbannat bedrägeri. Majoriteten av invandrarna röstar på sossarna vilket förklarar varför sossarna gör som de gör.

    Socialdemokraterna sliter vårt land itu, de är Sveriges största fiende. Ska vi mota Islam måste vi först få bort muslimpartiet Socialdemokraterna..

    Alla som tänker rösta på SD vid nästa val bör bli betalande medlemmar (200 kr) så snart som möjligt.

    Ett kraftigt ökande medlemsantal kommer att dra med sig fler medlemmar och röster på SD, det blir en lavineffekt.

    • Får man skriva detta?; Räcker det med 5 skott för att avskaffa de som syns till höger på bilden?

  5. Ursäkta men vart skall en pensionär som inte har råd att betala hyran vända sig för att få låna. Finns väl ingen bank som lånar ut utan att ha nån säkerhet.

    • Den som inte har råd att betala sin hyra har väl ändå mindre råd att skaffa sig en bankskuld, hur skulle den kunna betalas tillbaka? Banktjänstemannen hänvisar nog pensionären till sociala myndigheter.

  6. Han inte bara skiter i pensionärerna, han lyckas till och med
    med att ordna med att vidga gapet mellan pensionärerna,
    han höjer procentuellt så att dom som redan har en skaplig
    pension får en hyfsad höjning och dom som inte får månaden
    att gå ihop får i stort sätt ingenting. Och dom som får en bra
    pension är ju politiker,byråkrater och annat löst folk.

    Sossarna Arbetarnas parti? Nej arbetarnas fiender!

  7. Rumänska pensionärer fick sina skattefria pensioner först nu i januari 2017. Doktor, medicin, kollektivtransportmedel (buss, spårvagn och fjärrtåg) är gratis, subventionerade av CASS (försäkringskassan) och statsbudgeten.
    Om gamlingarna vill åka i två veckor till en kurort, betalar de halva pris av logi&mat. Det finns fler fördelar, jag måste fråga eller googla. Just nu vet jag inte mer. Skatten på pensionen var 16% förut.

      • Om de har jobbat och betalat skatt så skulle jag förundra mig om de inte får pension.
        Mimi N vet troligtvis.

      • Mia, din bike-nike-micke-icke svensk !!!!

        Zigenare som arbetat (!?) får pension. De övriga får socialbidrag och barnbidrag. ’De övriga av de övriga’ åker till västeuropa (till Sverige åker de flesta av de ’andra övriga
        Får du någon pension eller lön ?? Delar du dina inkomster med rumänska zigenarna ?
        Ja, right, bibbidi-bobbidi-booo-haa !

  8. Att dom inte skäms? Behandla dom gamla på detta viset. Skall nu citera Göran Persson lite: Den som är satt i skuld är inte fri. Vi skall inte se i munnen från vilken samhällsklass vi kommer. Mig tvingade dom att leva tandlös i sex år. HYCKLERI av allra värsta sort. Sossar har blivit nya adeln.

  9. ”Pensionärer, de som på riktigt byggt upp landet”
    Dagens pensionärer är till stor del de 40-talister (1968er) som raserade Sverige (de har präglat svensk politik under årtionden upp till idag).

  10. Tyskland uppskattar sina pensionärer

    http://left4photo.com/uploads/3/8/7/1/3871576/2970267.jpg

    Det är samma sak för pensionärerna i Österrike. Som inte många vet här i Sverige är att dom får pension 14 ggr, en extra pension i juli och en till Jul. Det är ju naturligt att det ska vara så här med. Men våra kalkoner till politiker skiter i att många har det dåligt fast dom har jobbat hela livet för att få en dräglig tillvaro som pensionär. Nästa val är enkelt att rösta va.

    Dags att vi kräver detta i vårt land med , med tanke på vad dessa politiker stulit ur pensionsfonderna , detta är det minsta vi skall ha i vårt land , kan inte dessa politiker ordna denna reform skall dom inte sitta i vårt regeringskansli alls , utan klassas som svenskfientlig .

    Så skulle det vara här också så kanske inte pensionärerna behöver svälta i Sverige, men Löfvén tänker bara på sina medarbetare och flyktingarna fyy faan vilken typ vi har i Sverige.

    SD är det enda partiet i Sverige som värnar om våra äldre. Samt inte bara för PENSIONÄRER med lågpension, SD är räddningen för att inte hela svenska folket skall bli en ”KASSAKO” för den vänsterorienterade ELITENs generösa sätt att dela ut hela Sverige till den del av världen som inte har ett uns av respekt för svenska lagar, regler eller traditioner.

    • Billy Boy
      Bra att du informerar om hur det ser ut i Europeiska länder, svenskarna tror att Sverige är bäst.
      Dessutom får du i andra länder behålla hälften av den pension som utbetalas till din partner när din partner dött.
      Kraftigt rabatterade priser på tågresor, konsertbesök och teaterbesök.

    • Jättebra info, tackar! Det är skillnad på hur man ärar sina mödrar och fäder, Sverige kan skicka ut sina pensionärer att bo i containrar :/

    • @Lena, @ruben, Oh boy var go @Billy Boy är. Inget tramsande och svansande i den vänstergående löfvenska mussesansen.

  11. Blir ”raketforskarna” som kommer bo i nyproducerade lägenhet som betalas av pensionärers pensioner.
    Sverigedemokraterna är alternativet.

  12. Vilka möjligheter har vi för att hjälpa våra äldre att verksamt protestera ?
    Vi måste visa vårt missnöje på ett kännbart sätt, helst ska det drabba riktigt kännbart de verkligt skyldiga det politiska etablissemanget !
    De ska AVGÅ !

    • Det verkar som att många vill ge de demokratiska politikerna möjlighet att själva välja att avgå!
      Det förhållningssättet förstår jag inte?

      Ordet heter avsättas, en del vill stava detta med r istället för s!

    • Jag vill helt ärligt att de slaktas. Precis som i tv-serien ”Vikings” vill jag att det ristas blodörn på de asen. Självklart tillsammans med mediefolket och medieägarna och alla andra systemhoror som upprätthållit systemet och skott sig på det. De får verkligen inte komma för billigt undan. Försöker de fly ska de jagas över precis hela världen och antingen avrättas på den plats de hittas eller fraktas hem för sitt rättmätiga tortyr och dödsstraff.

      • Äntligen en som har förstått att politiker och andra makthavare varken kan eller vill lösa någonting överhuvudtaget. Vi som medborgare måste alla ta vårt eget personliga ansvar och se till så att dessa folkförrädare får stifta närmare bekantskap med våra lyktstolpar. Annars kommer detta öde som beskrivs i artikeln förr eller senare drabba även oss.

      • Det var friska tongångar!
        Emellertid kan vi inte anamma vilka rövarfasoner som helst, även om man rent spontant kan hemfalla åt dessa angenäma fantasier. Att etablissemanget agerat kriminellt torde stå utom alla rimliga tvivel. Att de skyldiga skall ställas till svars för sina nationsfientliga ageranden, där den allmänna säkerheten satts ur spel, är en självklarhet. Efter rättegångarna skall de pliktförgätna fähundarna ges tvenne valmöjligheter, nämligen att fråntas medborgarskapet och landsförvisas på livstid, ELLER ställas inför en exekutionspatrull. Någon tortyr skall vi icke ägna oss åt, även om en smaskig smäll på käften vore välförtjänt åt samtliga förrädare.
        Andreas 🙂

Kommentera