Majoriteten av Malmös elever har inte svenska som modersmål

INVANDRING. Nyanlända elever kräver stora resurser samtidigt som lärartätheten minskar i Malmös skolor. Dessutom så har mer än 50 procent av eleverna i Malmös grundskolor ett annat modersmål än svenska. Dessa är några av utmaningarna som Malmö stads grundskolenämnd listar upp i sin budget inför 2017.

Under 2015 tog Malmö stads grundskoleförvaltning emot 1252 nyanlända elever. Under 2016:s 48 första veckor skrev man in 997 nyanlända elever. Det skriver Malmö stads grundskolenämnd i sin budget för 2017.

Andra saker som nämns i budgeten är att andelen elever med annat modersmål än svenska ökar kraftigt och har nu passerat 50 procent av eleverna i Malmö stads skolor. I budgeten kan man också läsa att skolor som tar emot nyanlända elever behöver ha kompetens och resurser för att möta dessa elever utifrån deras behov. Många skolor behöver fler lärare med behörighet i svenska som andraspråk, utöka antalet specialpedagoger samt utöka elevhälsan.

Angående nyanlända elever skriver man också: “På grund av bl a bristande skolbakgrund, har vissa nyanlända elever betydande kompensatoriska behov. Sannolikt kommer en större andel av de nyanlända eleverna att ha särskilda behov som i vissa fall inte kommer att kunna hanteras inom ramen för ordinarie undervisning.”

Samtidigt har lärartätheten i Malmö stads grundskolor minskat. Från att ha varit 11 elever per lärare 2011 har det 2016 blivit 12,3 elever per lärare. I budgeten kan man läsa att den minskade lärartätheten i Malmös grundskolor är följden av ett ökat elevantal i kombination med att det blir allt svårare att rekrytera lärare.

Situation Malmö

-Pettersson undrar hur människor som inte har svenska som modersmål kan kallas svenska och hur länge Sveriges skattebetalare ska ha råd att betala fem miljarder om året för att hindra det mångkulturella paradiset Malmö från att gå i konkurs…

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?

27 thoughts on “Majoriteten av Malmös elever har inte svenska som modersmål

  1. Man kan förvänta sig allt annat än en enda vettig stavelse över den olycksaliga malmöitiska kommunstyrelsens ordförandes läppar. Betänker vi så med vad slags individ hon är vigelfäst, anar man att det som under mörkrets timmar pressas in oralt, uppenbarligen ger svåra biverkningar i form av islamistiskt infekterat svammel dagen efter.
    Fy dong!
    Andreas 🙁

  2. Vad snålt och missunnsamt det lät i decennier i landet om personal på äldreboenden önskade högre lön och bättre scheman.
    Tänk vad vi hade kunnat ge de både i form av lön samt bättre arbetstider, men se jante och missund styr när det handlar om din nästa, gäller inte varelser från främmande länder dock ! ( ju mindre kultiverade och belevade,ju bättre enligt avundsjukan)
    Avundsjukan i Sverige är avgrundsdjup och den kommer att bita svenskarna där det gör som mest ONT !

  3. Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) kommenterar tilläggsbudgeten 2016. Hon berättar bl a att Malmö investerar mer än vad andra kommuner i Sverige klarar av. Satsar bl a på SFI (Svenska för invandrare). På det hela taget ger Katrin Stjernfeldt Jammeh sken av vara mycket nöjd med utvecklingen i Malmö.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=ezjcXJe60Ac&w=560&h=315%5D

    Man får en obehaglig känsla av att Katrin Stjernfeldt Jammeh har missat några detaljer såsom de gigantiska underskotten i budgeten samt den grova kriminaliteten med frekventa dödskjutningar, sprängningar, vapen- & droghandel, bilbränder mm mm.

  4. Kvaliteten i välfärden ska höjas med hjälp av proffsen

    https://i2.wp.com/socialdemokraternamalmo.se/wp-content/uploads/2014/05/stefan_katrin2.jpg

    Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh deltar i dag i ett rundabordssamtal initierat av Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven. Socialdemokraterna vill etablera en ny syn på välfärdens professioner där deras kunnande, erfarenhet och yrkesetik ska vara vägledande för att höja kvaliteten i välfärden. I samtalet deltar även forskare som studerat styrningsmodeller och dess implikationer för professionen. (Publicerades i november 2013)

    Hela nyheten från (S) finns att läsa på länken nedan:

    http://socialdemokraternamalmo.se/kvaliteten-i-valfarden-ska-hojas-med-hjalp-av-proffsen/

  5. Migrations­minister Morgan Johansson (S) lovar hjälpa Malmö

    http://www.sydsvenskan.se/images/tWDs9jY9b7NcmTWX-TOzfotgnOo.jpg

    Delcitat

    Runt 40 ensamkommande flyktingbarn om dagen anländer just nu till Malmö. Migrationsminister Morgan Johansson (S) har besökt ett av boendena och lovar hjälp på sikt, bland annat boenden i statlig regi.
    (Publicerad 24 augusti 2015)

    Slut delcitat

    Hela artikeln i Ystads Allehanda finns att läsa på länken nedan:

    http://www.ystadsallehanda.se/sverige-varlden/migrationsminister-lovar-hjalpa-malmo/

  6. Fem miljarder räcker inte långt! Lägg till alla utgifter som betalas direkt av staten!

  7. Det börjar bli lika även på andra ställen! Ett av mina barnbarn som går på en mindre skola. Brukar hämta henne ibland, jag ljuger inte om jag säger att mellan en fjärdedel och en tredjedel av barnen ser ut att vara utomeuropeiska! (och då har jag dragit av lite, för ögat ser det ut att vara hälften !!) Svenska graviditeter avslutas medan utlänningarna förökar sig ohämmat!!! Det är enda förklaringen!

    • Våra döttrar var nästan ensamma svenskar i klassen, på sin tid,
      i Södertälje. Men då var det jugoslaver som invaderade Södertälje.
      Svenskar i Södertälje är i dag en minoritetsgrupp.

  8. Varför skulle de lära sig Svenska? Det har ju räckt med att uttala ”asyl” då man tagit sig in i Sverige, samt säga Socialkontor, money, bostad, hus kränkt m.fl. nödvändiga termer därefter?

  9. Oro för Malmös rykte efter våldet

    Bilden av Malmö har fått sig en törn efter den senaste tidens våldsdåd där. Inom näringslivet finns en växande oro för att dåligt rykte kommer göra det svårare att locka till sig företag och rekrytera personal utifrån.

    Videoklipp I dag kl 23:10, Längd 1:21

    http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/oro-f%C3%B6r-malm%C3%B6s-rykte-efter-v%C3%A5ldet-3754153

    https://toklandet.files.wordpress.com/2016/08/jerzy-sarnecki1.jpg

  10. JA där har vi facit ! på vår framtid ! inget att hoppas på ! Skolungdomar , i majoritet , där rök sista hoppet .

Kommentera