Slovakisk familj lurade till sig nio miljoner i assistansersättning

INVANDRARBROTT. En mamma och hennes två söner misstänks för att under flera år ha lurat till sig nästan nio miljoner kronor i assistansersättning och aktivitetsersättning. Nu åtalas de för bland annat grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott. I mer än tio år misstänks en 32-årig man ha låtsats vara så handikappad att han behövt assistans 77 timmar i veckan.

De tre personerna är två bröder i 30-årsåldern och brödernas mamma, en kvinna i 50-årsåldern. Enligt åklagaren har de tre lämnat oriktiga uppgifter som fått Försäkringskassan att utbetala miljonbelopp. Utbetalningarna har skett sedan 2006.

Enligt åtalet har en av bröderna hävdat att han har behövt hjälp med all personlig hygien och haft ständigt behov av blöjor. Enligt de misstänkt falska uppgifterna till Försäkringskassan har han inte klarat av att borsta tänderna på egen hand och inte kunnat äta själv.

I polisens förundersökning mot de tre misstänkta finns videofilmer filmade av polisens spanare som enligt åtalet visar hur den påstått gravt handikappade sonen helt obehindrat promenerar och shoppar med sin mamma.
Enligt ett beslut från 2011 från Försäkringskassan uppgick mannens totala behov då till 77 timmar assistans i veckan.

Enligt åtalet har familjen tillbringat en ansenlig del utomlands under de år som bedrägeriet, enligt åtalet, har pågått.
Mamman och en av sönerna, den som enligt uppgifterna till Försäkringskassan, greps i september förra året i Slovakien – där mamman äger en fastighet.

Åklagaren konstaterar att bedrägeriet har pågått under lång tid, varit systematiskt och bedömer därför brotten som grova. Alla tre nekar till brott.

-Pettersson ser att trots att tidningsutgivarna den är veckan startade en kampanj om medias trovärdighet så struntar Sydsvenskan i att nämna familjens kopplingar till Slovakien och kallar de misstänkta bedragarna Malmöbor…

Om Slovakien på bloggen, jag förstår att familjen gärna lämnade Malmö för detta…

21 thoughts on “Slovakisk familj lurade till sig nio miljoner i assistansersättning

  1. Ett annat lysande exempel på att media blundar/mörkar är den ”117-åriga” kvinnan i Västerås.

    Det ansågs inte ha något nyhetsvärde….

    Kan det kanske bero på att kvinnan är turk?

    Oavsett, så har hon systematiskt lurat till sig pension sedan hon kom hit, trots att hon egentligen var 52 år, och inte 82 som hon själv påstod.
    Dottern har konfirmerat vad som hänt.

    Men, ingen åtgärd från myndigheterna, inget skrivande i media!

    http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/847550-sanningen-varldens-aldsta-levande-manniska-sverige

    Se också gärna detta, intressant!

  2. […] En, två, tre     det finns hur många exempel som helst. Här är bara 3 som vi skrivit om tidigare på Petterssons.  I Den länk markerad med EN från 2014 var det en lista med åtalade för assistansfusk. Idel, ädel, adel som Pettersson kallade det. Av 35 namn var 5 svenska, resten ………..skadar inte att lägga ut den här igen. Denna lista är inte ovanlig. Det är så här det ser ut i de olika åtalen för assistansbedrägeri. Ingen av de nedanstående var fällda när listan skrev. […]

  3. Kriminalparadiset, Absurdistan, parasitparadiset, den humanitära stormakten med dess feministiska regering, våldtäktsmännens förlovade land… Vem hade för bara 30 år sedan kunnat ana några av dessa föga hedervärda epitet avseende vårt gamla Sverige? All världens kriminella avskum söker sig till bidragsmagneten i Norden och blir sannerligen väl lönade för sin möda att ta sig ända hit, samtidigt som våra egna svagaste grupper systematiskt förfördelas. Vansinnet är fullständigt!
    Andreas 🙁

  4. Varför ska slovaker kunna komma till Sverige och lyfta 9 miljoner i bidrag???

    Den handikappade kan knappast vara född i Sverige, då hade de inte kunnat lura FK som de har gjort..

    De måste kommit hit och fått pengar, hur kan det vara så att utlänningar kan komma hit och få full tillgång till vår välfärd utan motkrav?

    Det är typiskt Socialdemokratiskt agerande, att ge bort andras pengar kors och tvärs..

    Det måste bli ett stopp på det, vi måste börja ställa krav..

    • Enkelt svar !!!
      Stefan Löven har bjudit in dom till ”smörgåsbordet ” !!!!
      Det förstår väl alla som har något logiskt TÄNKANDE !!!!!!!!!!

  5. De tjänstemännen som gjort bedömningarna som ligger till grund för bidragen i fallet borde omedelbart få lämna sina tjänster!

    Någonstans måste ett tjänstemannaskap utkrävas, man kan inte göra hur mycket fel som helst på ett jobb utan konsekvenser!

  6. Sjukakassans tjänstemän är rädda för att inte vara värdegrunden till lags. Så därför tvingar man etniska svenskar att jobba fast dom har cancer och och andra svåra sjukdomar. Sen kan babbarna härja i stort sett fritt. Ingen vill bli av med jobbet på grund av påhittad rasism.

  7. I ett normalt land skulle samtliga inblandade dömmas till fängelsestraff, eventuellt medborgarskap återkallas, all personlig egendom inklusive intjänad pension upp till försnillat belopp förverkas och sedan skulle alla utvisas på livstid till ursprungsland för avtjänande av straff. I ett normalt land.

  8. För nio miljoner hade vi kunnat försörja åtta ensamkommande i ett år eller tolv vårdplatser under ett år för gamla i särskilt boende (åldringsvård)!
    Märkligt att ungdomar som klarat av att resa över halva jorden skall vara dyrare att sköta om än våra gamla. Det är förstås inte invandrarnas fel, men fel är det!

    I de naivas paradis är kontrollen nära noll och förutsätter att invandrares värdegrund är som svenskars. Om den varit det hade de inte behövt ta sig hit.

  9. med tungan rätt i mun och med rätt ”sociala
    rådgivare” kan nästan samtliga ”nya” få dessa
    privilegier…medan ”gamla” förvånas å tittar på😊

  10. I’m back now after a week in Bucharest (sv. Bukarest, rom. Bucuresti).

    Jag är upplyft, uppspelt, imponerad av gårdagens händelser. Att vara där med tusentals viljestarka, uhålliga, bestämda och målinriktade människor – kan ni ha den känsla ?
    Orkar inte berätta nu för att ni ska hela bilden – man måste bo här, se, vara glad, stolt och lära sig.
    Man måste vara rumän !!
    Varma, varma hälsningar från Patria mea !!! Kram till er alla!

    https://youtu.be/XG9NBdd1Acc

      • Varsågod, ett nytt tillfälle för dig som gillar att vrida och skruva på tummen. Du är en avundsjuk icke svensk – be happy wherever you are. I know what I am, who I am and where I am. I am thankful for what I have, I neither dream nor ask for more !

        https://youtu.be/akJ1WPmbSzQ

  11. Det borde väl krävas ett ganska omfattande läkarintyg för att få hjälp i 77 timmar i veckan.
    Så hur nog undersöks de assistanssökande egentligen innan de får rätt till sina timmar,

  12. nu måste löfen med bihang , STARKT fördöma FYFFLET o utsugarna av landet Lätt att förstå , hur vi äldre panso inte fick mer än 70- 90 kr i månads ökning , ALLT går på slitna knän i vårt fosterland . REGERINGEN lär oss hata , det är något helt NYTT för svenskar , har inte förekommit förr Invällarna tar allt , maten från vårt bord…. ordagrant… våra unga ges ingen chans

    • svenska medborgare blir inte utvisade, i detta
      fall kan straffet på sin höjd bli 6(3) år, med frigång
      …givetvis med samhällslön, före och efter straffet
      Så det kvittar väll egentligen hur de blir belönade?

Kommentera