C: M måste välja mellan Alliansen och SD

INRIKES. Centerpartiet har ställt ett ultimatum till Moderaterna. Om partiet börjar förhandla sakfrågor i utskotten med Sverigedemokraterna kommer Centerpartiet lämna allianssamarbetet i utskotten, rapporterar SR Ekot.

– Man kan inte sitta med i två förhandlingsgrupper samtidigt. Moderaterna kommer att få välja, säger Centerpartiets gruppledare i riksdagen Anders W Jonsson.

Centerledaren Annie Lööf menar dock att Centerpartiet inte kommer att lämna Alliansen.

38 thoughts on “C: M måste välja mellan Alliansen och SD

  1. Skall någon i partiet 7-klövern ha en chans att bli statsminister så behövs det att dom gör slag i saken och går ihop till ett parti. Dom har ju redan samma partiprogram ( förinta Sverige och mobba SD ).

  2. Nu har det uppstått en stor spricka i alliansen. Detta gynnar i viss mån S och det är SD som åstadkommit den genom att finnas till. Dom har inte lyft ett finger för att få till denna spricka och för att fälla sittande regering.
    Sprickan har 7-klövern ordnat helt på egen hand och avsättningen har 7-klövern ordnat åt SD genom att sluta bedriva politik och överlåtit detta helt till SD.

  3. Borde väl vara ett lätt val: hur många stödröster kan C och L erbjuda. Det är klart, det tillkommer kanske ett par ex MP till Cå

  4. Annie get your shoe!

    Dags att nippertippan börjar tugga i sig den där skon som hon lovade äta upp, om du inte står vid ditt ord Annie är du knappast trovärdig..

    Börja tugga eller visa att du inte är ett stödhjul till sossarna..

  5. Den som gick ut med detta krav var centerns gruppledare i riksdagen. Han är barnläkare. Det är barnläkarna som motarbetar alla krav på att åldersbestämma ”ensamkommande barn”. Konsekvenserna för dem som bor i orter med sådana förläggningar kan vi se varje dag. Här är ett problem där Annie Lööf borde ge en klar inriktning av centerns politik. Om hon törs för sin vice ordförande.

  6. ifall Bondepartiets väljare blev tillfrågade…så skulle
    nog Nipper-tippan snabbt få ändra kurs…finns säkert
    inte en Bonne som inte skulle vilja förpassa Sossean-
    hanget dit pepparn växer…🐖

  7. Centern-hon är så sugen på att få en ministerpost så att nu börjar dörren öppnas mot S som så många gånger förr.

  8. Bulten, boooortaaaa! 🙂

    Läs bildrubriken! Den är talande. 🙂

    https://www.google.se/search?client=ms-android-samsung&hl=sv-SE&tbm=isch&sa=1&q=%22bultarna+flyger+och+far%22&oq=%22bultarna+flyger+och+far%22&gs_l=mobile-gws-img.12…54706.61842.0.63392.2.2.0.0.0.0.0.0..0.0….0…1c.1.64.mobile-gws-img..2.0.0.wqcXoigYHz8&biw=320&bih=271&dpr=1.5&ech=1&psi=b1SHWLbhMouvswH2s5L4Ag.1485264052282.3&ei=b1SHWLbhMouvswH2s5L4Ag&emsg=NCSR&noj=1#imgrc=_rHI2do7BibrdM%3A

  9. Jag tror det är Lövens… hon visar på. 🙂 Hon har väl sina känningar i det lägret också.

  10. Hon missbedömmer sin egen betydelse. Starkt överdriven. Den matematik som krävs för att lista ut vilken procentandel som innebär majoritet i riksdagsarbetet är på lågstadienivå. Om hon inte ens kan summera detta är det orimligt att anta att hon skulle kunna föreställa sig vad en import av miljontals människor med avsaknad av svenska språket skulle kräva för insatser- då menar jag den enkla delen – den mätbara med tillgång till siffror och möjlig att beräkna. Till detta kommer alla resurser som inte är mätbara och som belastar samhället.

    Har hon inte ens förstått att de måste summera till minst 50%. På jiktigt?

  11. SD+M+KD har ju möjligheten att bli större än resten så.. Kanske inte är så tokigt.

    Fast med tanke på den vanvettiga massinvandringen och alla jävla invandrare så blir det ju kanske inte långvarigt.
    (Tonen är väl rätt rimlig utifrån genomförd politik?)

  12. Låt centern dvs storstads partiet göra bort sig helt o hållet. Vem tror centern att de är, de har fått lite vind i seglen pga av några högst opålitliga mätningar. Sanningens ögonblick är vad alla vet vid röstning 2018. Det var väl 50 miljoner människor från MENA länder hon ville ha hit, och mång gifte mm visar väl vilken nivå detta snurriga parti har utvecklats till

  13. Hon ska tala om för folket ifall hennes hjärndöda åsikt om
    att Sverige kan ta emot 40 miljoner invandrare, var dom ska
    placeras, var dom sk bo , vad dom ska leva av, kan hon inte
    förklara det på ett vettigt sätt har hon ingen tilltro, vilket hon
    för övrigt inte har ändå, Hon är en typisk Broiler politiker!

  14. Lööf skriver att C är en grundbult i alliansen. Tvärtom är C det punkterade hjulet som hindrar alliansen att skapa den breda majoritet som kan ge Sverige en ansvarsfullare regering

  15. Ett bra exempel på dubbla budskap från centern. Först utpressning och sedan backa så att Annie med fan club kan vara kvar vid köttgrytorna. Bort med sådana vindflöjlar.

  16. Vill M regera med ett 25 procentsparti eller ett 10 procents?

    Vill C ha stöd av SD eller V? De bör nog förklara sig.

  17. Jag undrar vilken del av 7-klövern som först kommer att ställa sig på knä och böna och be om att få vara med i SD:s regering efter valet 2018??
    Jag gissar på MP eller M.

  18. http://www.politism.se/content/uploads/2014/12/kategorib.png

    (Publicerad sön 07 dec 2014)

    Annie Lööf fick under SVT:s agenda frågan om Alliansen var beredda att regera när SD röstat ner regeringens budget.

    – Som parti är man alltid beredd att regera, svarade hon.

    Hon avvisar också möjligheten till samarbete med Löfven innan nyvalet utlyses.

    – Det är samma hårda tonläge han visar i slutna rum. Jag kommer inte att nicka ja till en budget som bygger på en vänsteragenda.

    Hela reportaget på länken nedan:

    https://unvis.it/aftonbladet.se/nyheter/article19982991.ab

    Går det att lita på vad Annie Lööf (C) säger … eller kommer hon och C att ansluta sig löftesbrytar-gänget S, MP & V?

      • ”Annie Lööf ✔ @annieloof Nu skruvar vi ner tonläget lite”
        – AL är precis i samma sitts som AKB. Deras väljare protesterar. De kan inte länge fösas in i valbåset. Panik också hos Liberalerna, Mp och S.

        Annies tweet försöker stoppa att hela havet stormar och att folket lämnar skeppet för att kursen är fel. Hennes, allas båtar är skrangliga medan SD ligger i torrdockan och blir bättre och starkare
        Lite mer färg hät på länken. För gillade jag inte Lotta. Nu visar hon att hon är en tänkande journalist som kommer att ha ett svårt val i 2018s val, när hon inte längre målar rött. Väntar mrd spänning på hennes krönika att Trump är sämre än Äkesson.

        http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/trumps-radgivare-besvarades-med-ett-hanskratt/

Kommentera