Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?


INVANDRING. Lars Åberg är 66 år och han har bott i Malmö i närmare 60 år. Sedan decennier har Åberg skrivit otaliga nyhets- och debattartiklar om Malmö, främst om kultur- och integrationsfrågor. Nu har han skrivit en bok om den snabbt ökande segregationen i Malmö. 

Bokens underrubrik – ”Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? – gör att den borde vara obligatorisk läsning för politiker, journalist och varje person som har rösträtt i Sverige.

Lars Åberg är efter nästan 60 år i Malmö en trovärdig guide liksom vår egen Eva-Marie.  I förordet till boken skriver han:

Befinner man sig länge i samma miljö kan det ta tid att uppfatta hur förhållandena förändras. Så en dag tvingas man söka vård på sjukhuset – och i ett slag inser man hur annorlunda allting har blivit. Jag tror att många kan ha den erfarenheten av Malmö; ett slags ketchupeffekt som bidrar till för att man blir orolig för hur välfärdssamhället över huvud taget ska kunna leva vidare.

Samhällets pågående förfall märks på alla nivåer. Många institutioner och myndigheter har slutat fungera som avsett. Vuxenvärldens flathet blir uppenbar i de mångkulturella områdenas skolor, där bränder, glaskrossning, hot och våld hör till vardagen. Lars Åberg ger en konkret beskrivning inifrån av eftergivenheten, långt ifrån politiker och journalisters skrivbordsperspektiv:

I slutet av terminen brinner det i skolsköterskans rum i en Malmöskola. Någon dag senare står jag i en korridor och pratar med en bekant som är lärare där. Tre killar i högstadiet går förbi och knuffar plötsligt in läraren i den stora fönsterrutan bakom oss med ordentlig kraft. Det skräller till och rutan skallrar och de skrattar högt medan läraren ler lite stukat. Jag frågar hur han kan acceptera sådant och han svarar att man vänjer sig.

Lars Åberg gjorde 2003 en granskande reportageserie för Sydsvenskan om just Rosengård, vilket renderade honom en utfrysning från en del av hans kollegor. De mer eller mindre låtsades att han inte fanns. Att berätta sanningen ansågs nämligen stigmatiserande. Rosengård skulle 1999 –2002 göras till ”ett nationellt exempel” med ”en övergripande vision”. Ord som ”dialog”, ”delaktighet”, ”träffpunkter” och ”lokal demokrati” användes flitigt i alla de nya projekt som sjösattes. Luttrat beskriver Åberg haveriet:

Man har under tusentals möten och hundratals konferenser låtsas att verkligheten sett annorlunda ut än den gjort. Massor av människor har arbetat med någonting som i värsta fall skulle kunna beskrivas som en kollektiv livslögn. Beslutsfattarna har velat se Malmö som en framtidsstad utan att reflektera alltför mycket över att denna framtid skulle kunna komma att se helt annorlunda ut än de tänkt sig.
De har trott att moderniteten, den svenska välviljan med dess specifika förnuft och intrikata strukturer, skulle övertyga alla om vilken väg som leder framåt.
Bara något år senare karaktäriserades Rosengård av skolan och polisen som en kaotisk stadsdel, dessa nationella exempel och storstadssatsningar till trots.

Därefter har hederskulturens grymma konturer framträtt tydligare. Den religiösa radikaliseringen har tilltagit, ”shariapolis” har blivit ett nytt svenskt begrepp, men i det socialdemokratiska Malmö använder sig makthavarna fortfarande av tanken att samma sociala ingenjörskonst som en gång byggde Sverige också är funktionell idag.

De tycks inte reflektera över att helt andra människor med helt andra värderingar nu är föremål för deras omsorger. Fortfarande ser stadens röd-gröna makthavare den vita högerextremismen/nazismen som det stora hotet och fortfarande gäller mantrat att det är socioekonomiska faktorer och inte koranen som är orsaken till den jihadistiska rekryteringen.

Svenska politiker har ju på alla nivåer sedan länge knutit band till islamistiskt präglade föreningar, vilka fått rikliga bidrag genom åren. Islamic Center, Malmös första moské, stod klar 1984. Där har skrifter delats ut som gör det klart att profeten Muhammed kraftigt förbjuder muslimer att anamma icke-muslimers livsstil.

Politiker och media håller sig på behörigt avstånd. De vill inte ta ställning till sådana påbud. Tystnaden breder ut sig när röstfisket pågår i den nya demografin.

Genomgående låter författaren människor med olika åsikter om Malmö och stadens framtid komma till tals och han ställer också kritiska följdfrågor så att inga resonemang blir otydliga eller hängande i luften.

Lärare, sjukvårdspersonal, poliser, beslutsfattare med flera berättar om sin vardag och sin Malmöbild – vissa ansvariga politiker som talat sig varma för öppenhet och dialog med media vägrar emellertid att ställa upp, bland dem Ilmar Reepalu.

Verklighet som framträder är så konkret och odiskutabel. Malmö är en stad där den svenska flatheten och den politiska oviljan att ta itu med obehagligheter sedan länge är utbredd. Besvärjelser och visioner har ersatt den handfasta verklighetsbeskrivningen. Många av dem som lever i Malmö tycks inte känna den minsta solidaritet med det svenska majoritetssamhället. Så här kan det gå till i experimentverkstaden Malmös missbrukade välfärdsindustri, enligt några av författarens källor:

”Man kan skilja sig på pappret och få två lägenheter, och hyra ut den ena i andra hand. Man kan ha tre fruar och få två extra lägenheter genom att registrera två av kvinnorna som anhöriga. Man kan missköta sin lägenhet, men få medlemsavgiften i hyresgästföreningen betald så att dess jurist kan arbeta för att man ska få bo kvar.”
Och det uppstår ständigt nya affärsmöjligheter. Man kan sitta utomlands och hyra ut sin lägenhet till åtta personer och få intäkterna och bostadsbidragen skickade till utlandet. Man kan hyra ut en tillfällig bostad för 15.000 kronor dygnet åt en hemlös familj som socialtjänsten måste ta hand om. Som familjehem för ensamkommande ungdomar kan man få minst 15.000 kronor per person och månad och ytterligare 4.000-8.000 kronor i omkostnader per person och månad.
”Jag har betalt ut 73.000 kronor för att flyga hit en kvinna och hennes nio barn, som skulle återförenas med det syskon som redan själv hade tagit sig hit”, berättar en socionom.

”Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?” Som författaren skriver i sin dedikation: ”Framtiden är här!”.

Invandring och Mörkläggning

Sydsvenskan

Boken kan beställas HÄR. 

framtidsstaden


55 responses to “Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?

 • Loserstaden Malmö är fortfarande loser… | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] -Pettersson säger att Perlenbergs krönika är rena, rama rappakaljan, han kanske skulle läsa boken om Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Bortalags-föräldrar döms för fusk med sonens assistans och mycket mer | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Malmö är värst med 5,4 miljarder i bidrag från övriga landet, men Södertälje, Eskilstuna, Göteborg och många andra städer har stora problem. Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • 13 av 28 personer ur bortalaget hittills dömda i assistanshärva för minst 20 miljoner | Petterssons gör skillnad!

  […] Malmö är värst med 5,4 miljarder i bidrag från övriga landet, men Södertälje, Eskilstuna, Göteborg och många andra städer har stora problem. Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Hundratals taxibilar i Malmö kan få tillståndet indraget | Petterssons gör skillnad!

  […] Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • 28 personer ur bortalaget åtalas i assistansbedrägeri för minst 20 miljoner | Petterssons gör skillnad!

  […] Malmö är värst med 5,4 miljarder i bidrag från övriga landet, men Södertälje, Eskilstuna, Göteborg och många andra städer har stora problem. Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Var beredd att vad som helst kan hända i Sverige | Petterssons gör skillnad!

  […] Lars Åberg, är reporter, kanske en av Sveriges viktigaste. I sin förra bok, ”Framtidsstaden”, skildrade Åberg hur en misslyckad ­integration förvandlat Malmö till en stad med ­stora ­sociala och ekonomiska ­­problem och frågade sig, Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Malmö går med 1109 miljoner i vinst… | Petterssons gör skillnad!

  […] Malmö skryter om sitt fejkade överskott men Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Det socialdemokratiska kalifatet Malmö betade 100 miljoner till SFI-fuskare | Petterssons gör skillnad!

  […] Man kan alltid undra. Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Flyktingstopp i Oxelösund | Petterssons gör skillnad!

  […] -Pettersson undrar när journalister och politiker ska vakna? Detta fungerar inte. Malmö går back 15 miljoner om dagen, 5,5 miljarder om året. Vad händer när hela Sverige blir som Malmö?  […]

  Gilla

 • Trots överskott på miljoner – kommuner går på knäna | Petterssons gör skillnad!

  […] Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Polisen hittade olaglig tobak i åtta av nio butiker i Malmö | Petterssons gör skillnad!

  […] Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Jag blir mörkrädd. Hade för några år sedan en granne som jag ofta och gärna diskuterade nuvarande politik med.

  Hans klara ställningstagande var att ‘Vi har ett system byggt för den gamla hederliga arbetaren, men denne finns inte kvar idag’.

  Tyvärr är systemet detsamma, men måste förändras

  Gilla

 • 14 personer misstänkta i assistansbedrägerier i Malmö | Petterssons gör skillnad!

  […] Malmö är värst med 5,4 miljarder i bidrag från övriga landet, men Södertälje, Eskilstuna, Göteborg och många andra städer har stora problem. Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Tre personer begärs häktade i assistanshärva | Petterssons gör skillnad!

  […] Malmö är värst med 5,4 miljarder i bidrag från övriga landet, men Södertälje, Eskilstuna, Göteborg och många andra städer har stora problem. Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Tolv personer anhållna i Malmö. Misstänkta för bidragsfusk | Petterssons gör skillnad!

  […] Enligt Kvällsposten är det ett fusk som har inbringat 10-11 miljoner kronor. Förundersökningsledare på Ekobrottsmyndigheten, Björn Rosenlöf, säger att fusket misstänks ha startat 2013 – och pågått fram till nu. Försäkringskassan anmälde bolaget till myndigheten under förra året. – Brotten anses grova sett till belopp och systematiken i hur det gått till, säger Björn Rosenlöf. Under tisdagen genomfördes en razzia och sammanlagt sex personer greps på olika adresser i Malmö. Ytterligare sex personer greps under onsdagen. Sammanlagt är nu tolv personer gripna och häktesförhandlingar ska hållas på fredag. Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö, uppger att två är anhållna i Malmö. Enligt Björn Rosenlöf har polisen gripit samtliga personer i Malmö men de sitter anhållna på olika platser i regionen på grund av platsbrist. Fallet helt unikt i sin omfattning. Björn Rosenlöf, förundersökningsledare, bekräftar att fallet är ovanligt. – Det är relativt ovanligt men det handlar om att man tillsatt mycket resurser för att man har tyckt att det här är viktigt att utreda. -Pettersson tvivlar på att fallet är unikt i sin omfattning. Det är bara att läsa om assistansbedrägerier på bloggen eller Sagan om Södertälje. Sedan vill jag inte påstå att det bara är invandrare som ägnar sig åt den här typen av brottslighet, men det är nästan bara invandrare som åker fast och döms… Malmö är värst med 5,4 miljarder i bidrag från övriga landet, men Södertälje, Eskilstuna, Göteborg och många andra städer har stora problem. Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Skottvarnare sprids i Malmö | Petterssons gör skillnad!

  […] Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Tre rån på olika håll i det socialdemokratiska kalifatet Malmö | Petterssons gör skillnad!

  […] Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Ökad polisnärvaro i Jönköping | Petterssons gör skillnad!

  […] Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Truthfighter

  Sverige blir ett mygeland maximalt, till flyktingarnas, de nya härskarnas fromma, och de som böjer sig för deras vilja och minsta vink.

  Det behövs en revolution, eller svensk intifada, om vi ska kunna ta tillbaks vårt land. Vi måste tyvärr lära av palestinierna i detta fall. För situationen är likadan, fast tvärtom, och ändå inte, om ni förstår vad jag menar. Vad jag menar, är uppror mot en föryryckande övermakt, snarare än nåt annat. Det var bara en bild jag ville ge er, för vår kamp. INTE försvara palestina. Nåt som jag absolut inte gör.

  Gilla

 • Oförändrad skatt i Malmö nästa år trots stora satsningar med andras pengar | Petterssons gör skillnad!

  […] Det mångkulturella paradiset Malmö får 5494 miljoner kr (alltså snudd på 5,5 miljarder kr!) av landets övriga skattebetalare för att klara sig. Det är 15 miljoner om dagen och man kan fråga sig vad som händer när resten av landet blir som Malmö. […]

  Gilla

 • Modulhus i Malmö för 34 miljoner floppar efter fukt | Petterssons gör skillnad!

  […] Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • En kort lista över det spännande och berikande Malmö | Petterssons gör skillnad!

  […] Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • En vecka i det socialdemokratiska kalifatet Malmö – i Framtidslandet | Petterssons gör skillnad!

  […] -Pettersson undrar Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Sverige står och faller med Malmö | Petterssons gör skillnad!

  […] Perlenberg som har insett att det går inte att fortsätta som nu och riskera att resten av Sverige blir som Malmö. Perlenberg har tidigare skrivit en hel del vettigt som vi tagit upp på bloggen men han har också […]

  Gilla

 • Gratis är gott säger kommuntopparna i Malmö | Petterssons gör skillnad!

  […] MALMÖ. Det mångkulturella paradiset och kalifatet Malmö är konkursmässigt. Malmö får över 5 miljarder om året av landets övriga skattebetalare och många, utom kanske politiker och journalister undrar hur det ska gå när hela Sverige blir som Malmö. […]

  Gilla

 • Köpte lägenheter för nyanlända – före säljstart | Petterssons gör skillnad!

  […] undrar hur det kommer att gå när hela landet blir som Malmö, Lund, Helsingborg, Göteborg, Eskilstuna, Södertälje och många fler orter i […]

  Gilla

 • Den ansvarige för situationen i Malmö har utrett Sveriges framtid | Petterssons gör skillnad!

  […] Om Sverige i morgon blir som Reepalus Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Lund köper bostadsrätter för nyanlända för 75 miljoner | Petterssons gör skillnad!

  […] undrar hur det kommer att gå när hela landet blir som Malmö, Lund, Helsingborg, Göteborg, Eskilstuna, Södertälje och många fler orter i […]

  Gilla

 • Miljöpartiet vill inte ha stopp för nyanlända i Malmö, de vill ha mer pengar av staten | Petterssons gör skillnad!

  […] Miljöpartiet verkar också tro att statens lador är fulla av överskott att ösa ur, men har inget svar på vem som ska betala när hela landet blir som Malmö… […]

  Gilla

 • S har fått nog – skicka inga fler nyanlända tillMalmö | Petterssons gör skillnad!

  […] Sedan kan man naturligtvis undra hur det ska gå och vem som ska betala när hela landet blir som Malmö?  […]

  Gilla

 • Vänstern står närmare Saudiarabien | Petterssons gör skillnad!

  […] bok ”Framtidsstaden – Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?”, sålde slut direkt. 3000 ex. Titeln syftar på att Malmö, med sitt geografiska läge, är den […]

  Gilla

 • Majoriteten av Malmös elever har inte svenska som modersmål | Petterssons gör skillnad!

  […] Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Polis: Vi har tappat greppet om Malmö | Petterssons gör skillnad!

  […] -Pettersson säger att det är inget att gnälla över, det är en medveten politik förd av socialdemokraterna under 70 år vid makten i Malmö och det är väljarna som gett dem makten val efter val…Malmö är förlorat men Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? […]

  Gilla

 • Moberg

  Om vi inte hade så många sorters bidragsformer så skulle det inte vara möjligt att lura till sig pengar. Välfärden=bidrag som alla tydligen önskar bibehålla är största orsaken till dagens situation i Sverige. Palmes aaaningslösa politik startade det hela och de som uppfostrats via nuvarande skolsystem finner ingen anledning till att kritiskt granska därav den PK-majoritet vi har.
  S, V, MP,-M,L,C&KD är alla samma andas barn och leker i samma hage.
  SD är vår räddning men klassificeras som ”rasister” och är därför persona non grata!

  Gillad av 1 person

  • Truthfighter

   Vilken oerhörd tramssörja av timma gallimatala ord och ingenting staplade på varann. Vore det inte så fruktansvärt, skulle man skratta sig fördärvad. Och på den meningslösa infantila skiten bygger islam. Inte undra på att det ser ut som det gör där dessa skelettbensknotor skallrar.

   Gilla

 • age

  Än en gång, förstå min tanke:

  En regering, kan inte agera som vår nuvarande regering gör.
  En regering som systematiskt sänker och skänker ut landet måste vara styrd av främmande makt!
  Var är SÄPO?
  Kanske dags att kalla hem SÄPO från jorden-runt-kryssningen.
  Någon måste granska det som pågår!
  Någon måste granska regeringens motiv till att skänka bort vårt fosterland
  till muslimerna!
  Tänk på att alla muslimer är muslimer!
  Tänk på att muslim får inte bli vän med otrogen!
  Ändå ska muslimerna ta över vårt land.
  Tänk på att muslimerna redan ockuperat 53 bostadsområden
  i Sverige. Vad är det som händer?

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Sverige idag är snart som Malmö igår!

  Gilla

 • Involuntarium

  Om Sverige i morgon skulle bli som Malmö? Ja då blir väl Sverige som Malmö är idag?

  Självklara svaret på den frågan blir självklart Sverige ett Muhamedistan med Hizb ut tahirs i regeringsställning som majoritetsregering!

  Nedan ett utdrag från Hizb ut tahirs hemsida! Det är så man baxnar, när man läser eländet! Tyvärr är det det här som är Sveriges framtid om inget görs nu!!!! Kan inte vara svårt att förstå för de mest sinnessvaga, svagbegåvade, enfaldiga, naiva och patetiska delen av den svenska befolkningen!

  UTDRAG FRÅN HEMSIDAN

  för det islamistiska partiet

  HIZB UT TAHIR

  Hizb ut-Tahrir är ett politiskt parti som har Islam som ideologi, därför är politik partiets arbete och Islam dess ideologi. Partiet arbetar inom och tillsammans med ummah (det islamiska samfundet), så att ummah adopterar Islam som sitt mål och leds till att återetablera Khilafah (den islamiska staten) och således styr med vad Allah (swt) har uppenbarat. Hizb ut-Tahrir är en politisk grupp och ingen prästlig grupp. Inte heller är det en akademiker-, utbildnings- eller välgörenhetsgrupp. De Islamiska tankarna är själen till dess kropp, dess grund och hemligheten i dess liv.

  HIZB UT-TAHRIRS MÅLSÄTTNING

  Målsättningen är att återuppta det islamiska levnadssättet och att sprida det islamiska budskapet till hela världen. Detta innebär konkret att få muslimerna att återigen börja leva ett islamiskt liv i Dar al-Islam i ett islamiskt samhälle där alla livets angelägenheter sköts enligt sharia. Detta innebär att halal och haram är måttstocken i den islamiska staten.

  Det är i denna stat som muslimerna väljer en khalifah som de ger bay’ah (trohetsed) om att lyssna och lyda på villkoret att han styr enligt Koranen och Profetens (frid vare med honom) Sunnah och att han förmedlar Islam som ett budskap till hela världen genom da’wah och jihad. Partiet har även som målsättning att ge den islamiska ummah korrekt utveckling genom upplyst tänkande.

  Partiet strävar efter att få ummah att återgå till dess tidigare styrka och ära så att hon inte längre är beroende av andra stater och nationer utan återvänder till sin rättmätiga plats som den ledande staten i världen såsom hon tidigare var då hon styrde världen enligt Islams lagar. Partiet strävar också efter att återinföra den islamiska vägledningen till mänskligheten och leda ummah i en kamp mot kufr, gällande dess system och tankar så att Islam omfattar hela världen.

  Ovanstående borde få vilken godhjärtad PK patraskfeminist att bli rädd på allvar!

  Moderaternas AKB har fullständigt rätt med nuvarande socialistpolitik är Sverige på väg åt fel håll! Käpprätt åt helvete!

  Stefan Löfven respektera folkviljan avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU!

  Gillad av 1 person

  • Truthfighter

   Vilken oerhörd tramssörja av timma gallimatala ord och ingenting staplade på varann. Vore det inte så fruktansvärt, skulle man skratta sig fördärvad. Och på den meningslösa infantila skiten bygger islam. Inte undra på att det ser ut som det gör där dessa skelettbensknotor skallrar.

   Gilla

 • Galten

  Det är inte en fråga ”om” utan ”när” som Absurdistan kommer att nå sitt anitiklimax i sitt sönderfall.

  Gillad av 1 person

 • angelicaplacet

  Ofta så nämns ordet flathet -att ingen tog tag idet hela – men vet man inte att de som skulle tagit tag i det hela – egentligen ville att det skulle bli en sådan utveckling i Malmö och i resterande städer,samhällen.
  Varför skriver man inte i stället att de ansvariga gjorde allt för att alla städer och samhällen ska se ut som Malmö.

  Gillad av 1 person

 • Håkan

  Finns bara två alternativ!

  1) Allt fortgår som vanligt. Alla samhällsfunktioner brakar samman och slutar att fungera. Politikerna fortsätter att ljuga och undviker att ta ansvar för det de är tillsatta att sköta.

  Hela Sverige blir som Malmö idag!

  2) Vi får en Statsminister värt namnet! Han börjar rensa ut korruptionen i samhällssystemen upp i från och ner. Han tillsätter en polischef som tar sitt jobb på allvar. En polischef som inför nolltollerans mot de kriminella nätverken och lagför dem en efter en!

  Sverige blir som vilket normalt Europeiskt land som helst!

  Gillad av 1 person

 • Kattsand

  Man gör heller inte mycket (om man nu ens gör något) för att hindra att mer och mer av Sverige blir som Malmö på sikt.
  Ungefär som att det skulle börja brinna i en del av huset och man förnekar att det brinner, och elden sprider sig istället för att man släcker branden i tid.

  Gilla

  • Hönsmamman

   Man t o m höjer värmen, ökar på syremängden och det brännbara materialet? Tre ingredienser för att det överhuvud taget ska kunna brinna. Om man siktat in sig på att hålla nere någon av de ingredienser som utgör förutsättning för branden hade det ju kunnat bedömas som åtminstone en viljehandling att avstyra utvecklingen. Man eldar på sas.

   3400 kvotflyktingar t Sverige där man uttryckligen bett att få kvinnor och barn. En liten nyansskillnad kan anas i urvalet. Givet att det inte är skäggebarn. Men jag betvivlar att naivitet har vunnit lika stort genombrott utanför den svenska politiska inre kretsen? Dvs man kan se skillnad på barn och vuxna.

   För att hindra brandens vidare spridning behöver alla finansiella medel som gynnar utvecklingen dras in (ta bort syret från branden)? Landet behöver hindra att potentiella icke-integrerbara tar sig in i vårt land och återbörda de som redan finns här till sina hemländer så att de kan samspela bättre med sin omgivning (minska mängden brännbart material)? Slutligen kyla ned de branscher som inte respekterar vår lagstiftning genom att öka straffpåföljderna och utvisa i så hög grad som möjligt (sänk den värme dessa möts med och kyl ned deras verksamheter)? Gärna i samarbete med t ex eu så att vi kan samordna interneringar, bestraffningar och utvisningar. Varför inte konkurrensutsatta förvaringen och hanteringen. När vi får citroner så gör vi lemonad genom att göra business och minska kostnaderna för dem till minimala nivåer? Ingen rehabilitering bara ett kallt konstaterande att de saknar potential att integreras?

   Varför inte flyga ut över världen och hitta obebodda områden där förvaring och arbetsläger kan planläggas och uppföras?

   De måste hanteras. Dagens regering saknar den insikten och backar eftersom dessa människor agerar på ett sätt de inte räknat med? De vill inte riktigt lära känna dem? Vill hålla dem på avstånd som främlingar? Vilket är en stor skillnad från att hålla dem på avstånd för att man känner dem?

   Gilla

 • Tobbe

  Som Malmö

  Gilla

 • Ingemar

  Bra att Lars Åberg lämnat PK-världen!!……. 😁😁😁

  😁😁😁

  Gilla

  • Jocke

   Jag trodde faktiskt det var den gamle Stig-Helmer skådisen som skrivit den! Men efter en googling inser jag ju att det tydligen fanns en till Lars Åberg…

   Gilla

  • Ingemar

   Passade på o skoja lite, 🙂 Nätet är fantastiskt! Tror snart att 99,99999% av allt står att finna där!?🙂

   Gillad av 1 person

 • Fredde

  Jag ska läsa denna bok med stort intresse!

  Däremot är jag övertygad om att PK-media inte ens kommer att nämna den.

  Här beskrivs ju en verklighet som man inte vill låtsas om, och som inte syns när man sitter bakom kaviaren på Café Opera.

  Gilla

 • ruben

  Ja eftersom Malmö går 5 miljarder back per år, så skulle Sverige vara slut, som nation och behöva en ”överförmyndare” då staten inte klarar ta hand om sin egna ekonomi. Men jag tror ingen omgivande nation skulle vilja ta det ansvaret för ett Sverige med pågående tvångsmässigt självskadebeteende. Först vill man nog stänga den farligaste härden, som är källan till alla ekonomiska och sociala problem och riskerar göra hela landet till ett nuvarande Malmö, migrationsverket.

  Gillad av 1 person

 • Kommendanten

  Malmö är idag att betrakta som ett Muhammedistan.

  Om Sverige blir som Malmö, räkna med att koranens våldslagar kommer att skölja över landet – Då har vi ett Muhammedistan över hela riket.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: