Tysklands nya propagandabyrå

av Judith Bergman  •  20 januari, 2017

  • Ett gift par, Peter och Melanie M., åtalades och dömdes i juli 2016 för att ha skapat en Facebookgrupp som kritiserade regeringens migrationspolitik. Dessutom gjordes det i juli 2016 bostadsräder av tysk polis hos 60 personer som misstänkts för att ha skrivit hatpropaganda online.

  • Inget av det ovanstående verkar dock vara tillräckligt för förbundsdagspresidenten Norbert Lammert, från Angela Merkels CDU-parti, som inte tror att de åtgärder Facebook redan vidtar mot ”hatpropaganda” räcker.
  • Den tyska regeringens syn på vad som utgör ”hatpropaganda” är mycket selektiv och verkar begränsad till att skydda regeringens egen invandringspolitik från berättigad kritik.
  • När en kraftig våg av antisemitism svepte över stora tyska städer under sommaren 2014 manifesterades det till exempel ingen sådan antirasistisk entusiasm bland delar av den tyska regeringen. Tvärtemot förekom det att myndigheterna praktiskt taget förenklade hatpropagandan. I juli 2014 lät Frankfurtpolisen en grupp mestadels muslimska ”demonstranter” använda deras skåpbils megafon för att vråla ut hetsiga slagord på arabiska, inklusive upprepade rop av ”allahu akbar” och att judarna var ”barnamördare”.
  • Att kasta brandbomber på en synagoga, å andra sidan, är helt enkelt en ”protesthandling”.

gatestone-censur

Tjänstemän på Tysklands inrikesdepartement uppmanar inrikesminister Thomas de Maizière att etablera ett ”Försvarscentrum mot Desinformation” (Ab­wehr­zen­trum ge­gen Des­in­for­ma­ti­on) för att bekämpa vad de kallar för ”politisk desinformation”, en omskrivning av ”falska nyheter”.

”Godtagandet av en postsanningstid skulle innebära politisk kapitulering”, sade tjänstemännen till Maizière i ett PM, som också avslöjade att byråkraterna på inrikesdepartementet är ivriga att se att ”pålitlig politisk kommunikation” ska förbli ”definierande för 2000-talet”.

Läs vidare

9 thoughts on “Tysklands nya propagandabyrå

  1. Tack och lov kan ju inte Merkel, Löfven och de andra tvinga oss att läsa och se deras propaganda. Vi vet vad som är sant och det är inte vad dessa landsförrädare säger

  2. Med tanke på Tysklands kriminella historia med massmord på judar, homosexuella, psykiskt sjuka är det illa att muslimer tillåts trakassera judar på olika sätt! Tyskland har uppenbarligen inte lärt någonting av historien och de borde skämmas för att en brandbomb kastats mot en synagoga och göra allt för att ställa de skyldiga inför rätta !

  3. Angela kommer snart att ha annat att tänka på när det Tyska valet av förbundskansler är avgjort, skulle jag tro! Kan aldrig tänka mig att tyska folket kan ge sin röst till en fullständig psykopat som utan någon som helst självbevarelsedrift eller förståelse, utsätter vem som helst av det tyska folket för risken att rånas, misshandlas, våldtas eller rent av mördas av de invällande asylturisterna!

    Troligen är Angela Merkels dagar vid makten räknade! Angela är nog mycket medveten om var stora delar av den tyska befolkningen har sina sympatier inför valet av förbundskansler!

    Frankrikes etablissemang kommer troligen också få sitt livs överraskning i det franska presidentvalet, mer behöver knappast sägas om den saken med tanke på att under det senaste året har det inträffat två enligt etablissemanget fullständigt osannolika händelser BREXIT och därefter Donald Trump som USAs president!

    Kom ihåg hånet över BREXIT förespråkarna och det hån Donald Trump utsattes för! Tänk vad fel alla naiva etablissemangsanhängare och besserwissers hade!

    Borde vara helt rätt tidpunkt för etablissemanget, tillskyndarna och oppinionsbildarna att förstå att deras världs och verklighetsuppfattning inte stämmer överens med den stora stora massans världs och verklighetsuppfattning!

  4. Ingemar, det stämmer så till vida att amiral Dönitz bildade den sista legala tyska regeringen. Han fängslades och avsattes av de allierade militärmyndigheterna.

    • Tack Mårten, nu ska jag alternativt studera vidare i frågan om Nazitysklands krigsbrott samt dessa kontra de allierades!

  5. Rena diktaturfasonerna! Enl ny info som jag tagit del av i dagarna, så är faktiskt, enl folkrätten, Tyskland ett ockuperat land (vet inte om det stämmer riktigt) den senaste legitima folkvalda regimen (enl denna info) var Nationalsocialisterna med Hitler i spetsen!!! Någon som vet annat?

Kommentera