Över sextusen våldtäkter anmäldes 2016 – stor ökning enligt ny statistik

BROTTSLIGHET. Antalet anmälda våldtäkter ökade med 13 procent till 6 560 brott förra året. Det visar nya preliminära siffror från Brottsförebyggande rådet.

Under 2016 anmäldes drygt 1,5 miljoner brott, vilket är cirka 6 470 fler anmälda brott jämfört med året innan. Det visar Brottsförebyggande rådets preliminära statistik över anmälda brott 2016.

Antalet anmälda våldtäkter ökade med 13 procent till 6 560 brott och antalet anmälda brott om sexuellt ofredande ökade med 20 procent till 10 500 brott.

Anmälda brott om grov kvinnofridskränkning ökade med två procent till 1 870 anmälda brott under 2016, och grov fridskränkning ökade med elva procent till 1 680 anmälda brott.

De kategorier av anmälda brott som ökade mest i antal under 2016 var bedrägeribrott samt brott mot person. De enskilda brottstyper som ökade mest var bland annat datorbedrägeri, bidragsbrott mot Försäkringskassan, misshandel och olaga hot.

De kategorier av anmälda brott som minskade mest i antal under 2016 var stöld- och tillgreppsbrott och narkotikabrott. De enskilda brottstyper som minskade mest var bland annat stöld av drivmedel, bedrägeri med hjälp av internet och stöld ur och från motordrivet fordon.

Antalet anmälda personsrån var oförändrat med 5 940 brott och antalet anmälda bankrån minskade från 23 till 13 brott. Butiksrånen ökade med 3 procent till 838 anmälda brott.

Statistiken omfattar alla händelser som anmälts och registrerats som brott hos Polisen, Åklagarmyndigheten, Tullverket, Ekobrottsmyndigheten och andra brottsutredande myndigheter under det föregående året.

Dagens Juridik

-Pettersson räknar och finner att det är 18 våldtäkter och 28 ofredanden per dag, arbetslösheten och de socioekonomiska effekterna i socialdemokraterna Sverige verkar inte ligga på bra nivåer…

Sedan vet vi inte ur många som struntar i att anmäla brott för att man inte vill besvära den polis som inte har tid att komma.

12 thoughts on “Över sextusen våldtäkter anmäldes 2016 – stor ökning enligt ny statistik

  1. Finns det någon sammanställning av antalet skoltoalett-våldtäkter av unga flickor? Det är de våldtäkter som skrämmer mig mer än något annat, de är så råa mot de små. Både analt och vaginalt våldtas de under grovt våld. Jag kan bara tänka mig hur traumatisk bröllopsnatten är för de afghanska och arabiska småflickorna. Vi ska inte ha det så här i Sverige!!

  2. Soldiers of Odin är väl redan rikstäckande?
    Kanske något att ansluta sig till?
    De har nog bättre bevakning än vad polisen har.
    Om jag förstått det rätt så har de rätt inställning också
    => att försvara och bevara Sverige svenskt.

  3. EN ung flicka blir våldtagen, hela liv blir ruinerat och totalförstört, hennes föräldrar, syskon, släkt och vänner, alla blir dom indragna i detta fruktansvärda drama! Ett drama och lidande som dom för evigt tvingas bära med sig. En tragedi som ingen som inte upplevt detta helvete kan föreställa sig hur det är.
    Samtidigt tvingas dom också se på när dom utländska förövarna efter ett kort förhör blir släppta på fri fot, får kompensation från DO och utför sedan ännu fler illdåd och grova våldtäkter. Ett samhälle i näst intill totalt förfall.
    Och detta är bara ett exempel, i många fall blir offren både misshandlade, lemlästade och även mördade!
    6000 våldtäkter som ANMÄLDES bara i år! Det totala antalet våldtäkter per år i Sverige är dock över 20.000 eftersom dom allra flesta inte alls anmäls.
    En enda våldtäkt är en för mycket!
    Varför ska vi acceptera detta?
    Ställ politikerna inför totalt ansvar för det samhälle dom har åsamkat!
    JR

  4. Och enligt BRÅ så är det väl etniska svenskar som står för alla våldtäkter och arsel knullande

  5. Detta borde vara omöjligt, när vi har en feminiztisk regering.
    Eller betyder inte feminizm att man värnar om kvinnorna???

  6. En sak är säker:
    Det har inte blivit fler svenska killar och män under året.

    Någon som kan lista ut vad ökningen beror på?

    • Frågar du berikar-kramarna det, så svarar de:
      Är det verkligen viktigt var de kommer från? Dessutom har det ju alltid förekommit våldtäkter i Sverige.

      Hur länge ska det tillåtas att sticka huvudet i sanden??

    • Det har inte heller kommit hit fler kvinnor som okynnesanmäler för att få skadestånd?

      Vilka kvinnor drabbas? De som växt upp i Sverige och är vana att rör sig fritt i samhället utan att bli antastade? Som blivit ”tagna på sängen” av för landet helt nya sätt som män rör sig på i samhället?

      Behövs ingen Einstein för att lista ut det. Dessutom om det varit ”typiska svenska” brott hade det redan funnits lagstiftning på plats. Nu producerar de lagar i parti och minut för att specialanpassa till de för Sverige ovanliga agerandet.

      Wellpappskallar?

Kommentera