Idag berättas om varg som hittades i maj??

Idag rapporteras det om en skjuten varg som sänkts i Gullmarsfjorden. Det var i maj som försvarets dykare hittade en skjuten varg, inlindad i presenning med sänken fästa vid den. Alfahannen från Kroppefjäll har inte setts sedan vintern 2014/2015 och man misstänker att detta är just denna varg. Varför rapporteras det som en nyhet på  SVT  idag den 19 januari, 8 månader senare?? Nu inväntar man provsvar på om det är denne alfahanne. Naturhistoriska museet skall individbestämma vargen. Tjuvskytte på varg kan jag inte förlika mig med. Slår den får eller annan tamboskap så behöver man  inte gömma kadavret så då måste detta vara en illegal fällning.  Fega kräk!! Hoppas att de tar den ansvarige. Åklagaren söker vittnen och tips.

varg

 

21 thoughts on “Idag berättas om varg som hittades i maj??

  1. Det går an att gapa och spela allan bakom tangentbordet i storstan. Det är annat för oss som har dessa utanför dörren . 2009 vid björnjakten i Wilhelmina råkade vi på folk från nån obskyr naturförening som hade skjutit två vargar med bedövningspilar och bar ner dom till ett hästsläp för att sen styra kosan söderut. Dessa rev får sedan hela vägen på väg upp tillbaka till sina revirer. Det är dömt att misslyckas att sätta ut varg , de är revirdjur och återvänder alltid. Det ovanstående förnekades givetvis av alla dem som var inblandade.

    • licensjakten ett stort jävla skämt, ni pangar
      när ni vill ändå, oavsett…känner väl igen typen
      du representerar
      …bor mitt i vargrike (det va en gång)…idag är
      vargen till 87% borta å skjutna…hela östra
      Europa kryllar av Varg, jämfört med här…de får
      leva tack vare att där finns bytesdjur…mens här
      nöjer sig ”jägare” även ta kol på vargens eget
      villebråd (älg, rådjur)…tycker faktist ni ”Jägare”
      kan dela med er, INTE BARA SNO ÅT ER..tror
      inte ni skulle svälta ihjäl om ni delade bytet med
      en annan urinnevånare som va här lååångt före

    • Och du bor ändå i den verkliga glesbygden i Norrland. Jag bor i skogarna på gränsen mellan Dalarna och Västmanland. För ett par år sedan bedrevs skyddsjakt på en varg, som strök omkring runt ett dagis, en mil härifrån. Ett par episoder här:

      När jag stod på min tomt och pratade med sotar’n, kom plötsligt grannens hund kutande och efter honom en varg. Om inte sotar’n och jag sprungit efter och tjoat, så hade det inte slutat bra. Samma granne, som har hästar, höns mm, hade tidigare får och getter men fick sluta med det, för vargen tog allihop.

      Vid ett annat tillfälle var jag och min systerson nere i Söderbärke samhälle och lassade grus. Då kom en enorm varg makligt spatserande tio (10) meter ifrån oss, så vi satte oss hastigt i bilen.

      Som du skriver, det går bra att sitta i tryggheten i stan och spela djurvän, tryggt förvissad om att du och dina husdjur inte riskerar något. Här hör vi vargaylanden varje kväll och mina ungdomar vågar inte längre motionslöpa på skogsvägarna här.

    • som jag skrev ovan, om vargen slår eller river tamdjur så är det en annan sak, skjuter man då så behöver man inte gömma kadavret utan man står för det man gjort – man försvarar sitt! Jag sitter inte i staden med mitt tangentbord – sitter på landet med vargen ylande utanför knuten då och då. Lodjur, rävar, mårdhund – vi har dem.Även gott om rådjur och annat småvilt. Vi har också flera katter och grannar har hundar. Varg väcker så otroligt starka känslor hos oss, onda och goda. För eller emot. Vackra, smarta, ståtliga djur.
      Ok att försvara sitt men skjut dem inte för nöjes skull och sänk dem i vattendrag, då är man ett fegt kräk.

  2. Jag är ingen expert på genetik, men min uppfattning sedan över 20 år är att djur som t ex Varg, Järv, Björn och Lo ska endast få dödas genom intensiv och hård skyddsjakt på ”besvärliga” individer. Djur som klarar sig själva utan att besvära människan ska inte jagas!!!! Annars tror jag att särskilt Varg och Järv möjligen även Lo kan få genetiskt felaktiga eller försvagade stammar, som i motsats till vad man önskar tvingas söka sig till boskapsdjur.

    • Ska tillägga att den Svenska Vargen tillhör den nordliga underarten (rasen) som är storväxt, har stor hjärna, större rovtänder och är aggressivare än de sydeuropeiska och arabiska små vargarna (oftast 20-35kg) som tillhör en annan underart!!! Svenska vargar blir sällan större än ca 60 kg (rekord ca 80kg) medan de Ryska ofta når vikter på 70-80kg! Rekord 86 kg!

    • …gissar älgjakten ger minst 100 gg. (samhälls-
      ekonomiskt) i retur mot de fåtal tamdjur som
      vargen lyckas klippa…dessutom har dagens ”lyx-
      jägare” en favör, då de jagar i snöskotrar me gevär
      utrustade med kikarsikten,…snacka om fega ynk-
      ryggar utan ryggrad…helt klart ”nöjesmördare”

      • Då är det tjuvjakt!! Vapen får inte ens fraktas på snöskoter utan specialtillstånd från Länsstyrelsen!

    • Har sett ett par på nära håll (mycket nära håll) Starka och friska. Vana att få jobba för sin överlevnad vilket syns på deras starka fina musklade kroppar och fina tänder. Inga förkortade nosar och undermåliga leder som man kan se inom hundaveln.

  3. Fy så vidrigt! Hoppas verkligen varg-mördaren hittas och får sona sitt straff.
    Det finns rovdjur på två ben som skall jagas och dömas istället.

  4. Vore bättre att de jävla varghatarna la lite mer energi på alla blattar somminvaderar Sverige . Vargen är helt ofarlig jämfört med dessa individer

  5. Passar kanske för att vilseleda svenskar som har upptäckt en kanske lösning, där det politiska eländet dö… ut.

Kommentera