Två afghanska 16-åringar häktade för våldtäkt på yngre pojke

INVANDRARVÅLD. Två 16-åriga afghanska pojkar på ett HVB-boende i Dalsjöfors häktades idag för våldtäkt på en pojke under 15 år som också bodde där. Brottsmisstanken är våldtäkt mot barn och händelsen ska ha inträffat en kväll för drygt en vecka sedan.

– Det väldigt tragiskt för alla inblandade. Det ska naturligtvis inte få hända i den här typen av verksamhet, säger enhetschefen som ansvarar för det kommunala boendet.

– Vi jobbar för att vara så närvarande som möjligt i boendemiljön, men det går inte att 24 timmar om dygnet vara precis intill varje ungdom. Dessutom finns ju personlig integritet och möjligheten att stänga om sig i sitt eget rum. 

 

Chefen säger att han fick kännedom om händelsen i samband med att polisanmälan gjordes. – Men jag vet inte vad som skett utan det får polisen utreda.

De båda 16-åringarna anhölls under helgen. – Jag vill inte lämna så mycket uppgifter. Det är ett känsligt ärende med flera personer som ska höras, säger kammaråklagare Hediye Kurt.

Hon bekräftar att både misstänkta och offer är underåriga, vilket innebär att de inte fyllt 18 år. För att häkta personer under 18 år krävs extra starka skäl, så kallade synnerliga skäl.

– Jag menar att de begått gärningen tillsammans och i samförstånd. Det finns en hög kollusionsfara och i det här fallet föreligger synnerliga skäl, anser Hediye Kurt.

Kollusionsfara innebär risk för att en misstänkt förstör bevis eller på annat sätt försvårar utredningen, till exempel genom att prata med offer, medmisstänkta, vittnen eller andra för att påverka dem.

Borås tingsrätt ansåg att skälen för häktning var tillräckligt starka. Enligt enhetschefen finns rutiner för hur man ska agera på boendet om något händer: – Nu handlar det om att stötta och trygga både personal och ungdomar. Oavsett hur det slutar så rör ju sådana här saker upp mycket.

– Det kan också bli aktuellt med en lex Sarah-anmälan om någon brukare farit illa i verksamheten.

Chefen säger att han under sin tid i verksamheten inte varit med om något liknande: – Vi kan inte se allting, men jobbar för att vara så närvarande som det går.

-Pettersson läste om detta i Borås Tidningen, som glömde nämna att de misstänkta gärningsmännen heter Ahmadi och Esmaili, båda är enligt uppgift födda år 2000 och heter Reza i efternamn, de har tolkbehov på Dari.

Enligt obekräftade uppgifter så påstår justitieminister Morgan Johansson att bögvåldtäkten beror på att pojkarna är arbetslösa och om någon påstår något annat så blir han så förbannat att han slår näven i golvet fast han står raklång…

17 thoughts on “Två afghanska 16-åringar häktade för våldtäkt på yngre pojke

  1. ”den här typen av verksamhet” – är våldtäkt en verksamhet ? Eller är mitt svenska ordförråd fattigare nu att jag inte längre har svenskar att prata med som jag gjort förut ? Det vete katten som just nu spinner och slumrar i mitt knä ? Ska fråga henne.
    Det gjorde jag, frågat henne. Hon visade upp sina stora vassa klor och morrade: ”Jag ska klösa ögonen ur alla ”svenska” våldtäktsmän”. Jag ber om ursäkt å hennes vägnar – hon är rumänsk katt och skräder inte orden …

  2. Bra att det är kallt ute, då kanske några svenska flickor slipper bli utsatta gör gruppvåldtäkt.

  3. Den kollusion som dryftas i reportaget begagnar sig rättsväsendet konsekvent av, genom att sätta i system att förtiga sanningen samt avstå från att tillämpa befintlig lagstiftning och därmed påverka och vilseföra allmänheten.
    Visa dessa kriminella pestråttor på porten – vi har ingen som helst skyldighet att svara för deras uppehälle, vilket oavvisligen leder till nya brott.
    Andreas.

  4. I kollusionbegreppet ingår falska uppgifter, exempelvis ålder. Så sant som dygnet har 24 timmar korrigerat för någon sekund är det osvuren sanning att förövarna av av styggelseakten är mer än 18 år och mindre eller mer än 24 år.

    Besökte Gotland där hembygdsguiden berättade att det inte var så länge sedan man använde stegling och skampålen innanför murarna med gott resultat. Är det tid för skampålen? PK-medie pixlar ändå bilden så förövaren behöver inte känna sig utpekade.

    • Afghaner har jag inte mycket erfarenhet av, dock en bekant svenska trodde att hon skulle reta upp prästen (hennes pappa) det är nu 48 år sedan med att göra ett barn med en afghan.
      Vilka fick ett ett helvete jo hon svenskan samt det oskyldiga barnet.
      Tänk före du handlar !

  5. Förmodligen flydde de för att folk i deras hemland inte accepterade deras kriminella beteende. Jag antar att man på migrationsverket undersöker deras historia i de områden de anger sig komma ifrån. Var de papperslösa, så ljuger de antagligen om hela sin bakgrund. Jag kan slå näven i vad som helst, när jag tänker på vansinnet Sverige lägger alla skattebetalares resurser på. Skicka tillbaks alla, stäng migrationsverket, ge tokskallarna kicken. Flytta över 70 % av migrationsverkets budget till landstingen eller som öronmärkta för sjukvården och resten till civilförsvar, skola och äldrevård. Starta upp det nedlagda BB och akutmottagningen i Sollefteå och för resten av budgeten, öppna upp alla vårdplatser i Sverige, som blivit nedstängda. Alternativt ta den hårda domen, som kommer till nästa val. samt försök även förstå varför många av de inblandade skall skämmas, det förädlar och danar.

  6. ”Pojkarna” må vara arbetslösa men tänk bara så mycket jobb de skapar åt samhället. Rättsväsendet har ”häcken full”!

Kommentera