Abeba Aregawi välkommen tillbaka till landslaget

INVANDRING. Abeba Aregawi är fri att tävla för det svenska friidrottslandslaget igen, skriver Svenska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande. – Hon har nu uppfyllt de krav vi ställde på henne i somras då förbundsstyrelsen stängde av henne från landslaget. Bland annat har hon genomgått vår antidopingutbildning och det test vi kräver, säger Björn O Nilsson, ordförande i Svensk friidrott.

Aregawi testade positivt för den förbjudna substansen Meldonium i februari förra året och stängdes av. Avstängningen hävdes i juli, men friidrottsförbundet beslutade att hon ändå skulle stängas ute från landslagsuppdrag tills vidare.

-Pettersson skrev i mars 2014 ”Återkalla Aregawis medborgarskap” och senare vaknade andra medier, några år för sent som vanligt.

  • Aregawi har aldrig bott i Sverige, men hon fick medborgarskap efter tre år trots att hon befann sig i Etiopien en stor del av den tiden.
  • Aregawi betalar inte skatt i Sverige.
  • Aregawi fick gräddfil till medborgarskap enbart för att hon är bra på att springa fort.
  • Hon kunde inte vara med på finnkampen på grund av skada men sprang Diamonds Leage, där det handlade om stora prispengar, samma vecka.
  • Hon gifte sig med en etiopier med svensk medborgarskap, skilde sig men förnekade att hon gjort det.

Läs HÄR om Aregawi, uppenbart springer hon för pengar och det är inget fel, men det är svårare att platsa i det Etiopiska landslaget än i det svenska och med ett svenskt pass reser du lätt över hela världen. Damen är inte dum, ansvariga är de myndigheter, Friidrottsförbundet och hennes svenska klubb som tillåter detta…

Aregawi med fel flagga
Aregawi med fel flagga

11 thoughts on “Abeba Aregawi välkommen tillbaka till landslaget

  1. Köpta guldmedaljer värderas tydligen fortfarande högt av Svenska Friidrottsförbundet.
    I övriga världen värderas de som om de var fula kopior gjorda av murket trä.

  2. Jag är inte insatt i olika sportgrenar men om det är hon på bilden så är hon afrikanska så kalla en spade en spade.
    Hon representerar en annan kontinent, låt det bli så !

  3. Jag tror inte sponsorerna står i kö, och några i tjejlandslaget verkade inte heller så positiva till hennes comeback när hennes avstängning togs upp

    • Nä, det blir nog svårt för henne nu. En viss egoism är nog oundviklig för att komma någon vart, men jag tror nog de flesta aktiva och sponsorer anser att hon tydligt gått över gränsen. Hon lär inte bry sig nämnvärt, är van vid att köra sitt eget race. Tror att landslaget skiljer sig en del i jämförelse med andra länder. Många har vittnat om den fina laggemenskapen vid Finnkampen, exempelvis men även ute på galor och andra mästerskap, att man stöttar och hjälper varandra så gott man kan. Lägger man dessutom ner all energi på sin idrott och gör det ren, så vill man nog inte befatta sig, eller förknippas med någon egoistisk, dopad person. That´s it!

  4. Det här är hur det blir i New World Order: Det lag med största plånboken köper de bästa talangerna och vinner. Och om talangen inte vinner, så köper man in kemister.

    Kalla det inte sport, kalla det nöjesindustri. Det finns ingen spänning längre, när landskamperna sker med köpta broilers från Långtbortistan.

  5. Kämpa på, Aregawi, heja Sverige! Har förvisso gått en herrans massa år nu men jag tror att Ludmila Engqvist står redo att damma av bobsleighen, om din fortsatta karriär skulle gå i stå. Ni kanske kan byta preparat och träningstips med varandra?! Puss!

Kommentera