Krav på ny rapport om utlandsföddas brottslighet – regeringen vägrar

INVANDRARBROTT. Sverigedemokraterna kräver en undersökning om hur stor andel av brotten i Sverige som begås av utlandsfödda personer. Senast en liknande undersökning gjordes av Brå var 2005. Även riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) vill se att en ny granskning görs och går i den frågan emot sitt parti.

Aftonbladet 13/3 2000
Aftonbladet 13/3 2000

– Folk tror att nästan inga svenskar begår brott, utan bara utlandsfödda. Så är det ju inte. Fakta sparkar, fakta behövs. Det är det enda jag är ute efter, säger han till SVT Agenda som i kväll på SVT2, klockan 21:15 tar upp problemet men Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson och Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.

Regeringen har sagt nej till SD:s krav och justitieminister Morgan Johansson (S) menar att en rapport inte skulle ”tillföra kunskap med potential att förbättra det svenska samhället.”

Brå menar att en ny undersökning inte behövs eftersom det kunde ta fokus från det faktum att brottsligheten minskar och att den även minskar i invandrartäta områden!!!

-Pettersson undrar var problemet ligger? Regeringen brukar älska att tillsätta en utredning när de har problem, så släng fram en och visa att de rasist-fascistiska Sverigedemokraterna har fel. Visa att nazistiska Aftonbladet har fel till höger.

Men vi får inte glömma att även svenskar begår brott. Exempelvis körde Pettersson sex km för fort på en 70 sträcka häromåret och fick betala 1.600 kronor i böter.

Agenda sänds klockan 21.15 i SVT2. Programmet kan också ses direkt på SVT Play eller i efterhand på SVT Nyheter.

STATISTIK I ANDRA LÄNDER

I Sverige har statistik om utlandsfödda och brottslighet tagits fram av Brottsförebyggande rådet 1996 och 2005.

I Norge publicerades sådan statistik 2011 och under 2017 kommer en uppdatering att genomföras efter ett regeringsbeslut.

Danmarks statistikmyndighet publicerar årligen officiell statistik där brottslingarnas ursprungsland anges.

Vissa europeiska länder rapporterar brottslingars ursprung till EU:s statistikmyndighet Eurostat, andra gör det inte. Ibland görs ingen annan uppdelning än den mellan medborgare eller icke-medborgare i respektive land.

36 thoughts on “Krav på ny rapport om utlandsföddas brottslighet – regeringen vägrar

  1. De är taktiska 4-åringar. De tror att ingen vet att de gömmer bajs i det blå skåpet. P.g.a. stanken som läcker ut ur det blå skåpet via alternativ media tror nu alla att hela skåpet är fullt med skit, men riktigt så illa är det nog inte.

    Det är nog ungefär så här illa fortfarande:
    https://affes.wordpress.com/2016/08/12/invandrarman-i-brottsaktiv-alder/

    Taktiken att gömma bajset är dock olyckligt ur flera aspekter eftersom man inte kan föreslå riktade lösningar på problemen. Det är lite som att köra bil med bajs smetat över hela rutan och tillsätta en präst att styra med den blinda tron på att det ska gå vägen ändå med Demiurgens hjälp.

    Men det är förmodligen resultatet av okritisk medlemsantagning i partierna, inavel, vänskapskorruption icke-deliberativ interndemokrati och en lättlurad väljarkår.

  2. Socialdemokraterna har sedan Palme kom till makten förstört vårt land med sin omfördelningspolitik, svågerpolitik och oansvariga invandringspolitik.

    Sossarna håller invandrare och muslimer om ryggen och det är inte så konstigt då sossarna får många röster från de grupperna.

    Socialdemokraterna spelar ett fult spel och försöker att sopa problemen under mattan och dölja invandrarnas kriminella benägenhet.

    Det Löfven gör under den här mandatperioden kommer att få katastrofala konsekvenser för Sverige.

    Vi har bara sett början på vansinnet än!

    • Personligen tror jag inte att Olof Palme hade varit dum nog att dra in Sverige i EU, sälja ut Aftonbladet till utländsk-lojala ägare som idag vilseleder hela Sverige. Ej heller hade han nedrustat totalförsvaret eller importerat en fascisisk sekt eller anslutit Sverige alltmer till Nato genom ett värdlandavtal.

      Invandringen av chilenare handlade om verkliga torterade eller jagade flyktingar från Pinochets USA-stödda diktatur och jugoslaver när företagen skrek efter arbetskraft. Det handlade om övervägande integrerbara individer som gillade Sverige och vår kultur.

      Socialdemokraterna Efter Olof Palme är inte socialister eller demokrater för nationens bästa, men arbetar sannolikt för främmande makt med att globalisera. Det kallas nyliberalism.

  3. Om vi hade haft en normal invandring på låg nivå och med bra folk så skulle de vara UNDERrepresenterade i brottsstatistiken!!!!!!

    • Ja, titta bara på den senaste 100(?) åren!
      Vilka fantastiska människor vi fått till vårt land; Från Ungern, från Finland och från Grekland.
      De kom och fungerade direkt. De är en del av vårt land och det finns inget ”dom och vi”.

      Invasionen av muslimer nu är en helt annan sak. De har till uppgift att ta över vårt land, det vi byggt upp och senare utrota oss.

      Det är dags att bygga medborgargarden, ”Närförsvar” eller ”Grannsamverkan”!

      Inge kommer att kunna stoppa os om vi organiserar oss i små grupper lokalt!
      Vi måste!
      Vi har inget val!
      Vår tid att ”vara snälla” är slut!
      Alla muslimer är muslimer!
      Jag är rädd!
      Känner du dig trygg?
      Tänk och agera!

      • Rädsla leder lätt fel. Finn lugnet och modet, ex. genom meditation! Fokusera din fysiska energi på att lära dig självförsvar, ex. jujustu-tekniker som passar för dina behov så att du kan handla snabbt och effektivt när något sker.

        Skulle olycksfall inträffa, ex. att någon landar på huvudet och bryter nacken har du inte gjort något fel om det inte var din avsikt.

        Känn lagen och följ den! Filma! Vittna! Blir du hotad så anmäl och vittna! Byt ev. adress namn och stad, men vik dig aldrig för kriminella kulturer!

        Framförallt, vad du än gör, bli aldrig en del av brottsstatistiken! Efter valet 2018 kommer statistiken sannolikt redovisas igen.

      • ”Martin”!
        Tack för kloka ord!
        Kan visserligen inte skylla på ”paddan” för alla felaktiga bokstäver som hoppar in men det är ett resultat av pekfingervalsen.
        Tränade, i min ungdom, intensivt Jiu Jitsi (vill jag minnas att det hette).
        Det blev senare förbjudet i Sverige då det innehöll skadande och dödande slag och grepp.
        Som tur är har jag hittills inte behövt bruka det intränade men det finns kvar i ryggmärgen och kommer säkert fram när rädslan och ryggmärgen tar över……..

        Men att byta adress m.m. för att vi importerar muslimer som har som mål att ta över vårt fosterland, finns inte i denna värld.

        Vi får väl försöka balansera oss tills Åkesson blir vår statsminister. = enda alternativet.

  4. BRÅ är ju redan infiltrerat med vänsteraktivister. så det är ju klart de inte vill ta fram sådan statistik. Även fall de skulle ta fram statistik så går den inte att lita på då de redan är infiltrerade av fuskare.

  5. Klart att man gör vad man kan för att sopa så obehagliga uppgifter under mattan. Räknar man med de födda i Sverige med föräldrar födda utomlands så blir det ju ännu katastrofalare.

  6. Tror att vi kan gå efter Norges och Danmarks statistik och ungefär fördubbla, då får vi ”svenskarnas” brottslighet! Det gör vi så länge den sanna statistiken censureras!!

    • Nej stopp och belägg !!!
      Vår STORE FORSKARE PÅ BRÅ ska ge oss svar !!!
      Varför undrar Ni alla säkert !!!

      ENKELT
      Han är anställd av OSS ALLA SKATTEBETALARE I SVERIGE!!!

      Svarar han inte riksdagpartier på frågor så är han klar för UPPSÄGNING enligt min åsikt som arbetsgivare till HONOM.

  7. Att tro att människor inte vet vilka som begår flest brott är att underskatta oss. Vi har ögon och öron oavsett vad Brå anser.

  8. / nu gäller det ny svenskar / asylanter / ensamkommande och ( östatatare )hur skulle MALMÖ sett ut utan dem , alla kvinnor skulle våga röras fritt JA . minimalt med våldtäkter JA . nerklubbade tanter o farbröder , skulle inte existera , JA .all är nytt IMPORTERAT JA. förtsätter JA . blir värre JA .

  9. Nivån på brottsligheten talar ett tydligt språk med det som är ännu viktigare är utvecklingen över tiden vilket är ytterligare ett skäl att använda den statistik som är möjlig att tillgängliggöra. Dvs den hastighet med vilken den minskar eller ökar. Det behövs jämförelsetal som sammanställs kontinuerligt och analyseras. Det är i derivatan (den hastighet med vilket något ökar eller minskar) viktiga tendenser avläses. Enligt länken nedan har Malmö nu landat på plats 2 i Europa och det är ett stort kliv från tidigare position på listan.

    Det är samma sak när man avläser bakterietillväxt att det är den hastighet med vilken tillväxten sker som är intressant. Eller den kurva som migrationen under 2015 beskrev. Mer exponentiellt än linjärt. Men bakteriernas tillväxt avtar om de inte längre har tillgång till energi.

    Vi vet ju också att Dan Eliassons skärpa inte på långt när har samma tillväxttakt som den kriminella utbredningen i vårt land? Så det haltar lite i hur utvecklingen pareras från samhällets sida?

    Att avstå från statistik med möjlighet att urskilja olika grupper är ytterligare ett tecken på en väl genomarbetad dumhet som fått fäste i de styrandes vardagslunk?

    Om Jesus finns så kan han väl komma nu och dunka fisk och bröd i skallen på dem?

  10. Dom är givetvis livrädda att det ska komma ut vilket helvete dom ställt till med.
    Socialdemokraterna är ju i botten de som har störst ansvar för folkutbytet. Om omfattningen kom på papper skulle sossarna rasa ytterligare i opinionen.

    • Socialdemokraterna mest skyldiga? Haha låt mig skratta! Snarare oligarkerna som Wallenbergarna som styr sjuklövern.

      • Skratta på du, men det var under Olof Palme som man 1975 ändrade grundlagen så att Sverige skulle bli mångkulturellt. Eftersom borgarna vann valet 1976 och hade annat att tänka på försvann denna fråga och blev permanent över två valperioder.
        Det var första gången sen 1936 som Sverige fick en helt borgerlig regering.

      • Löfven var nyligen i Saudiarabien för att sälja vapen tillsammans med Wallenberg.

        Saudiarabien stödjer IS!

    • Den som tittat på Tom Alandhs film om sina fosterföräldrar, Oskar och Greta och huset de byggde, så intervjuades Oskar och fick frågan om han var rädd att dö. Nej, svarade han, bara rädd för att hamna på hemmet för att han var rädd att biträden och sköterskor skulle kunna språket dvs svenska. Och han dog redan 1978, alltså 3 år efter att Palme ordnade så att vi skulle bli mångkulturella. Snacka om att vara framsynt.

  11. I Malmö och på många fler orter är folket medvetna, De tror inte att brottsligheten har minskat på grund av invandringen, tvärtom. När regeringen, skånepågen Morgan Johansson, inte vill Brått-undersöka bekräftar det deras oro. Borde det inte vara i regeringens, 7-klöverns, intresse att redovisa fakta för att vidtaga konkreta åtgärder istället för att tillsätta kommitteer/utredningar. Allt annat är poliskt självmord inför valet 2018, då brottsligheten har ökat. Eller är det jag som är dum och dom idioter?
    Nåja, hellre rasist och odum enligt citat; ”Hellre rasist än idiot”.

    http://avpixlat.info/2017/01/15/malmo-rankas-som-europas-nast-mest-kriminella-och-otrygga-stad/

  12. Jag kommer inte att se programmet.

    Dels för att jag vägrar se på Statens propaganda-maskin, dels för att jag vet att jag kommer bli urförbannad över allt mörkande och korkade kommentarer.
    Och jag vill kunna sova…

    SD (Thoralf och någon mer) motionerade för några år sen om att BRÅ skulle visa statistik, men det avslogs.

    Man undrar varför?

    Om det nu inte är så som det sägs att ”berikarna” är överrepresenterade, då är det ju bara bra att det kommer fram, eller hur?

    • JAG SÄGER ÄN EN GÅNG !!

      BRÅ är anställd av mej som skattebetalare och GÖR DE INTE DET SOM RIKSDAGSPARTIER BEGÄR AV DOM SÅ vad händer då ??

      GÖR MAN INTE DET SOM KRÄVS AV ARBETSGIVAREN SÅ BLIR MAN UPPSAGD …..

  13. Apropå kontinent och Ygeman så verkar han ibland använda begrepp som inte alls förklarar nånting av vad han ev menar.

    Wikipedia:
    ”En världsdel är en historiskt, kulturellt och fysiskt avgränsad del av jordytan. En kontinent är inom geografin en stor sammanhängande landmassa. Världsdelar är således mänskliga gränsdragningar medan kontinenter är geografiska/naturliga.”

    Hela Sverige (inkl Malmö) ligger i världsdelen Europa.
    Hela Sverige (inkl Malmö) ligger i kontinenten Eurasien.

    Alla länder och städer finns inom kontinenter.

    Det blir allt oklara vad som menas med att Malmö ligger nära kontinenten. Vad menar karln?

    • Innan Sverige gick med i EU och Europa verkade ligga lite längre bort, dvs. någon bro fanns inte, brukade man säga ”nere på kontinenten” och menade då att det där var saker, seder, bruk, maträtter osv. som fanns nere i Europa. Inte Nordtyskland, men från trakterna söder därom. Luxemburg, Paris, Bodensjön, München, kanske neråt Rivieran men inte nere i Italien.

      • Man kan ju tycka att en minister i regeringen ska använda vedertagna begrepp så att det han yttrar ska kunna mottas i och begripas av en så stor del av befolkningen som möjligt? Det ska ju inte behöva vara gissningslekar?

      • På min tid gick allt söder om Sverige under smeknamnet kontinenten!
        Eftersom Sverige är som en ö i söder, räknades det inte som att Sverige var en del av kontinenten.Detta uttryck är väl vedertaget i södra Sverige så jag förstår mycket väl att han använde det, det hade jag gjort själv.

    • Han menar naturligtvis att kriminaliteten i Malmö beror på att staden ligger för nära Afrika.

      • Och att Malmö är inkontinent?

        Eller han menar att Malmö saknar kontanter (tanke på deras stora behov av ekonomisk stöttning)?

        Eller menar han närmare konkurs?

Kommentera