Småländska Hultsfred vill stänga gränsen och göra kommunen så oattraktiv som möjligt

INVANDRING. Vi ser en stjärna i alla. I Stefan på bussen, i Hanna på hemtjänsten och inte minst i dig! Humorgruppen Infallets musikaliska tolkning visar hur fantastiskt det är att bo och jobba här. Det är Hultsfreds nationalsång. 

Tio mil söder om Hultsfred, i Algutsboda också i Småland föddes författaren Wilhelm Moberg, som skrev Svensk strävan 1941. ”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss. Läs vidare…

Nu gjorde inte Hultsfred som Moberg ville, de släppte in mängder med ”nysvenskar” och förvaltade inte sitt arv. Nu har de dock insett sitt misstag och att det kan bli för mycket av det ”goda”…

Några dagar innan julafton fattade kommunen ett drastiskt beslut. Stäng hela kommunens flyktingmottagning. Ingen nyanländ som beviljats uppehållstillstånd i Sverige ska vilja flytta till Hultsfred.

Den som ändå flyttar till kommunen efter beslutet får ett kortfattat brev skrivet på svenska, engelska och arabiska. Ingen hjälp finns att få på åtminstone sex månader. Inga nya ansökningar om bidrag kommer att behandlas. Inga möten med socialsekreterare bokas. Den som behöver akut hjälp för att inte svälta hänvisas till en frivilliggrupp som delar ut mat.

”Vi rekommenderar att du söker dig till någon av Sveriges 289 andra kommuner.”

Hultsfred, med 14 000 invånare, är en av de kommuner som tagit emot absolut flest flyktingar sett till invånarantal. Anledningen är att över 800 personer som beviljats uppehållstillstånd valt att flytta till kommunen på egen hand, så kallat EBO, eget boende.

Migrationsverket hyr dessutom bostäder åt runt 1 300 asylsökande i Hultsfred, vilket i sin tur bedöms vara en anledning till att många blir kvar där eller flyttar dit efter att de beviljats uppehållstillstånd.

Kommunen har vädjat till Migrationsverket om att ”lämna tillbaka” asylbostäderna men fått nej. Enligt både tjänstemän och politiker återstod därför bara ett alternativ: Att göra kommunen så oattraktiv som möjligt för dem som letar efter ett nytt hem i Sverige.

-Pettersson undrar varför Sverige som land inte fattat det som smålänningarna fattat, visserligen sent, men…

Om Hultsfred på bloggen

DN som inte ger reklamklick

DN betalvägg

12 thoughts on “Småländska Hultsfred vill stänga gränsen och göra kommunen så oattraktiv som möjligt

  1. Heder åt detta mycket föredömliga och berättigade initiativ, Hultsfred! Så skall det se ut, och detta kan i förlängningen leda till att fler kommuner vågar göra rättmätigt uppror mot invasionstvånget. Det är den enskilde medborgaren och alla tillsammans som måste sätta ned foten och markera en gräns för vad vi kan acceptera. Det är vår skyldighet att bjuda motstånd till det galopperande vansinne vi genom globalistregimen och radikalvänstern m. fl. påtvingats.
    Man noterar med tillfredsställelse att Sverige börjar vakna och hävda sig!
    Andreas 🙂

  2. Dirigera om alla asylsökande till Södermalm och Kungsholmen och flytta asylkryssaren permanent till Söder Mälarstrand eller Norr Mälarstrand.

  3. Finns ett stort intresse från skåningar göra Skåne fritt från Sverige. Kommer hända om vansinnet fortgår med DÖ uppgörelser. Helt säkert.

    • Danmark kanske är intresserade att få tillbaka Skåne. Jag ska inte lägga hinder i vägen.

      • Kan garantera att danskarna är totalt ointresserade av dagens Skåne, men inte fan skulle jag heller lägga hinder i vägen om så vore…

    • Jag som Trelleborgare är öppen för detta förslag att Skåne blir självständigt. Tanken som vissa har att tillhöra Danmark vill jag INTE trots att jag har danska släktingar. Danmark är alldeles för Obama och Clintonvänliga för att det skall kännas bekvämt att liera sig med danskarna.

Kommentera