Våldtäktsmän får ingen behandling

INVANDRARVÅLD. Här är ett par artiklar från 2007, och jag undrar om någon tror det har blivit bättre sedan dess. 

Brist på pengar gör att många dömda våldtäktsmän inte får någon behandling i fängelserna. Problemet är att männen ofta har dåliga kunskaper i svenska språket och några resurser för att anställa tolkar finns inte.

– Det är olyckligt att så många står utanför programmen. Av dem som får behandling ser vi en 30—50-procentig förbättring, säger Elisabeth Kwarnmark, psykolog inom Kriminalvården, till Stockholm City.

På Salberga, landets största anstalt för våldtäktsmän, kan endast 24 personer av 49 delta i terapin.

-Artiklarna är från DN 2007 och denna från SVT 2007 men Petterssons bedömning är att det är ännu mycket värre idag men nu skriver inte media om orsakerna längre…

svt_valdtaktsman dn_valdtaktsman

21 thoughts on “Våldtäktsmän får ingen behandling

  1. Helt enligt den effeminerade svenska traditionen talar man i första hand om begreppen ”vård och behandling”, då det ur allmän säkerhetssynpunkt saknar betydelse. Det vi intresserar oss för är att kriminalpsykopaterna hålls under strikt övervakning. Denna kaliber är inte mottagliga för den svenska ynkedomens evinnerliga terapeutiska tekniker och ska efter fällande dom direktdeporteras. Vi äger INGEN skyldighet att härbärgera all världens slödder och de interneringsresurser som står till förfogande har ingen kapacitet för den belastning de nu utsätts för.
    Andreas.

  2. Därför är det som sagt bättre att de omedelbart skickas hem och får behandling i hemlandets fängelse!!!!!

  3. Moderaterna drar nytta av domen om obl simning utan könssegregation och tar upp att svenska normer gäller i Sverige? Det går naturligtvis lättare med EU-beslut i ryggen. Hoppas nu att övriga partier har råg i ryggen och inte säd i brallan och kan följa den självklara insikten att kommer man hit gäller våra värderingar? Annars kan ni vara nån annanstans?

  4. Om invandraren som våldtagit döms till utvisning på livstid efter avtjänat straff blir förbättringen 100% för Sverige och dess kvinnor.

  5. Öppna era hjärtan säger Fredrik Reinfeldt; Berikande säger Annie Löv; De har mycket mer spännande kulturer, vi har bara midsommar och sådant töntigt säger Mona Sahlin; Vi ska stå upp för asylrätten och alla är välkomna säger Stefan Löven; Detta är order från Socialdemokraterna partistyrelse; Beställt säger 87:an!

  6. Hur mäts 30-50 procentig förbättring? Vilken blir lycklig när väldtäktsmannen bara våldtäcker 30-50 procent 1 våldtäkt per 2-3 möten? Inte ens 1 på 1000 kan väl tänkas vara önskvärt? Vilket slöseri med resurser. Som sagt, skicka tillbaks dom där de kan språket.

  7. Skicka dem nånstans där de kan språket? Det gäller att ta vara på det lilla de kan…..

  8. En behandling som inte kräver svenskkunskaper är r en rejäl omgång med ett basebollträ. Bankar man skiten ur dem krävs förmodligen bara en behandling. Återfaller man i brott får brottslingen bankas tills han har förstått att så här kommer ditt straff att se ut tills du är en laglydig person.

    • Android77, jag är rädd för att detta klientel har för låg IQ för att förstå budskapet trots tolkar. De måste tas om hand mer praktiskt för att förstå att de har fått nej.

Kommentera