Två babbar åtalas efter kidnappning


INVANDRARVÅLD. Två åtalas efter kidnappning av ängelholmare – lösensumma på nära 100 000 kronor betalades ut En 26-åring från Landskrona och en 21-årig Malmöbo åtalades på tisdagen för att ha kidnappat en ängelholmare och tvingat till sig nära 100 000 kronor.

Händelsen som nu lett till åtal för människorov och rån alternativt grov utpressning, är som hämtad ur en gangsterfilm. Offret – en ängelholmare i 30-årsåldern – ska den 24 juni förra året ha blivit kidnappad i sin bostad.

Enligt åklagaren Eleonora Johansson har den 26-åriga Landskronabon på okänt sätt tagit sig in hos offret och sedan väntat tills han kom hem. Då blev han hotad med ett pistolliknande föremål. Ängelholmare ska även ha blivit utsatt för dödshot och även blivit stampad i huvudet innan han togs till en lägenhet i central Ängelholm.

Enligt utredningen väntade gärningsman nummer två där – en 21-årig Malmöbo och där fortsatte hoten och misshandeln.

Ängelholmaren fick också veta att det krävdes att han betalade 100 000 kronor – annars skulle han inte få lämna lägenheten levande.

Detta ledde till att en stor insamling drog igång i offrets familj och vänkrets. Och det slutade enligt åklagaren med att en person så småningom kom till lägenheten och överlämnade drygt 99 000 kronor.
Först dagen därpå fick ängelholmaren lämna lägenheten.

-Pettersson ser att Sydsvenskan har svårt att skilja på folk och folk. Både de åtalade och offret hör hemma betydligt längre ifrån än i Skåne, att sedan Sydsvenskan tycker det är som hämtat ur en gangsterfilm när de har verkligheten utanför dörren tyder på att de döljer något för oss…

Ur åtalet B 4042-16

Erzen Bordoniqi och Saad Hajjar har tillsammans och i samförstånd den 24-25 juni 2016 med uppsåt att utöva utpressning med våld och hot om våld bemäktigat sig och till fots fört bort målsäganden Lavdim Idrizi från sitt hem på Storgatan i Ängelholm till en bostad på Vaktgatan i Ängelholm och därefter
rånat honom i enlighet med nedan beskrivet förfarande.

Erzen Bordoniqi har aktuell dag på okänt sätt olovligen tagit sig in i målsägandens bostad på Storgatan i Ängelholm och när målsäganden kommit hem hotat målsäganden med pistol eller pistolliknande föremål och genom att säga att han skulle döda målsäganden samt slagit och sparkat/stampat målsäganden i huvudet efter att han beordrat ner målsäganden på golvet. Erzen Bordoniqi har därefter till fots fört bort målsäganden, alltjämt under hot med pistol eller pistolliknande föremål. Målsägande har av Erzen Bordoniqi förts till Erzen Bordoniqis systers lägenhet på Vaktgatan i Ängelholm, i vilken Saad
Hajjar väntat på dem. I lägenheten har målsäganden sedan spärrats in genom att han ställts under bevakning med hot om våld av antingen Erzen Bordoniqi eller Saad Hajjar.

I lägenheten på Vaktgatan har målsäganden hotats med pistol eller pistolliknande föremål av såväl Erzen Bordoniqi som Saad Hajjar. Erzen Bordoniqi har även slagit och sparkat på målsäganden. Av slagen och
sparkarna har målsäganden orsakats smärta, ömhet och blånad.

Erzen Bordoniqi och Saad Hajjar har i bostaden på Vaktgatan i Ängelholm, i direkt anslutning till våldet och hotet om våld enligt ovan uttalat att målsäganden måste betala 100 000 kronor till dem om målsäganden skulle lämna bostaden i livet. Våldet och hotet om våld har för målsäganden framstått
som trängande fara och varit ägnat att hos målsäganden framkalla allvarlig fruktan för egen säkerhet till person. Målsägande har till följd av fruktan för gärningsmännen tillsett att annan person kommit till bostaden och överlämnat drygt 99 000 kronor till Erzen Bordoniqi och Saad Hajjar, varefter
målsäganden tillåtits lämna platsen. Förfarandet har inneburit vinning för Erzen
Bordoniqi och Saad Hajjar och motsvarande skada för målsäganden.

Erzen Bordoniqi och Saad Hajjar har vidare – för det fall förfarandet är att bedöma som utpressning – visat särskild hänsynslöshet genom att förfara på ovan angivet sätt.

Lagrum
4 kap 1 § 1 st brottsbalken
8 kap 5 § brottsbalken alternativt 9 kap 4 § 2 st brottsbalken i sin lydelse före 1 juli 2016


2 responses to “Två babbar åtalas efter kidnappning

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Det finns snart inga former av grov brottslighet som dessa innovativa förbrytare inte prövat på. Kriminaliteten finns nedärvd i deras DNA och vårt vänsterorienterade, polisiärt och ur rättshänseende dysfunktionella toleranssamhälle erbjuder en obegränsad mängd attraktioner för dessa asociala entreprenörer. Man benämner dem med definitioner som ”malmöbon”, ”landskronabon” och ”ängelholmaren” etc. då det ideligen rör sig om inkräktare från underutvecklade regioner, som heter någonting helt annat än Jönsson och Möller.
  Andreas.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Ett nytt fenomen i Sverige! Hade man nu bott i ett normalt land, hade det dömts ut kännbara straff innan skiten sprider sig!

  https://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4nniskorov

  Lägg märke till dom alternativa brottsmisstankarna, eftersom männjskorov är ett grovt brott med lägst 4 år i straffskalan måste dessa finnas så att nåt tramsstraff kan dömas ut!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: