9 thoughts on “Den globala klimatuppvärmningsförändringen

  1. Lika lite som vi kan påverka att solen blir alt värmare ju äldre den blir.

    Eller att jordens bana runt solen inte är en jämn cirkel utan
    en elips formad bana vilket påverkar avståndet som i sin tur påverkar tempen om avståndet är nära blir det varmare vise versa kallare eller missa jag något på fysik lektionen i skolan.
    Till att börja med!!!!!
    Tycker trots det att kineserna samt alla andra länder kan montera katalysatorer på sina fordon lika lätt som vi andra som får andas in skiten.

    Men som i all sosialdiktaatur beskattas folket till regeringen själv dör.

  2. Så länge vi har en atmosfär kommer vindar från kalla ställen kunna förflytta sig och skapa tillfälliga köldknäppar på annars varma platser.
    Det påverkar inte klimatet.

  3. Ingen kan åberopa sanningen om vetenskapliga fakta utan det handlar om vetenskapliga prognoser och antaganden blandade med vissa fakta på olika grunder. Det hela handlar mest om en förtroendestrid, vilka vill folk tro på. Jag tror vi gör rätt, som försöker minska egna utsläpp. Man kan se skräckexempel på smog i Kina t.ex. Men att driva det som en ödesmättad akut apokalyps med enorma skattepåslag känns i många fall som konstlad utpressning utan kalla fakta. Det är bra att inte sluta hålla koll, men borde förstås inte överdrivas. Turistflygen t.ex. spyr ut stora mängder per person och resa har jag läst. Koldioxidhalten har ändå slutat öka, stod att läsa för snart ett år sedan. http://www.dn.se/goda-nyheter/varldens-koldioxidutslapp-okar-inte/

    • Med tanke på att koldioxidens påverkar av växhuseffekten är så liten att den är försumbar så bryr jag mig inte om de ökar eller står still. Fokus borde ligga på annan miljöpåverkan. tex utsläpp av ”natur-gas” och industriernas utsläpp i Kina. Övergödning av vattendrag. Att svenska skogar förvandlats till gran-odlingar etc.

    • Det är jättebra att vi minskar utsläppen. Men att komma och påstå att det är dom som gör att världen går mot en global uppvärmning är väl ändå att ta i så man storknar. Sanningen är nog närmare den att vi som så många gånger förr går mot en ny istid. Det kommer givetvis att ta några tusen år till men så är det nog.

Kommentera