Fem ”rumäner” dömda till fängelse och utvisning för yxrån

INVANDRARVÅLD. I augusti rånades ett par av flera beväpnade män i sitt hem utanför Härnösand. Rånarna hotade bland annat paret med en yxa innan de försvann med värdesaker och kontanter.

Ångermanlands tingsrätt har nu dömt fem personer till fängelse för rån och bedrägeri.

Fyra av männen döms till vardera tre års fängelse och den femte till ett och ett halvt år med hänsyn till hans ålder. Samtliga ska utvisas efter avtjänat straff.

De dömda ska också betala 150 000 kronor i skadestånd till paret.

-Pettersson ser att de dömda ska utvisas till Rumänien men det betyder inte att de är rumäner, för mig ser det ut som ett annat folkslag…

  • Budescu, Sorin
  • Cantaragiu, Vasile Radu
  • Chiriac, Daniel, skriven i Göteborg
  • Marcuta, Cosmin, skriven i Umeå
  • Pruteanu, Vasile

Alla fem är rumänska medborgare och behöver rumänsk tolk.

Ur åtalet, gärning
Cosmin Marcuta, Daniel Chiriac, Sorin Budescu, Vasile Pruteanu och Vasile Radu Cantaragiu har tillsammans och i samförstånd med våld och hot om våld stulit kontanter, smycken och två bankkort från Göran Dahlbom och Eva
Boström efter att de olovligen tagit sig in i deras bostad genom att krossa en fönsterruta i entrédörren. Hoten har bestått i att de uttalat att de skulle döda Eva Boström och göra andra saker med henne om de inte fick vad de ville ha samt att de använt en yxa och flera knivar i samband med att hoten uttalats. De åtalade har vidare lämnat Göran Dahlbom och Eva Boström fastbundna vid varsin stol och därvid uttalat att de skulle komma tillbaka och döda dem om de kontaktade polis.

Hoten var för Göran Dahlbom och Eva Boström akuta. Det hände den 30 augusti 2016 i Näs 356, Härnösands kommun. Cosmin Marcuta, Sorin Budescu, Vasile Pruteanu, Vasile Radu Cantaragiu och Daniel Chiriac begick gärningen med uppsåt.

B 2035-16

21 thoughts on “Fem ”rumäner” dömda till fängelse och utvisning för yxrån

  1. Om dom gjort misstaget att komma hem till mig, hade alla varit skjutna kremerad och utströdda i landet som markförbättrare.

  2. Mångkultur är ett jävla skit …

    1975 antog riksdagen den invandrar- och minoritetspolitiska linje, som slog fast att ”invandrarna och minoriteterna bör ges möjlighet att välja i vilken mån de vill gå upp i en svensk kulturell identitet eller bibehålla och utveckla den ursprungliga identiteten”.

  3. Två etniska svenskar som fått ta konsekvenserna av EU inträdet och ”öppna gränser” politiken, – det går inte att ta in och förstå vilken skräckupplevelse brottsoffren har upplevt! Politikerfrälset har verkligen ställt till det!

    • Stefan Löven och SVT + hatmedia skyller nog även detta på Putin och Ryssland….! Hemska ryssar, de sr ut som oss, vi gillar bara araber/muslimer säger Socialdemokraternas partistyrelse! FOLK VAKNA!!

  4. Jag anser att de som förespråkar sharia, också skall dömas efter sharia.
    Nu har vi två svenska lagböcker en för svenskar och en för ny-svenskar är det nödvändigt.

  5. Kan det vara möjligt att ÅDALEN än en gång går FÖRE resten av rättsväsendet i Sverige ???
    Vi hoppas och hoppas att LOGIKEN vaknar SNARAST !!!!
    Tänk att det ”Muslimska brödraskapet” demostrerat i Sollefteå ???
    Vart är detta på väg ???????

    • Tror knappast det här rör sig om några ”zigenska araber” d.v.s. statslösa palestinier. 😉

  6. Enligt statistiken toppade just rumäner ligan över människor som gjort sig förtjänta av utvisning?

    Varför reagerar inte den rumänska regeringen? Borde inte dessa invasiva beteenden diskvalificera hela landet från att få vara en del av EU?

    • Rumänerna, äkta rumänerna, har redan insett att EU är ett elände. De flesta arbetar hårt och håller huvudet uppe utan att utstå spott och spe från främlingar. Zigenarna är glada i pengar, brott, lögner och vägrar åka tillbaka. Politikerna (PSD-are naturligtvis) gnuggar händerna och stortrivs med EU:s euron.
      Som den cyniker jag är, ville jag förkunna mina läror på gator och torg i Sverige.
      Omöjligt uppdrag om man är ensam om det.
      Och så stack jag för att inte behöva kontrollera ilskan jag hade i mig.
      Skit i helvete …. excuse my French.

  7. När man läser sånt undra man ibland inte om Sharia vore lämplig, där hade dom fått H. Handen och V. foten kapat. Men med närmare eftertanke få vi bara fem tiggare till.

Kommentera