Pluspoäng till Johannesskolan i Norrköping för mobilförbud.

Den kristna friskolan Johannesskolan i Norrköping har nu infört totalförbud för mobiltelefoner.  Detta har länge diskuterats i olika skolor och nästan ingen vågar ta detta beslut. Barnens ”integritet” och ”man kan inte….” Det kan man visst! Alla skolor skulle följa detta exempel och organisera insamling av telefonerna på morgonen och uthämtning efter skolan slut.  Detta skulle få bukt med många problem i klassrummen och på rasterna. Ett litet steg i rätt riktning och som bekant så måste man börja någonstans.

4 thoughts on “Pluspoäng till Johannesskolan i Norrköping för mobilförbud.

  1. Självklart ska mobilerna vara avstängda under lektionstid, likaväl som på möten i arbetslivet!
    Det är brist på respekt att inte låta mobilen ligga!

    Det är ingen raketforskning att inse att ungar som istället koncentrerar sig på mobilen istället för på lektionen kommer att missa en massa lärande.

    Jag är stenhård på detta på mina möten, självklart får någon ha den på om ett viktigt besked kan väntas, t.ex. från läkare. Men, då ska den vara på ”tyst”, och det finns ingen anledning att sitta och pilla på den.

  2. Jag håller inte med då jag aldrig haft problem med barn och mobiler kanske för att jag lärt ut ”netikett” redan på lågstadiet. Numera är det mest jag som får tillsägelser. 😉

    Skolan ska bland annat förbereda inför arbetslivet och det är få arbetsplatser där privata mobiler är förbjudna och då mest av säkerhetsskäl. Detta är en form av kollektivbestraffning som dels inte är tillåten och dels sänder fel signaler.

    Plocka istället mobiler och paddor av de som inte kan sköta dem men det förmår nog inte vår slutkörda lärarkår då det mest troligt skulle resultera i majoriteten av fallen med rasiststämpel. Sedan kan man även ifrågasätta hur det kommer sig att familjer som lever helt på skattebetalarnas bekostnad har senaste modellen av mobiltelefoner.

    • Om Johannesskolan i Norrköping kan ha mobilförbud så kan andra skolor ha det också.
      Man kan inte ha samma regler för vuxna på en arbetsplats som för barn i en skolsal.
      Det har ingenting med kollektivbestraffning att göra.

Kommentera