”Rumänska” bedragare inför rätta – har lurat minst 44 äldre kvinnor

INVANDRARBROTT. Två medlemmar i en turnérande, rumänsk bedragarliga åtalas för att ha lurat gamla kvinnor på deras bankkort och därefter tömt kontona. Gruppen kan ha stulit miljonbelopp.

Förundersökningen mot den 36-årige mannen och hans 27-åriga sambo visar en systematisk brottslighet av ett sällan skådat format. Dessutom har en tredje person som ännu ej är gripen och identifierad deltagit.
44 äldre kvinnor finns registrerade som målsägande, men i sammanhanget är det – enligt polisen – rimligt att tro att det förekommer ett visst mörkertal. De drabbade är bosatta på geografiskt utspridda orter, allt ifrån Uppsala i norr till Kristianstad i söder.

Enligt polisen har de tre rumänerna befunnit sig i Sverige uteslutande i syfte att tjäna pengar genom kriminalitet.
– Detta verkar vara noga planlagt. Vi är övertygade om att de här individerna också gästat våra grannländer, betonar kriminalinspektör Mats Wahlberg på Circagruppen i Region Väst, som ansvarat för utredningen.

Läs mer…

-Petterssun undrar om detta är frågan om rumäner eller om det är som ofta annars, ett annat folkslag med rumänska pass…

På bloggen om åldringsbrott

15 thoughts on “”Rumänska” bedragare inför rätta – har lurat minst 44 äldre kvinnor

  1. Men vi ska väl inte missunna tattarna deras huvudinkomst. De har ju livnärt sig på stöld och tjuveri i generationer så varför ändra på ett fungerande koncept?
    De har väl aldrig visat något intresse att anpassa sig till det normala, sociala samhället.
    De har dock en fördel framför muslimerna; Tattarna har inte som mål att ta över allt vi har och heller inte att döda oss.

    • Grune här har du ett exempel vad som kan hända ;
      Tyvärr så har vår lokala SR.SE tagit bort den viktiga uppgiften –
      det jag kommer ihåg så var det en dam över 70 år boende i Skorped (en liten ort i Västernorrland ) som blev lurad på sina julklappspengar av några som inte kunde ”svenska” det var hedervärt att sr.se vn skrev detta !!!
      Men de verkar just för tillfället ha ångrat sej då denna artikel är helt borta på SR.SE/VN.
      Jag lyckades inte hitta den iaf,
      Ska kolla datorn, tror att jag sparat denna artikel eftersom jag vet vad som kan hända ……….

  2. Hur många individer som uppfyller detta rövarpacks alla kriterier befinns alltjämt på fri fot i kriminaldårarnas paradis Sverige? Att låta brottslingar flöda fritt över gränserna är ett konspiratoriskt koncept av en kusligt kriminell kaliber, och dessa katastrofala konsekvenser MÅSTE lortkokarna i Bryssel redan från början haft all insikt om.
    Andreas.

  3. Min Mor, då 85 år, råkade ut för såna här förbannade as, som stal hennes smycken som Pappa gav henne när de träffades, hon var då bara 17 år. Tur att jag inte var där, då kanske jag hade skakat galler nu.

    Bankerna rår delvis för denna möjlighet till brottslighet eftersom de trugar på de äldre bankkort!!!

  4. ”Rumänerna” hade suttit i fängelse om inte svenska och EU-politikerna älskat dem och stoppat lögner i huvuden på människorna. Hur många gånger har jag berättat sanningen om zigenare, tiggare, tjuvar för er ? Har skrivit tusentals sidor i mejl och skickat videoklipp från TVR till er, till tidningar, till svensa kyrkan, till bankerna och varnade om faran. Åkte till polisen och anmälde men de körde ut mig. Jag har tröttnat på att se och höra hur dumma de är som fortfarande babblar om zigenare som ’utsatt’ folk. Ja, de är utsatta för hårt straff, långa år i fängelset – sådana ’förföljelser’ ! Ni får tro på deras lögner hur länge ni på ti vill, men ni gör det på egen risk. Och sluta se ned på alla som ÄR rumäner. Tiggarna, tjuvarna, rånarna är varken rumäner eller bulgarer, de är Europas ’älsklingar’.
    Eva Marie misshanlades av en zigenerska på gatan, jag var nästan det och en vakt räddade mig i sista minuten. När svenskarna ser det hända inför ögonen, går de förbi och låtsas om ingenting. En annan gång skällde en svensk alkis på mig: ”Håll käften, säger jag !”
    Take them – to keep and to hold, for better, for worse, in sickness and in health … and all the shit in the boogie-woogie !!
    Ur vägen, jag är förbannad !!

  5. Fegheten och hänsynslösheten är häpnadsväckande! Så många äldre som blivit drabbade och fått sin trygghetskänsla bortsopad för evigt. ”Rumänerna” borde få sitta ett år i fängelse för varje person de stulit från.

  6. De ska inte inför rätta i Sverige …de ska ut från Sverige med omedelbar verkan.
    Skitstövlar är vad de är …………….UT !

Kommentera